Moeite met nee zeggen? #FeelGoodNL2018

Geplaatst door

Eigenlijk doe ik vrij weinig dingen waar ik geen zin in heb. Sociaal wenselijk is dat niet echt een goede eigenschap. Maar waarom zou ik ergens naartoe gaan waar ik geen zin in heb, of ergens bij zijn waar ik totaal geen behoefte aan heb? De uitdaging van deze week was, ‘Zeg een keer nee, blijf gewoon een keer thuis als je niet wil.’ Nou dat doe ik dus al, ik heb geen moeite met nee zeggen. En sporten doe ik niet echt, dus ook daar hoef ik geen ‘Nee’ tegen te zeggen. En het nieuwe sporten wat ik wil gaan doen, samen met kinderen bewegen, daar heb ik wél zin in. Een super leuk initiatief in Nijmegen die bootcamp combineert met kinderen, dus daarvan blijf ik ook niet thuis.

Meer voor mezelf kiezen?

Maar goed, daar had ik het niet over. Meer voor mezelf kiezen. Ik vind dat moeilijk want ik heb het idee dat ik dat al genoeg doe. Of is dat nou juist het probleem, vind ik dat maar doe ik het helemaal niet? Ik ben thuis en doe het huishouden, dat hebben wij zo afgesproken. Mijn man werkt veel en omdat ik deze taken om mij neem kan hij zich daarop richten. Zo kan ik ook alles om mijn manier doen, dus weet ik zeker dat het goed gaat en de kinderen er goed uitzien. Ook weer zo’n egocentrische eigenschap van mij. Zoonlief gaat nu naar school en de kleine spruit doet nog dutjes dus ik heb tijd genoeg voor mezelf zoals nu, ik ben mijn vierde blog van vandaag aan het typen. Heerlijk.

Mis ik iets?

Mijn moeder helpt me regelmatig in het huishouden, dat heb ik nu ook onder controle waardoor ik ook meer tijd over houd. Is er nou iets wat ik graag wil en wat ik mis? Ik denk het niet hoor. Koken is echt mijn hobby en afleiding, ik kan de hele dag in de keuken staan, dus dat doe ik met liefde en plezier.

NEE zeggen

En als ik opruim kan ik daarna trots op mijzelf zijn dat het huis er zo mooi uitziet. Ook daar heb ik dus zelf gewoon profijt van! Heb ik taken die ik liever niet had? Ja.

Nee zeggen, dat hoef ik niet meer te leren

Natuurlijk heb ik ook wel eens geen zin om op te staan, maar tegen je kinderen kan je geen nee zeggen omdat jij zo graag wil slapen. Dus dat telt niet. Luiers verschonen is ook geen hobby, van jou wel? Soms zou ik ook wel eens willen dat ze gewoon hun bord leegeten en dat ik niet de spinazie van de tafel hoef te peuteren.

Maar meestal als ik mezelf dan toch ergens naartoe sleep waar ik eigenlijk geen zin in had dan vind ik het uiteindelijk toch wel weer fijn om onder de mensen te zijn en iedereen weer te zien en te spreken. Nee, nee leren zeggen hoeft voor mij niet meer. Ik denk al genoeg aan mezelf, is dat geen egoïstische eigenschap? Want als ik het zo zeg vind ik dat dan weer wel…

2 reacties

  1. Is juist alleen maar mooi dat je voor jezelf die balans hebt! Ik denk dat het kunnen zeggen van ‘nee’ wanneer je dat nodig hebt, betekent dat je goed naar je lijf en geest luistert. Dus weinig egoïstisch aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *