kinderboeken

Mijn lievelingsboek als kind. Persoonlijke top 5

Geplaatst door

Ook ik doe met de dames van MeerMetMama mee voor deze leuke challenge. Als kind hield ik al erg veel van lezen en dit is zo gebleven. Voor het slapen gaan, las ik op de basisschool minimaal één hoofdstuk uit. In dit artikel deel ik met jou de kinderboeken die mij het meeste zijn bijgebleven. In totaal zijn het 5 stuks. Lees jij jouw kinderen voor? Heeft jouw kind een lievelingsboek? Bij ons thuis ging het er tien jaar geleden iets anders aan toe. Ik en mijn zusje lazen onze ouders voor! Zo stimuleer je de taalontwikkeling van je kind (en je eigen geduld).

De Leeuw is los

Dit boekje ligt ergens in huis. Waar is de vraag. Ik weet nog goed dat ik dit boekje het liefste pakte. Ik vond het spannend en wilde het graag verder lezen. Uiteraard werd ik hier eens te oud voor, dus toen kwam de volgende.

De mooiste vis van de zee

Een mooi verhaal van Marcus Pfister over een vis. Dit boekje speelde toen ik in groep 1/2 zat. Samen met de klas gingen wij naar de bibliotheek om uit dit boekje voorgelezen te worden. Ik weet dat wij rijk geïllustreerde boek gekregen hebben in een tasje waar de vis op gedrukt stond. Een voorloper van de goodiebag, denk ik zo.

De Vijf

Een prachtige serie waarin Annie, Tim, George, Julian en Dick de hoofdrol spelen. De serie bestaat uit vele delen en zijn geschikt vanaf een jaar of tien. Deze vijf kinderen maken een hoop spannende dingen mee, bijvoorbeeld op Kirrin-eiland. De serie is nu te koop in een vernieuwde versie. Zeker een aanrader 😉

Schatteneiland zonder schat

Voor scouting had ik een boekje van Studio 100 nodig. Iets spannends om te kunnen vertellen bij een kampvuur. Mijn blik viel al snel bij het boekje Schatteneiland zonder schat, van Wickie de Viking. Een simpel boekje dat makkelijk en snel te vertellen is. Ik schat dat de beste leeftijd hiervoor ongeveer vijf jaar is. Wie weet ook het lievelingsboek van jouw kindje 😉

Harry Potter

Té eng voor jonge kinderen, maar de eerste drie boeken zijn goed te lezen als je in groep 7 en/of groep acht zit. In een kaart die ik kreeg van een gepensioneerde juffrouw, stond geschreven dat ze mij een type vond voor de boeken van Harry Potter. En gelijk kreeg ze hoor. Dit is mijn lievelingsboek als kind. Heerlijk om de fantasie te kunnen voelen. Dat vind ik nog steeds.

 

Wat was jouw lievelingsboek? Heeft jouw kindje een lievelingsboek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *