Monopoly Valsspelers editie! Iets voor jou?

Geplaatst door

Ik ben een spelletjesfanaat! Super leuk vind ik het. Met vrienden doen wij regelmatig een spelletje of er wordt een spelletjesavond georganiseerd. Het is erg gezellig maar het gaat er zeker fanatiek aan toe. Nog even wachten maar er zal een Valsspelers editie van Monopoly uitkomen! En die wil ik zeker spelen!

Vroeger

Vroeger in huis was het vaak op zondagmiddag spelletjes doen. Ons favoriete spel was toen Kindermonopoly of eigenlijk Monopoly Junior, maar wij noemden het Kindermonoploy. Uren konden we ons vermaken. Tot het mis ging en er iemand probeerde vals te spelen. Maar goed, dat zal overal wel eens gebeuren.

valsspelers editie

Een nieuwe editie van Monopoly, de valsspelers editie

Dit najaar zal er een nieuwe editie van Monopoly in de schappen komen. Spellen producent Hasbro brengt de Monopoly Valsspelers Editie uit. Hoe tof is dat? Ik kan me er al op verheugen! Om dit spel te moeten winnen zul je moeten valsspelen.

Hasbro deed onderzoek onder Belgen en Nederlanders

Het onderzoek werd gedaan onder Belgen en Nederlanders van 18 tot 65 jaar. Er werd onder andere gevraagd hoe we valsspelen, of we gesnapt worden en hoe we gestraft zouden willen worden voor het valsspelen.

Uitslag

Nederland is graag het braafste jongetje uit de klas. Dat bleek ook weer uit dit onderzoek. Maar een kwart zegt eerlijk wel eens vals te spelen om te winnen. De Belgen zijn iets minder braaf en komen uit op zo´n 30%. Valt ook nog best mee toch? Of de Belgen zijn iets eerlijker met het invullen.. Zou ook nog kunnen. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de Nederlanders zegt dat ze wel eens iemand hebben betrapt op valsspelen….

Mannen versus vrouwen

Ha!! De mannen zijn grotere valsspelers, ik wist ‘t! Of wij vrouwen pakken het wat slimmer aan, kan dan ook weer. Mannen worden 7% meer gesnapt, 28% versus 21%. Broertjes en vrienden blijken het ergst te zijn. Samen zijn deze twee goed voor maar liefst 40% aan betrappingen. Een schrale troost: 4 van de 10 spelers voelt zich schuldig na te hebben valsgespeeld.

Stelen om te winnen

We spelen graag vals door de pion te verzetten. Ook belazeren we de boel door geld te stelen van de bank of door de bank te weinig te betalen. Bijna de helft van alle Nederlanders wil graag alle dure straten als eerst in bezit hebben. Ja, dat wil ik ook altijd. Zo kun je de medespelers natuurlijk dwars zitten. Verbazend genoeg spelen heel wat spelers vals maar worden ze zelden betrapt.

Slechte verliezers

Iedereen wint graag. Hoewel het bij een spelletje om de lol gaat is winnen toch wel weer extra leuk. Uit de statistieken blijkt dan ook dat we niet graag verliezen. Ruim de helft neemt een verloren spel goed op. Maar je hebt ook slechte verliezers, hun frustratie uiten ze onder andere door het speelbord weg te slaan of met de Monopolystukjes te smijten. En met een beetje pech heb je een echte jankerd aan tafel die de rest van de dag niet meer praat.

Het spel voor echte valsspelers

Ben jij wel in voor een spelletje en ook voor valsspelen? Dan is de aangekondigde Valsspelers editie van Monopoly echt wat voor jou. Je móét namelijk echt valsspelen om te winnen. Er zijn valsspeelkaarten, daar staan opdrachten op en ook wat de beloning is als je niet gepakt wordt. Als je toch betrapt wordt dan wachten de handboeien en een nachtje cel voor je!

Dit najaar

Wanneer precies kan ik je nog niet vertellen, maar dit najaar komt de valsspelers editie van Monopoly op de markt. Ik wil dit spel zeker toevoegen aan mijn collectie. Dit zal ook eventueel een leuk kerst of sinterklaas cadeau zijn!

Schuilt er een valsspeler in jou?

Lees ook: Het belang van spelletjes en spelen voor je kind!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *