koningsdag

Oranje boven! De Koningsdag Tag.

Geplaatst door

Volgende week is het al zover, Koningsdag! De kinderen zijn al druk met het oefenen van de Koningsdans voor de Koningsspelen die morgen plaatsvinden. Super veel zin hebben ze er in. Leuk om er zo naartoe te leven. Ik noem het zelf vaak nog Koninginnedag, sorry Willem! Ik werd getagd door Malou om deze leuke tag in te vullen, neem dus ook even een kijkje bij haar 😉 . De Koningsdag Tag is bedacht door Nathalie.

WAT IS JE ALLERLEUKSTE HERINNERING AAN KONINGSDAG?

Op Koningsdag, nou ja, toen nog Koninginnedag heb ik Mark ontmoet. Ik werkte in een cafe in Wierden en hij was daar gast, nou stamgast. Hij kwam namelijk geregeld. Maar het was 1 groot feest, de tafels werden ingesopt en buikschuiven over de stamtafel was een activiteit die veel bezoekers leuk vonden. Verder was het 1 groot feest en dansjes op de tafels bleven ook niet uit. Ik keek met plezier toe. Maar het duurde nog een aantal jaar voordat we elkaar echt leuk begonnen te vonden hoor. Hahaha.

Maar even terug naar Koningsdag, de herinnering aan koningsdag is lekker de rommelmarkt afstruinen met de kindjes. Ze wat geld doen en genieten om te zien wat ze er voor uitkiezen. Vorig jaar tikten we heel wat playmobile voor een mooi prijsje op de kop!

WAT VIND JE ZO LEUK AAN KONINGSDAG?

Ik vind het vooral erg leuk voor de kinderen. Die leven er echt naar toe. En we zijn allemaal vrij, ook een fijne bijkomstigheid.

KLEED JIJ JEZELF OF JE KINDEREN IN HET ORANJE OF ROOD-WIT-BLAUW?

Nee, ik niet! Maar de kinderen dan weer wel. Die willen het liefst van kop tot teen in oranje.

DOET JE SCHOOL OF DE OPVANG VAN JE KINDEREN MEE AAN DE KONINGSSPELEN?

Jazeker! En ze hebben er zin in joh! Al 2 weken lang wordt er tijd gemaakt op de Koningsdans te oefenen.

VERKOPEN OF KOPEN OP DE VRIJMARKT?

Kopen! Ik kijk graag naar leuke dingen zoals LEGO of Playmobile voor de kinderen. Merel wil echter graag dit jaar meedoen in het dorp, als het mooi weer is gaan we dat dus doen.

ORANJEBITTER OF EEN ORANJE TOMPOUCE?

Oranjebitter laat ik staan, vind ik echt niet te pruimen. Dan gaan we dus voor de oranje tompouce!

HOE ZOU JIJ JE DAG INDELEN ALS HET REGENT OP KONINGSDAG?

Ja, dan verzinnen we wat leuks om thuis te doen, want het liefst gaan we toch naar buiten. Als het iets en even is wachten we de bui af, maar bij een hele dag regen maken we het thuis maar gezellig.

HET LEUKSTE OUD HOLLANDSE SPELLETJE?

Och jezus, daar moet ik echt even over nadenken.. Zakdoekje leggen?

KOOP JIJ EEN STAATSLOT VOOR DE KONINGSDAG TREKKING?

Ja! Je zou het maar winnen!

Lees ook: Mama en de telefoon, hoe zit dat?

WAT ZOU JE DOEN ALS JE VOOR ÉÉN DAG KONING OF KONINGIN MOCHT ZIJN?

Ja, wat doe je dan? Als kind dacht je dat het een sprookje zou zijn. Ik weet niet of ik dat nu zou willen zijn. Misschien dat ik een nieuwe wet zou maken waarbij de leraren meer ontlast worden en de salarissen beter.  Dat is denk ik voor het kind, de school en leraren het beste is.

Ik tag  Heleen & Habon om deze leuke tag in te vullen!

Heb jij leuke plannen voor Koningsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *