liegen op facebook

Moeders en liegen op Facebook.

Geplaatst door

Facebook, mooi he? Bijna alles wordt mooier gemaakt dan dat het is. Waarschijnlijk heb jij er ook wel wat in je Facebook vriendenlijst, van die uber hippe mama’s die alleen maar de mooiste dingen delen. Alles mooier voordoen dan dat het daadwerkelijk is. Ook sommige moeders liegen op Facebook, echt waar!

Ik ben mama en het is fantastisch! Altijd, overal en waar dan ook.

Mama zijn is geweldig! Helemaal waar, ik bedoel die 3 kindjes lopen er niet rond omdat ik het zo verschrikkelijk vind. Maar laten we niet doen alsof het altijd een makkie is, een peulenschil. Mama zijn is niet altijd fantastisch, is het leuk als jouw driftige peuter in de Action alles bij elkaar krijst omdat hij dat autotje niet krijgt? Hij moe en vervelend is en het gillen niet op stopt terwijl jij alles maar dan ook alles probeert? Het liefst zak je door de grond, of deel je een sneer uit aan de moeder met dat ‘perfecte’ kind achter je in de rij, want haar snoesje zal dat nooit doen! En dat zegt ze dan ook net iets te hard. Deze moeder liegt dus in de winkel en zeer waarschijnlijk is ze ook aan het liegen op Facebook. Of de slapeloze nachten? Een kind dat om het uur aan je bed staat omdat de vogeltjes buiten fluiten en het tijd is om uit bed te gaan? Of je kind dat ziek is, geen hoofdpijn, nee echt ziek, de emmertjes niet aan te slepen zijn omdat je kind blijft spugen? Natuurlijk zijn er genoeg mooie momenten en die momenten maken het meeste ook de moeite waard. Maar laten we eerlijk zijn, mama zijn is keihard werken. De meest mooie ‘baan’ ter wereld, je maakt de meeste uren, de langste dagen en je krijgt uitbetaald in liefde!

De mama met het perfect opgeruimde en schone huis.

Er zijn moeders met een perfect opgeruimd en schoon huis. Er is nooit een vuiltje te bekennen en speelgoed dat ligt er ook nergens.. Uh, ja tuurlijk! Ik geloof je direct. Mijn huis is namelijk ook altijd van top tot teen schoon, speelgoed hebben mijn kinderen niet. Want speelgoed hoort niet bij kinderen. Ik denk dat ik ook maar een foto plaats van de uren in huis dat mijn kinderen niet thuis zijn. Dan kan het inderdaad erg netjes en opgeruimd zijn..

Perfect uit bed.

Er zijn van die moeders die perfect uit bed komen. Serieus, het make-upje zit er al op. Haar netjes. Die moeders komen geheel gestyled uit bed. En het mooie is, ze hoeven er niets maar dan ook niets voor te doen! Geweldig toch?! Ik kan je één ding wel vertellen, als ik s’morgens uit bed kom, heb ik een vogelnest op mijn hoofd, wallen die Amsterdam jaloers maken en een kussenafdruk op mijn wang. Maar jeetje, wat zou ik graag perfect uit bed komen. Scheelt me weer een half uur in de ochtend. Dus perfect gestylde mama, vertel me je geheim om zo uit bed te komen. Of ben je aan het liegen op Facebook? Dat kan toch niet zo zijn?

Post naar waarheid.

Natuurlijk geloof ik dit meteen, of nee, toch niet. Waarom niet? Omdat die mama’s net die ene like van mij niet krijgen.  Het is zo makkelijk om een foto van je perfecte huis te posten terwijl je eigenlijk met je versleten joggingbroek op de bank zit, je haar nog een vogelnest is en je het eerste kloddertje babyspuug al over je heen hebt gehad. Maar hé, je hebt wel een perfect huis he! Natuurlijk is Facebook nog steeds van deze tijd. Maar moeten we het leven dan altijd beter en mooier maken dan dat het is? Ik geloof het niet.. Waarom worden er geen foto’s geplaatst van mama’s met babyspuug in hun haar? Een huis dat even niet zo netjes is? Ik denk omdat het mooier is om de perfecte mama te veinzen. Maar laten we eerlijk zijn. Die bestaat gewoonweg niet. Liegen op Facebook hoort er misschien bij? Maar hier niet..

De dag na mijn bevalling paste mijn skinnyjeans weer.

Oke, als je geen tot bijna geen buikje hebt gehad zou dat kunnen.. Zit niet heel comfortabel.. Maar als jij een ontzettende dikke toeter gehad hebt, probeer je dan maar eens in je skinnyjeans te wurmen, de dag na je bevalling. Liggend op bed, je buik inhouden.. Die heerlijke vet of vel rolletjes boven je broek. You go girl! Maar hé! Die mama kan wel op Facebook een foto plaatsen, ” Yeah! Mijn skinny past de volgende dag alweer” Is het het waard denk ik dan? Daarom krijgt dit soort moeder geen like van mij op dit bericht, ik was vrij snel weer in mijn oude figuur, maar zo snel, dat kan niemand. Trust me!

Liever eerlijkheid dan een liegende mama.

Liever lees ik een post over een mama die verteld hoe een nacht met een ziek kindje er uit zag. Niet omdat ze zielig wil doen, maar gewoon omdat ze het wil delen. Natuurlijk mag je leuke momentjes plaatsen dat hoort er ook zeker bij!!! Maar doe niet alsof je leven uit alleen maar leuke momenten bestaat en jij de perfecte mama bent, want dan heb ik nieuws voor je. Dat gelooft niemand. Neem een voorbeeld aan bijvoorbeeld Miryam, zij deelt haar sportfoto’s omdat ze gezond en fit wil blijven en dus voor haar prachtige lichaam werkt! Is eerlijk in haar blogs en toch kan ze ook leuke foto’s delen♥. Dit is een selfie van mij, na een slapeloze nacht… Want dan dames en heren, zie ik er perfect uit, met mijn perfecte wallen, ongewassen haar en mijn ogen op half 6. Realiteit, zo heet dat.

Waarom?

Waarom doen mama’s dat? Waarom zijn er  liegende mama’s? Misschien omdat ze het echt zo zien? Misschien om zich beter voor te doen? Misschien om de eigen onzekerheid te verbloemen? Wie zal het zeggen?

 

Hoe denk jij hier over? Liegen op Facebook, geef jij dan een like?

3 reacties

  1. Ik denk dat iedereen het mama zijn anders ervaart. Ik heb inderdaad vriendinnen die gewoon weer in hun skinny jeans paste na de bevalling. Of dat het lekker zat, is natuurlijk een tweede vraag. Daarom zeg ik altijd kijk niet te veel naar anderen, maar let op jezelf en stop daar tijd en energie in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *