de Waarbeek

Onze ervaring met pretpark de Waarbeek

Geplaatst door

Afgelopen zomer ‘won’ ik via Vakantieveilingen 4 tickets voor pretpark de Waarbeek in Hengelo. Het leek ons super leuk om met de kinderen naar toe te gaan in de zomervakantie. Op de één of andere manier kwam het er niet van en hebben we afgelopen vrijdag besloten om zaterdag nog te gaan. Het weer was fantastisch, dus de dag kon niet meer stuk. Toch? Hoe we het gehad hebben en wat onze ervaringen zijn lees je hier:

Indian summer

Heerlijk die Indian summer. Een dagje naar pretpark de Waarbeek in Hengelo was nog niet zo’n slecht idee dachten we. Wij hadden ook in de herfstvakantie kunnen gaan, maar zou het weer dan zo zijn? Ik geloof het niet. Emma brachten we naar mijn ouders, die heeft er tenslotte nog helemaal niets aan. Mark en ik reden met Merel en Bram richting Hengelo, we waren er tussen 11.00 uur en 11.15 uur. Bij aankomst stond er al een behoorlijke rij. Niet zo vreemd dat meer mensen dit idee hadden toch?

Eindelijk binnen

Na toch zeker zo’n 20 minuten in de rij te hebben gestaan konden we dan eindelijk naar binnen! De kinderen trokken een sprintje om de eerste attracties te bewonderen. Bram was er al eens geweest met mijn broertje, Merel nog niet. Extra spannend dus! De eerste de beste attractie daar moesten en zouden ze in. Heel begrijpelijk natuurlijk! De gezichtjes straalden en de oogjes twinkelden. Heerlijk!

 

de waarbeek

Maar toen..

Eenmaal uit deze attractie wouden ze graag in de botsauto’s. De helft deed het niet. Resultaat: boze en verdrietige kinderen over de baan. Oke, kan gebeuren. Jammer maar helaas. Op naar de volgende. Een ritje in een ‘bestuurbare’ oldtimer stond op de planning. Wachten in de rij, dat deden we toch zeker weer bijna een half uur! Voor de kinderen duurde het lang, voor ons ook én ook voor alle wachtenden voor en achter ons. Eenmaal vooraan in de rij was er niet iemand die dit bediende, je moest wachten tot het stoplicht op groen ging en dan kon je gaan. Tussen het wegrijden van de auto’s zaten toch wel enkele minuten. Duurde gewoon vet lang!

Een ritje in de Waarbeek trein

Ook was er een trein waar je in kon voor een ritje over het park. Super leuk zou je denken! De trein zat helaas vol. Na 10 minuten wachten was er nog niemand die deze trein zou gaan bedienen, erg jammer. Bij deze attractie moest er dus wel iemand meerijden als conducteur, maar die was in geen velden of wegen te bekennen. Dan maar in de attractie er naast. Daar stond tenslotte geen lange rij…

Merel en Bram stonden bijna helemaal vooraan, het ritje in deze attractie was afgelopen en uiteindelijk stond er toch al wel een behoorlijke rij. Tot mijn verbazing ging deze attractie toen dicht. Ja, de attractie ging dicht, ook al stond er een lange rij. De bediende ging nu namelijk een ritje als conducteur in de trein maken want hij moest twee attracties tegelijk bedienen. Je snapt dat mijn wenkbrauwen tot aan mijn haargrens reikten.

Op naar de rupsbaan

De rupsbaan, ken je vast wel! Soort van achtbaan-achtig iets waar er een stoffen dak over je heen komt en je in het donker komt te zitten.  Vond ik vroeger echt geweldig! Jij ook?

Anyway, na een tijd in deze rij te hebben gestaan ging ook deze attractie dicht. Niet te geloven toch? Dan maar op naar een ritje in de zweefmolen. Dit was dan wel weer erg leuk. Bram en Merel genoten en ook ik zweefde lekker mee 😉

de waarbeek

Even wat eten en drinken

Ondertussen zijn we nog een aantal attracties langs geweest waar we moesten wachten en deze attractie weer dicht ging, vol zat of waar ze niet in mochten. Dus besloten we even wat te eten en drinken. Er was wel 1(!) eettentje open op het park. Overige koffiecorners waren gesloten. Fantastisch. Ik besloot met de kinderen naar een gedeelte iets verderop te lopen zodat ze konden spelen in de ballenbak en op het springkussen.

Mark wachtte in de rij. Waren we weer zo’n half uur verder voor hij kon bestellen. Na dit half uur konden we nog zo’n 20 minuten wachten tot het allemaal klaar was. Nu heb ik in de horeca gewerkt en kan ik een zeur zijn… maar dit slaat alles. Hoe kun je nu maar 2 man personeel zetten op een eettentje waar iedereen wat wil halen??

Je weet verdomme toch dat het mooi weer zou worden??!!

Nu denk ik dan, de leiding kijkt toch ook wat voor een weer het gaat worden? Al leef je onder een steen, iedereen wist al een week lang dat het die dag prachtig weer zou worden. Regel dan verdomme genoeg en goed personeel. Want voor ons en alle andere gasten is het niet leuk, maar denk je dat het leuk is voor die jochies van een jaar of 18 dat ze de hele dag huilende kinderen en zeikende ouders over zich heen krijgen omdat de attractie weer dicht moet?

Ik vind het echt niet te geloven, echt heel slecht geregeld in pretpark de Waarbeek dus, afgelopen zaterdag. Of het moet net heel toevallig zo zijn dat wij telkens op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren, maar dat lijkt me een beetje te toevallig.

De druppel die de emmer deed overlopen

Na het eten besloten we toch om nog wat attracties mee te pikken. Werd er 1, de draaimolen. De rest was namelijk weer het zelfde verhaal. Ik was er zo klaar mee dat ik dit ook stampvoetend en tierend tegen Mark gezegd heb. Een stuk of 10 keer. Gelukkig had Mark bedacht dat ook dit zijn eerste en laatste keer zou zijn dat ook hij naar de Waarbeek zou gaan.

En dan dacht je dat je alles had gehad

Bij binnenkomst werd ons verteld dat we ons muntje konden krijgen wanneer we weg gingen. Dit was namelijk een aparte rij. Dit het uitrij-muntje, kwam ik natuurlijk toen we bijna bij de auto waren achter. Kon ik dus weer terug. Vervolgens weer 20 minuten in de rij gestaan en toen kon ik het muntje gaan betalen. De medewerker wenste me een fijne dag en zei: graag tot ziens!

Toen knapte er iets in me. Ik keek haar aan, met stoom uit mijn oren vertelde ik haar (op een nette manier) dat ik hier never nooit meer terug kwam en spijt had dat ik gekomen was met mijn kinderen. Wat een deceptie. Nadat ze me twee keer om uitleg vroeg heb ik mijn woordje gedaan.. Ze stamelde uh, ja, vervelend, ja, hm, nou, uhm tot ziens?  Nee, niet tot ziens nee. Wij komen nooit meer bij pretpark de Waarbeek in Hengelo.

 

Ik redde toch nog iemands dag

De man die achter mij in de rij stond sprak me aan en zei: ”Nou ik dacht dit al een attractie op zich was, die lange wachtrij”. Ik zei toen: Nou, dan kun je de lol nog op. Hij had het gesprek meegekregen bij de kassa en vertelde me rechtsomkeert te maken en een dag te gaan genieten bij een plaatselijke recreatievijver. Groot gelijk! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad! Ongetwijfeld beter dan onze dag bij pretpark de Waarbeek.

 

 

P.s: Natuurlijk zijn er ook mensen met fijne ervaringen, dat vind ik ook heel fijn Lees het blog op Vettt maar eens 🙂

Een dagje uit hoort natuurlijk ook leuk te zijn. Het kan zo maar zijn dat dit eenmalig was en het verder niet voorkomt dat er te weinig personeel aanwezig is, al vind ik dat op zo’n dag echt niet kunnen. Mocht jij fijne ervaringen hebben dat vind ik dat uit de grond van mijn hart heel fijn, en mocht je een bezoekje nemen binnenkort dan hoop ik dat het voor jullie toch een hele fijne dag uit mag zijn met genoeg personeel waarbij attracties niet constant gesloten worden.

2 reacties

  1. Wat balen van zo’n dagje uit.. Wij zijn een keer geweest buiten de schoolvakantie hier in de regio en doordeweeks.. En wij hadden een topdag omdat ze overal zo door konden lopen.. Wel ook op deze dag dat er medewerkers waren die meer dan 1 attractie moesten bedienen, maar doordat het rustig was geen last van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *