Naar bed gaan, zo probeert je kind het uit te stellen.

Geplaatst door

Naar bed gaan is bijna nooit leuk voor kinderen. Ze zijn nooit moe en vaders en moeders begrijpen dat niet. Het is hoe dan ook bijna altijd te vroeg om naar bed te gaan

.

12 probeersels om naar bed gaan uit te stellen:

 1. Mama, ik moet plassen! Deze kan gebruikt worden of je kind nu wel of niet naar de WC moet, zelfs als je kind 5 minuutjes geleden nog geweest is. Je wilt natuurlijk niet dat er toch een ongelukje zal gebeuren.
 2. Het licht moet nog aan, zo is het veel te donker! Nachtlampje aan en het is natuurlijk nog niet goed. Die lamp moet aan, nee niet die! De andere. En ga zo maar door.
 3. Het is te licht. Naar bed gaan als het nog niet donker genoeg is doen andere kindjes ook niet hoor!
 4. Ik wil deze pyjama niet aan! Te koud, te warm, kietelt, te groot, te klein… Kom maar op met die smoesjes.
 5. Mijn *** knuffel moet mee naar bed en ligt nog beneden. Vervolgens nog 3 knuffels missen.
 6. Ik heb dorst. Zojuist nog wat gedronken.
 7. Ik heb honger. Natuurlijk genoeg gegeten een korte tijd voor het naar bed gaan.
 8. Mijn tanden moet ik nog poetsen. Te gebruiken of de tanden nu wel of niet gepoetst zijn.
 9. Ik ben bang! Een draak in de kast, een wolf onder het bed en bang zijn voor monsters, dat kan dan wel echt zo zijn natuurlijk. Maar ook alles om nog even te knuffelen.
 10. Nog 1 verhaaltje voor ik naar bed ga! Terwijl je een boek zo dik als de dikke van Dale hebt voorgelezen. Deze is wel erg leuk trouwens!! En andere boekjes uit de reeks. 
 11. Mam! Ik voel me niet lekker, ik denk dat ik ziek ben. Uhuuu…. Och schatje, zal ik even een zetpil ophalen? O het is al over? Fijn! Terug naar je bed en slaap lekker.
 12. Ik kan niet slapen. Hoe lang lig je al in bed? Welgeteld 2 minuutjes?
 13. Ik wil nog een liedje! Je hebt net een concert gegeven maar dat is je kind even ontgaan…..
 14. Het is hier te koud/warm. Is het niet te koud dan is het wel te warm om naar bed te gaan.

Welke smoesjes komen je bekend voor? Zijn er nog aanvullingen?

 

 

 

23 reacties

 1. Eu não tenho filhos pequenos, mas sei do que você está falando. Quando estou na casa da minha sobrinha ela não quer ir para cama nunca, ela faz de tudo para se manter acordada. Eu gostei do seu post.

 2. Met onze dochter van net 2 valt het nog mee… Al wil ze als het aan haar ligt, steeds meer knuffels mee of nog even extra opruimen… Ik denk dat we de rest nog wel gaan tegenkomen! 🙂

 3. Haha leuk stukje! Ik was hier vroeger een kei in (mijn ouders hadden pas na een half uur door dat ik in de huiskamer mee aan het kijken was naar de tv 😉 ) dus mijn jongens maakten mij niets meer wijs. Probeerde uiteraard hier en daar nog wel eens wat en baalden als ik hun uitprobeerseltjes doorhad en zei dat mama daar vroeger zó goed in was dat ik ze allang door had. 😉 Nu 17 en 19 dus zoeken het zelf uit wanneer ze naar bed gaan en hoef ik nu alleen af en toe ‘s morgens ze er nog op te wijzen dat ze er slimmer aan gedaan hadden vroeger naar bed te gaan 😉

 4. Haha wat een leuke post zeg! Ik heb zelf geen kinderen, maar dit is zo herkenbaar als ik keek naar wat ik vroeger altijd deed om uit te stellen. Rond bedtijd bleven mijn broertje, zusje en ik ook altijd heel stil, in de hoop dat onze ouders ons zouden vergeten en we later mochten.

 5. Ha, ik ken deze excuusjes heel goed als ik bij mijn buurmeisjes ga babysitten! Daar gaat het meestal van “Maar wij willen nog graag dit of dat verhaaltje” 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *