verborgen talenten

Mijn verborgen talenten, die zijn denk ik nog verborgen!

Geplaatst door

Mijn verborgen talenten, wat zijn mijn verborgen talenten? Ik vind dat een hele lastige vraag. Voor de #30DagenBlogChallenge waar wij deze maand aan deelnemen ga ik er wat dieper op in. Na lang denken, ben ik tot een conclusie gekomen. Je bewust zijn van verborgen talenten, kan dat? Nee, ik geloof dat dat helemaal niet kan. Hoe kun je je nu bewust zijn van iets wat verborgen is? En ja, wat is nu een talent?

Talenten benoemen

Ik vind het erg lastig om talenten van mijzelf te benoemen, ook weet ik dat ik daar niet de enige in ben. Er zijn dingen waar ik goed in ben en ook dingen waar ik echt niet de schoonheidsprijs mee verdien. Maar dan vraag ik me af;  wanneer is iets nu een talent en wanneer is het aangeleerd? Valt talent ook onder aangeleerde dingen? Ik bedoel, ik weet van mezelf dat ik je bijvoorbeeld een hapjes buffet met diverse soorten hapjes, warm, koud, luxe, lekker hollands zo in elkaar flans. Een cateraar zou blij met me zijn. Daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar dat is ook weer iets wat je leert. Ik werkte al op jonge leeftijd in de horeca en dan zie je hoe dat gedaan wordt. Dan doe je het zelf, en het lukt meteen. Maar is dat nu meteen een talent? Ik geloof het niet, je moet er misschien een beetje feeling voor hebben, maar daar blijft het wel bij.

Paardrijden

Ook kan ik zeggen dat ik erg goed kan paardrijden, ben nergens bang voor en durf alles te doen. Maar ook dat is aangeleerd gedrag, natuurlijk helpt het wel dat je een beetje in contact staat met het paard. Toch vind ik dit aangeleerd gedrag, geleerd tijdens rijlessen en ontzettend veel paardrijden en oefenen. Vallen, opstaan en doorgaan.

Zingen, een verborgen talent?

Uit die droom kan ik je meteen helpen. Geen zangeres in de dop, geen The Voice voor mij. Als je een mooie zangstem hebt, geloof ik zeker dat dat een talent is. Met zangles kom je een heel stuk, maar een mooie stem leer je niet aan. De enige die mijn zangkunsten waarderen zijn de kinderen als ik ze naar bed breng en een slaapliedje zing.

Moeder zijn

Als er dan een verborgen talent in mij schuilt geloof ik toch dat dat het moeder zijn is. Behoefte om moeder te worden had ik nooit. Ik wou mijn eigen zaak en kinderen pasten niet in dat plaatje. Uiteindelijk kwam toch Merel en Bram volgde ook snel. Emma voegde zich bijna een jaar geleden bij ons gezin en hoewel ik echt niet de perfecte mama ben, weet ik wel dat ik dat voor mijn kinderen grotendeels wel ben. Het moment dat je moeder bent geworden gaat er een knop om. Je verandert op dat moment in een totaal ander wezen. Emoties die je voorheen niet kende komen je tegemoet. De moeder die ik nu ben, dat had ik nooit verwacht. En hoewel het niet altijd makkelijk is en niet altijd van een leien dakje gaat, is het moeder zijn iets waar ik beter in ben dan dat ik ooit had durven dromen. Maar om dat nu als een verborgen talent te bestempelen vind ik ook wel weer ver gaan. Ik houd het op het moedergevoel, het moedergevoel dat elke moeder de juiste weg wijst zolang je dat gevoel maar volgt.

 

Lees ook: Ik wou geen kinderen en nu heb ik er 3

Verborgen talenten? Die van mij zijn nog goed verborgen 😉 . En die van jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *