Op vakantie met kinderen. Blijf je in Nederland of niet?

Geplaatst door

Het is weer de tijd dat mensen rond gaan kijken wat betreft vakanties, de één is er al druk mee bezig, de ander wacht nog even af. Als je kinderen hebt zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ga je naar het buitenland of ga je liever op vakantie met kinderen in Nederland?

Discussie puntje.

Elk jaar weer is er hier toch een discussie puntje. Ik ben vrij verwend als het aankomt op vakanties. Als ik op vakantie ga wil ik het liefst naar het buitenland, dat geeft me toch net iets meer vakantie gevoel. Het liefst op vakantie naar een land waar we gegarandeerd mooi weer hebben. Denk aan de Canarische Eilanden, daar heb je bijna 99% kans op mooi weer. Mark maakt het niet heel veel uit wat de bestemming is, als we maar even weg zijn. Met kinderen op vakantie kan net zo goed in Nederland. Het gaat er volgens hem namelijk bij kinderen helemaal niet om of we nu in Spanje zijn, Kroatie of dat we op Texel zitten.

Waarom op vakantie met kinderen in Nederland?

Vaak kiezen we toch voor Nederland, eigenlijk tot nu toe altijd. Dit jaar vliegen we voor het eerst met kinderen. Nederland is eigenlijk gewoon erg makkelijk met kinderen. Je hoeft niet te vliegen, het rijden is prima te doen en mocht er iets zijn waardoor je naar huis heen moet dan kan dat snel. Op zich is het een logische denkwijze. Er zijn ook genoeg gezinnen die niet op vakantie gaan, de kinderen vermaken zich prima thuis, met hier en daar een uitstapje en je schopt het ritme niet in de war.

vakantie met kinderen

Waarom naar het buitenland op vakantie met kinderen?

Ik ben een liefhebber van de warmere landen. Ik vind het heerlijk. Met mijn ouders ben ik al op heel wat bestemmingen geweest. En ik vind het gewoon ontzettend fijn om mooi weer te hebben. Als je op vakantie in Nederland gaat, is er gewoon een best reële kans dat je met regen zit. Het niet echt lekker warm is voor een korte broek. Als ik op vakantie ga, wil ik lekker over het strand kunnen lopen, een beetje zonnen, genieten van de andere culturen en het ultieme vakantiegevoel hebben. De bouw van de huizen bewonderen en genieten van de landschappen en het mooie uitzicht. Het lijkt me heerlijk om lekker met de kinderen over het strand te wandelen, rennend naar de zee toe, zandkastelen bouwen.

vakantie met kinderen

Waar ga jij op vakantie met kinderen naar toe?

12 reacties

  1. We hebben geen vakantieplannen vooralsnog. Wel af en toe een weekendje weg denk ik, maar allemaal in de buurt. Vliegen met de kinderen zie ik nog niet zo zitten. Ergens jammer, want ik ben dol op de zon (zeker als het zo koud is als nu!)

  2. Wij blijven meestal ook dichtbij huis, ook omdat we eigenlijk eerder nooit een buitenlandvakantie konden betalen. Met een gezin van 6 is dat toch een duur kostenplaatje. Vorig jaar zijn we met de auto naar Duitsland geweest, heerlijk! Maar stiekem verlang ik altijd naar zon. Strand heb ik om de hoek. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *