piemel

Nieuw hip woord op school: piemel!

Mama & Kinderen By apr 24, 2018 1 Comment

Zo af en toe komen mijn kinderen thuis met een woord of opmerking waar ik niet om sta te juichen. Nee, daar word ik gewoon niet erg vrolijk van. Bram heeft een nieuw hip woord geleerd op school van één van de andere kinderen en gebruikt het woord PIEMEL overal bij. Vanmorgen, voor schooltijd, hoorde ik het zeker al 30 keer. Ik word er serieus knettergek van.

Het piemelwoord

Machtig interessant natuurlijk, dat woord piemel. Kinderen nemen nu eenmaal woorden van elkaar over en als mama het geen leuk woord vind dan gebruiken we het  gewoon nog wat vaker. Iets met opstandige kleuter en heel hard lachen om een boze mama.

Pielemuis

Vorige week kwam Bram uit school en vroeg hij aan mij: mama? Heeft papa ook een pielemuis? Kay zegt dat alle jongens een pielemuis hebben. Ik moest een beetje lachen want ik dacht natuurlijk meteen aan juf Ank. Bedankt juf Ank haha! Maargoed, ik heb gezegd dat dat inderdaad klopt. Wij noemen het gewoon zijn piemel, maar pielemuis mag natuurlijk ook.

Het constant zeggen van piemel

Natuurlijk is het woord piemel geen verboden woord. Als ik hem help douchen zeg ik ook gewoon dat hij zijn piemeltje moet wassen. Het irriteert me alleen mateloos dat dat woord nu constant, in elke zin gebruikt wordt. Mama, mag ik een peer met een piemel? Merel jij bent een piemel. Jij hebt een piemelhoofd Merel. Lekker eten, en mijn piemel ook!! Snap je het? Ik kan het niet meer horen.

Waarschuwingen

Heel wat waarschuwingen heeft onze kleine piemelfreak al gehad. Gesprekjes over waarom ik niet wil dat hij het steeds zegt ook. Ook heeft hij al op de trap gezeten om na te denken en zijn kamer is ook geen onbekend terrein. En dan gaat het even goed hoor, even… Want een paar uur later is het weer raak.

Even bij de juf checken

Vanochtend vond ik het toch nodig om even een check bij de juf te doen of ons Brammetje het ook op school nodig vond om het constant te roepen en te zingen. Natuurlijk doet hij dat op school niet. De juf heeft het al van meerdere kindjes gehoord, maar Bram? Nee die doet dat niet op school. Als het op school gezegd wordt is de juf er wel meteen bij, dat dit geen woord is om contant te zeggen en dat dit soort woorden niet op school gezegd hoeven te worden. Dat heeft die van mij dus goed begrepen, dat van niet op school dan. Gelukkig gaat ze hem nu beter in de gaten houden of hij het woord ook gebruikt en dan zal ook zij hem er op aanspreken. Hopelijk heeft dat een wat beter effect op hem.

 

Heeft jou kind soms ook woorden in gebruik waar je echt niet blij mee bent?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Fleur schreef:

    Hahaha ik kan mij voorstellen dat dat als kind natuurlijk wel een leuk woord is om te gebruiken, zeker als er reactie op komt. Mijn kinderen zeggen nu de hele dag EPIC. Geen vies woord natuurlijk, maar wel eentje waarvan je afvraagt hoe ze daar nu weer aan komen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: