Iris Parc Birkelt Larochette

Op vakantie naar Luxemburg. Camping Iris Parc Birkelt Larochette

Vakantie & Uitjes By jan 22, 2019 2 Comments

Afgelopen zomer zijn wij met het gezin in de zomer op vakantie geweest naar Camping Iris Parc Birkelt Larochette. Met een auto bepakt en bezakt reden we met 3 kinderen in de auto naar Luxemburg. Op zo’n 4 uur rijden van onze woonplaats bevindt zich een hele andere wereld. Een 5* camping die bovenop een prachtig bosplateau ligt. Hoe de camping is en waar je echt naar toe moet? Ga ik je vertellen.

Kamperen met kinderen

Als je mij een beetje kent weet je dat ik meer ben van 5* hotels. Met mijn ouders hebben wij vroeger jaren lang op een camping gestaan. Wel in een stacaravan en dat vond ik een poosje heel erg leuk totdat ik naar de middelbare school ging.

Eerlijk is eerlijk… Het liefst zou ik elk jaar heerlijk met mijn kont op het strand van Gran Canaria zitten. Is niet goedkoop, met 5 personen helemaal niet. Anyway, Mark wou graag naar een camping. Ik niet. Niet een beetje, gewoon niet. Maar om de lieve vrede te bewaren ging hij van een tent naar een stacaravan en ook ik deed water bij de wijn. We boekten een vakantie naar Camping Iris Parc Birkelt Larochette.

De camping

Persoonlijk vind ik dat de camping echt ingericht is op gezinnen. Natuurlijk zullen er ook stellen naar toe gaan, maar het leeuwendeel wat je hier zult vinden zijn gezinnen.

Kinderen kunnen zich er prima vermaken. Er is een leuk animatieteam dat overigens ook Nederlands praat. Wel zo handig met jongere kinderen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, maar er is nog veel meer te doen. Hieronder heb ik een lijstje voor je:

 

  • Een overdekt zwembad dat met mooi weer open kan. Soort Johan Cruijff Arena idee maar dan net even anders.
  • Tennisbaan
  • Skate park
  • Outdoor speeltuin (één grote en meerdere kleinere speeltuintjes/toestellen over de camping
  • Midgetgolfbaan
  • Diverse terrasjes
  • Een restaurant
  • Een cafetaria
  • Een campingwinkel
  • Overdekte speeltuin
  • Game/video hal
  • Receptie voor al je vragen

Ons verblijf op Camping Iris Parc Birkelt Larochette

We verbleven in een stacaravan, want een tent is voor mij gewoon echt geen optie. Helemaal niet met een baby van nog geen jaar. De stacaravan is erg netjes en eigenlijk zit alles er in wat je nodig hebt. We hadden 2 slaapkamers, 2 badkamers + toiletten, een zithoek met keuken waar alles in zit. Ook zitten er aan de caravans veranda’s. Dit is echt ideaal, helemaal met kleine kinderen. Deze veranda kun je namelijk door middel van een schuifhekje helemaal dicht doen. Kruipende kinderen kunnen dus niet weg!

Iris Parc Birkelt Larochette

Natuurlijk vind je er een tuinstel bij zodat je heerlijk buiten kunt zitten met mooi weer. Tip: neem net als ons een tafel BBQ mee. Mensen, is echt ideaal!

Nu ben ik misschien een beetje een zeur, maar ik vond wel dat de caravans erg dicht op elkaar stonden. Er zat weinig beschutting tussen dus privacy was ver te zoeken. Heb jij hier geen problemen mee, dan moet ik wel eerlijk zeggen dat het de perfecte camping is.

Iris Parc Birkelt Larochette

Naast de stacaravans kun je compleet ingerichte bungalowtenten huren, maar als een echte ”kampeer-gek” bent kun je ook gewoon een staplaats huren.

Camping Iris Parc Birkelt het plaatsje LarochetteIris Parc Birkelt Larochette

Larochette ligt heel centraal. Wil je lekker shoppen, dan ben je binnen een half uur in Luxemburg stad. Geloof me, hier kun je je wel vermaken. Supermarkten vind je op zo’n 10 minuten rijden en zelfs de Action zul je binnen 20 minuten rijden vinden.

Iets wat je zeker moet doen, is het kasteel/burcht van Vianden bezoeken. Prachtig, een plaatje. Ook ontzettend leuk én leerzaam voor de kinderen, ze kunnen er heerlijk op avontuur uitgaan. Zo is er ook nog een museum, maar ook kun je de oude kerkers in en tevens prachtig van het uitzicht genieten. Een indrukwekkend plaatje. Wanneer je echt voor kasteelbezoeken op vakantie gaat is een  vakantie in Liptov Regio Slowakije ook zeker een aanrader. Het is daar prachtig.

 

Iris Parc Birkelt Larochette

Aankomende zomer terug naar Camping Iris Parc Birkelt Larochette?

Wat we aankomende zomer gaan doen weten we nog niet. We denken er over om een soort van mini roadtrip te maken door Europa. Een bezoekje aan Slowakije, Kroatië lijkt me prachtig, maar ook Italië of een kindvriendelijke camping in Frankrijk zijn zeker de moeite waard.

Een zwemparadijs is in ieder geval een pré en gelukkig is een camping met zwemparadijs niet moeilijk te vinden. De keuze is reuze. Genoeg om over na te denken dus. Als het maar een kindvriendelijke camping is, want  voor kinderen is een camping echt fantastisch en eerlijk is eerlijk, wanneer je kinderen het mooi hebben heb jij ook een prachtige vakantie. Wie weet komt er zelfs wel een glamping vakantie aan.

Heb jij je vakantie al gepland?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.