mijn hobby's

Mijn hobby’s en passies, wat is jouw grootste hobby?

Geplaatst door

Het leukste om te doen is het te hebben over zaken waar je enthousiast over bent. Daarom ben ik zo blij dat ik dit artikel voor de #30DagenBlogChallenge mag schrijven. Ik ga meenemen in mijn eigen wereldje. Het wereldje waarin mijn hobby’s en tegelijkertijd mijn passies aan bod kunnen komen. Een eerste vraag die ik je wil stellen is, wat denk je dat mijn hobby’s zijn? Probeer ze maar aan te vinken, haha. Succes!

Scouting (vanaf 2004)

Eén van mijn hobby’s is de scouting. In 2004 ben ik begonnen bij de plaatselijke scoutingvereniging. Via de Welpen ben ik doorgegroeid naar de Scouts, Explorers en Roverscouts. Bij deze laatste speltak zit ik nu. Dit is de plek die ik zou noemen als mijn tweede thuis. Zo voelt het geregeld. Ik vind het fijn om daar te zijn. Helemaal samen met mijn vrienden. Vanaf 2013 ben ik actief als leiding van de bevers. Dit is de speltak met de jongste kinderen. Zij zijn vijf tot zeven jaar oud. Het leuke aan scouting vind ik dat je kan zijn wie je bent. Maar ook dat er veel tradities zijn. Dat vind ik leuk!

Plattegronden tekenen (vanaf 2005)

Huh? Plattegronden tekenen? Ik zie je de vraagtekens denken. Het was in de zomer van 2005. Ik was op vakantie in Hongarije en plakte een aantal A4’tjes aan elkaar vast. Hierop trok ik twee parallelle lijnen die doorkruist werden door anderen. Langzaamaan ontstond er een wegenkaart. Met verschillende soorten blokjes duidde ik de woningen aan. Een plattegrond ontstond. Even inkleuren en klaar was ik. Helaas heeft deze eerste plattegrond het niet overleefd, maar er volgden er nog meer.

Schrijven en bloggen (vanaf 2015)

De laatste jaren ben ik helemaal voor het schrijven en bloggen. Ik ga niet zeggen dat ik ervoor ben geboren, maar stiekem denk ik dat wel. Het begon met schrijven van korte stukjes, columns, later fantasyverhalen en soms een gedicht. In 2016 stampte ik MC Kleuver Blog uit de grond. In mei heb ik mezelf getrakteerd op een eigen domeinadres. Daar kun jij nu van genieten.

Leren, leren en verdiepen

Ik ben door velen gek genoemd. Dit komt voornamelijk omdat ik leergierig ben. Een echte ‘know-it-all’, net als Hermione (Hermelien) uit de Harry Potter-serie. Heerlijk vind ik het om op jacht te kunnen gaan naar iets waar ik mij in kan verdiepen. Bijvoorbeeld in onderwerpen als een plaatsnaam of een figuur. Leuk vind ik het als ik iets nieuws kan vertellen. Zet de checkboxen maar aan.

Pagina’s bladeren

Lezen is heel fijn als je de dagen daar omheen besteed aan schrijven. Van lezen word je taalgevoel beter. Ik vond lezen op de basisschool al een fijn iets om te doen. Zo sloot ik mijn dag af, voor het slapen gaan. Mijn favoriete boeken zijn uiteraard die van Harry Potter, maar ook thrillers doen het bij mij goed.

Dit waren mijn hobby’s en passies. Wil je meer weten over mij? Klik dan op www.mckleuver.nl.

 

Wat zijn jouw hobby’s en passies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *