camping ca 'savio

Onze vakantie op Camping Ca’Savio in Italië. Aanrader of niet?

Vakantie & Uitjes By sep 02, 2019 2 Comments

De vakantie is weer voorbij en ondertussen gaat alles hier weer zijn gangetje. Afgelopen zomervakantie zijn wij naar Italië gereden en verbleven we 10 dagen op Camping Ca’Savio in Italië, aan de Adriatische kust. Of het een aanrader is, wat er te doen is en hoe wij het beleefd hebben lees je hier:

camping ca 'savio

Last minute vakantie

Vorig jaar boekten we last minute een vakantie naar Luxemburg, ook dit jaar boekten we weer een last minute. Dit ging toch iets anders dan hoe we in gedachten hadden. Vorig jaar hadden we namelijk als laatste van het land vakantie. Om dan een last minute vakantie te boeken is niet moeilijk. Nu was er een stuk minder beschikbaar. Dagen speurde ik het internet af. We wouden namelijk niet te ver, en mijn voorkeur ging toch wel weer uit naar de Camping in Luxemburg. Niet te lang rijden met 3 kinderen in de auto en een fantastische camping voor de kinderen.

Ook keken we naar een camping in Frankrijk met een fantastisch waterpark, dit werd hem alleen niet omdat er nogal strikte regels waren volgens de website. Je moest of een badmuts op tijdens het zwemmen, of zwemshorts waren verboden. Vergeef me, wat het precies was weet ik niet meer. We hebben zoveel campings bekeken. Daarnaast hadden we het vermoeden dat deze camping meer geschikt was voor wat oudere kinderen dan onze kinderen (2, 5 en 6 jaar oud). De camping waar ik het hier over heb is Camping Le Pommier in de Ardeche.

Na lang en veel het internet afspeuren werd het toch een ander land dan Luxemburg of Frankrijk. Op maandagmiddag boekten we de vakantie naar Italië bij Vacansoleil en maandag op dinsdagnacht reden we weg. Echt een last minute dus!

Camping Ca’Savio in Italië, ons verblijf in een accommodatie van Vacansoleil

Camping Ca ‘Savio ligt in het plaatsje Cavallino (Treporti). Bij aankomst konden we bij de receptie inchecken en kwam een medewerker van Vacansoleil ons ophalen om ons naar ons verblijf te brengen. We boekten een caravan Bali. Daar zitten twee slaapkamers is, één slaapkamer had een tweepersoonsbed en de andere slaapkamer had 3 bedden. In het leefgedeelte was er een eettafel met bankjes die je omtoveren tot een slaapbank. Ook zit er een keuken in en natuurlijk een doucheruimte en een aparte toilet. Ook is er een airco geïnstalleerd die je tegen betaling kunt activeren.

camping ca 'savio

Op de camping Ca ‘Savio staat het vol met naaldbomen en dat ruikt dan ook heerlijk als je aankomt. Bijna alle stacaravans staan dan ook beschut. Bijna, want onze caravan eigenlijk als enige in het straatje niet. Nadat we gesetteld waren namen we plaats op de veranda om even bij te komen van de lange reis. De veranda’s en verblijven van Vacansoleil zijn trouwens echte aanraders! We realiseerden ons dat we eigenlijk voor ons gezin een verblijf hadden geboekt dat toch wel wat ruimer had mogen zijn. Vooral omdat Emma nog in een kinderbedje slaapt en dit toch niet zo makkelijk neer te zetten was als hoe wij het ons hadden voorgesteld.

Schuin naast ons stond een caravan Waikiki vrij die ook in het bezit was van Vacansoleil. De volgende dag besloten we de touroperators op de camping te vragen of het mogelijk was om ons verblijf om te boeken naar de Waikiki. Dit was geen probleem en we konden zelfs dezelfde dag nog over. Perfecte service! Ook boekten we die week nog 3 extra nachten bij. We zijn door medewerker Hermien echt ontzettend goed geholpen en ik geloof dat zij echt een aanwinst is voor Vacansoleil!

 

Camping Ca ‘Savio

Het is een echte familiecamping. Een camping die erg groot is, maar waar je echt vakantie kunt vieren. De mensen zijn allemaal erg vriendelijk. Zowel bij de receptie, als bij de winkeltjes en bij de pizza corner en snackbar. Het personeel van camping Ca ‘Savio spreekt goed Engels en Duits en veel leden van het animatieteam spreken Nederlands.

camping ca 'savio

Camping Ca ‘Savio, een grote camping

Doordat het echt wel een grote camping is, wil ik je wel de tip geven om voor kinderen in ieder geval een step, fiets, of loopfiets mee te nemen. Voor ouders zelf is het natuurlijk ook erg makkelijk, maar oor kinderen is echt wel fijn. Wij zaten namelijk best een stukje van de receptie, het strand, de zwembaden en het winkeltje en vooral de eerste dagen vonden de kinderen het best ver lopen. Wat ook zo is.

camping ca 'savio

Maar ja, wij boekten erg last minute en dit puntje hadden we even over het hoofd gezien. Geen ramp natuurlijk, maar het was wel handig geweest. Overigens kun je er ook fietsen huren. En mocht je toch geen fiets, step, of loopfiets voor de kinderen kunnen of willen meenemen dan is een bolderkar misschien een goed idee. Voor Emma hadden we natuurlijk de buggy mee, maar af en toe lopen vond ze ook wel even leuk!

camping ca 'savio

Autovrij

Op gezette tijden, ik geloof tussen 13.00 uur en 15.00 uur is de camping autovrij. Dit wil zeggen dat er tussen deze tijdstippen niet met motorische voertuigen gereden mag worden op de camping.

Activiteiten voor kinderen op Camping Ca ‘Savio

Voor de kinderen is er een miniclub waar verschillende activiteiten georganiseerd worden.

camping ca 'savio

’s Avonds is er voor de kinderen een soort kinderdisco waar ze helemaal los kunnen gaan op de muziek. Zelfs voor de allerkleinsten is dit leuk, Emma (bijna 2) vermaakte zich er prima!

camping ca 'savio

Zwembaden

camping ca 'savio

Op de camping zijn twee zwembaden te vinden. Het eerste zwembad ligt aan het begin van de camping waar je ook het animatiegebouw en de receptie in de buurt kunt vinden. Het tweede zwembad ligt wat verder op de camping.

camping ca 'savio

Bij beide zwembaden kun je ligbedjes vinden, maar wees er wel op tijd bij. Er zijn namelijk mensen die hun handdoekjes er neer pleuren en vervolgens 5 uur later terugkomen om een baantje te trekken en vervolgens nog een half uurtje op het ligbedje plaatsnemen. Persoonlijk kan ik daar niet zo goed tegen, wellicht een aandachtspuntje voor de camping. De zwembaden zijn overigens prima en aan de kinderen is zeker gedacht! Kinderen kunnen zich er de hele dag vermaken!

camping ca 'savio

Strand

Camping Ca ‘Savio grenst aan het strand. Via de hoofdweg van de camping kun je via zeven ingangen op het strand komen. Iets wat ik echt een groot pluspunt vind! Op het strand zijn geen ligbedjes, maar er is genoeg ruimte om je handdoekje kwijt te kunnen. Tip: wij namen een picknick kleed van de Action mee, ideaal!

camping ca 'savio

Ook is het handig om een strand parasolletje mee te nemen. Het strand loopt heel geleidelijk af en is zeer kindvriendelijk. Ook zijn er strandwachten die de hele dag aanwezig zijn en je kunt er ook heerlijk wat drinken halen om de dorst te lessen. En ijsjes natuurlijk! Ook zandkastelen kun je er goed maken! De kinderen genoten er dan ook volop van het strand en de zee!

camping ca 'savio

camping ca 'savio

Muggen

In Nederland zijn er in de zomer muggen, in Italië ook! Nu moet ik zeggen dat we in de caravan de airco in de avond aandeden een uur voor de kinderen naar bed gingen en de muggen snel gevlogen waren. Mark ik zaten eigenlijk elke avond buiten te dobbelen en te kletsen. Daar zijn de muggen dan wel weer. Omdat je aan het water zit zijn er behoorlijk wat muggen. Antimuggenspray is dan ook geen overbodige luxe. Ook hadden wij citronella kaarsen op de veranda staan en kregen we van vertrekkende buren 3 potjes met basilicum. Dit helpt wel degelijk tegen de muggen, maar helemaal weg zullen ze niet zijn.

camping ca 'savio

Op de camping wordt er twee keer per week gesproeid om de muggen te verjagen. Wanneer de bestrijdingsdienst het rondje heeft gemaakt kun je dit ook wel degelijk merken op de camping. De muggen zul je minder zien. Er wordt wel geadviseerd om op dat moment ramen en deuren te sluiten en eventuele dingen die buiten staan binnen te zetten, het ruikt namelijk even niet heel heerlijk. Maar ja, het is het één of het ander, en dan haal ik liever even alles naar binnen dan dat ik ontzettend veel last heb van die muggen.

Is Camping Ca ‘Savio een aanrader?

Wij hebben een geweldige vakantie gehad op Camping Ca ‘Savio in Italië!  Het eten is er heerlijk, vooral de camping ca 'saviopizza’s moet je geproefd hebben! Het schepijs is overheerlijk en ook kun je in de supermarkt heerlijke broodjes halen. Vlak bij de camping zitten ook grotere supermarkten en daar sloegen wij de meeste dingen in. Dat is wel een stuk goedkoper dan op de camping zelf. Hadden we dan toch nog iets nodig, dan haalden we dat gewoon in de camping supermarkt.

Onze accommodatie was echt perfect. Schoon, ruim genoeg en een prachtige veranda. Helemaal wanneer je kleine kinderen hebt die nog overal ‘naar toe vliegen’ is dit echt een aanrader. Let er wel op, dit is bij de accommodaties van Vacansoleil, niet elke touroperator heeft dit! Om heel eerlijk te zijn wisten wij dit, omdat we dit vorig jaar ook in Luxemburg hadden toen we onze vakantie ook bij Vacansoleil boekten. Voor ons was dit echt een must have omdat Emma op dit moment nog overal naar toe rent, en je haar uit oog verloren bent voor je erg in hebt. Met deze veranda kan ze gewoon niet weg en konden wij ook lekker rustig zitten. De veranda is zo ruim dat ze zich er prima vermaakte en ze ook heerlijk kon badderen in haar Stokke badje! 

stokke flexi bath xl

Alles bij elkaar vonden wij dit echt een hele fijne vakantie. En ondanks de muggen zou ik het zeker niet laten om hier nog eens naartoe te gaan!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.