Mama & Kinderen

Mo’s Daughters, een boekenreeks die stereotypering doorbreekt!

Deze week begint de kinderboekenweek. Tijdens de kinderboekenweek staan kinderboeken en hun schrijvers in het zonnetje en het mooie is dat kinderen tijdens deze 10 dagen extra worden aangespoord om een boek te pakken en te gaan lezen of zich laten voorlezen. 11 oktober is het wereld-meisjes dag en dat valt in de kinderboekenweek. Daarom wil ik jullie kennis laten maken met een nieuw merk genaamd Mo’s Daughters. In de boeken van Mo’s Daughters spelen meisjes de hoofdrol en dit is erg schaars in de boekenwereld. Nog leuker is dat ik 5 hele leuke exemplaren mag weggeven! Lees dus snel verder want ik vertel je alles over Mo’s Daughters en de winactie!

 

 

Mo’s Daughters: Als ze het ziet, kan ze het zijn! 

Mo’s Daughters brengt kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar inspirerende verhalen. Deze verhalen worden in beeld en tekst verteld, zonder ouderwetse sterotyperingen.

In deze verhalen zijn meisjes onderzoekend, dapper, zelfstandig, sterk en nieuwsgierig. De meisjes zien er uit als gewone kinderen, met normale lichaamsverhoudingen en natuurlijk kleding die past bij de leeftijd van de meisjes. De verhalen maken de meisjes groot en niet kleiner. Je dochter zou het meisje uit het boek kunnen zijn. Mo’s Daughters schets 5 echte meisjes, ieder een totaal ander type, maar allemaal heel echt. Er zijn 10 boeken waar avontuur, inspiratie en fantasie keer op keer naar voren komen.

Waarom Mo’s Daughters?

Wist je dat in de bestverkochte kinderboeken in ons land maar 20% een meisje als hoofdrolspeelster heeft? Daar zitten Pip (van Woezel), Janneke (van Jip) en Nijntje bij. Ik heb hier eigenlijk nooit bij stilgestaan, maar vind het best choquerend. Daarbij komt nog dat in maar 13% van de kinderboeken de mama een baan heeft. Hoezo sterotypering??!! Onbedoeld zitten er in kinderboeken nogal wat stereotyperingen en met deze reeks boeken moet dit doorbroken worden.

Mo’s Daughters richt zich in het speciaal op meisjes tussen de 0 en 6 jaar, maar voor jongens in deze leeftijd zijn de boeken ook heel erg leuk!  Ze willen inspireren op een leeftijd die het verschil vanaf het begin maakt. Verhalen waarin meisjes ook dapper, sterk, zelfstandig, nieuwsgierig en onderzoekend zijn.

De meiden van Mo’s Daughters:

Cato

Cato is er voor onze wetenschapper in de dop! Cato is vastberaden, nieuwsgierig en met haar wetenschappelijke aanpak lost Cato de grootste raadsels op. Cato maakt je dochter nieuwsgierig naar hoe de dingen werken. In de eerste twee boeken kun je lezen hoe Cato onderzoekt hoe je er nu achter komt of het lampje in de koelkast echt wel uit gaat, maar ook hoe een regenboog nu werkt. Welk kindje wil nu niet weten hoe een regenboog werkt?

Mo's Daughters

Maan

Maan is er voor de wereldreizigers. De wereld ligt aan je voeten en met Maan wordt dat heel letterlijk weergegeven. Maan wil de wereld ontdekken. Ze is nieuwsgierig en gek op de natuurlijk. Ze maakt kennis met nieuwe landen, dieren en mensen die ze nog niet kent. Ze is veerkrachtig en vindingrijk, maar ze is ook ontzettend dapper! In Canada en Australië gaat ze het avontuur tegemoet!

Mo's Daughters

 

Mila

Deze mooie krullenbol Mila, is de avonturier van het stel! Ze klimt in bomen, gaat op avontuur en redt dieren. Ze is een meisje vol lef dat het onbekende graag tegemoet komt! Met Roef, haar knuffelhond, die net even wat minder dapper is, beleeft ze vele avonturen. Samen met de ontelbaarmiljoenendingenrugzak van Mila kunnen Mila en Roef alles aan.

Mo's Daughters

Super Suus

Super Suus kan niet tegen onrechtvaardigheid. Met haar superstep wil ze dan ook alles wat niet eerlijk is rechtzetten. In deze superheldin herkent menig meisje zichzelf.

super suus

Wies

Wies is een heerlijke, eigenwijze en vastberaden peuter. In de meest grappige verhalen op rijm ontdekt ze de wereld om haar een. Ze neemt niets voor lief en inspireert andere peuters en kleuters om al vroeg dingen te vragen en te denken in oplossingen en mogelijkheden.

Mo's daughters

Tip van de Sint!

Vaak weten we niet meer wat we onze kinderen met Sinterklaas moeten geven. Zoveel speelgoed hebben ze al. Lezen is leuk én leerzaam! Daarom is dit een ontzettend leuk cadeau om cadeau te geven.

De boekjes van Mo’s Daughters zijn hier te bestellen, of bij Bol voor 9,99 per stuk 😉

Ook leuk om te lezen: 5x de leukste herfstactiviteiten voor buiten.

Doe mee en win!

Ik mag 5 boekjes weggeven! Super leuk natuurlijk! Mijn dochter Merel (6) is fan! Wij hebben al 5 boeken gelezen, en ze zijn echt heel erg leuk!

We mogen weggeven:

 1. Super Suus in actie
 2. Maan in Canada
 3. Mila op zolder
 4. Wies wil een kangoeroe
 5. Cato en het lampje
 • Vertel me in een reactie onder dit blog bericht, of op onder het Facebookbericht welk boekje jij graag voor je dochter wilt winnen.
 • Like de winactie op de Facebook van Meer met Mama.
 • Like de Facebookpagina van Mo’s Daughters
 • Laat wanneer je hier reageert een geldig mail adres achter zodat ik contact met je kan opnemen.
 • De winactie loopt tm 16 oktober en de winnaars ontvangen een persoonlijk bericht van mij.
 • Over de uitslag van deze winactie kan niet gecorrespondeerd worden.

[bol_product_links block_id=”bol_5d932909a2999_selected-products” products=”9200000117183690,9200000117183622,9200000117183612,9200000117183620,9200000117183588,9200000117183584,9200000117183618,9200000117183624,9200000117183610,9200000117183672″ name=”mo’s daughters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”366″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

6 reacties

 • Marian B

  De boekjes lijken me stuk voor stuk erg leuk. Ik doe graag mee voor Mila op Zolder. Want mijn meisje is dol op honden en houdt wel van wat avontuur.

 • Evelijn

  Ik doe mee voor Super Suus in actie. Lijkt me geweldig als grote zus Suus dit voor gaat lezen voor haar zusjes. Gezellig even meiden onder elkaar, heerlijk!

 • Trotsema fati

  Ik doe graag mee voor mijn stoere dochter haar grote hobby is lezen dat doet ze elke dag en wat zou ik haar blij maken met deze leuke boeken ?

 • Patricia

  Ik maak heel graag kans voor mijn kleine dame. Zoals veel mensen zeggen is ze een “echte meid” . Dus wat is er dan beter dan voorlezen uit een boekje over een echt meisje. Ze lijken me allemaal heel erg leuk, maar als ik dan echt moet kiezen zou ik gaan voor wies wil een kangoeroe.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.