adhd

Mijn goede en slechte eigenschappen.

Geplaatst door

Nou dit is dus net zoals een sollicitatie. Mijn goede en slechte eigenschappen, fijn om over na te denken. Ik denk wel dat mijn eigenschappen door de één worden gezien als slecht en een andere kan het misschien wel waarderen.

To the point

Ik ben namelijk heel erg direct. Voordat ik door heb wat ik zeg heb ik het al gezegd. Zo sprak ik met mijn personal trainer over auto’s, hij vroeg me wat ik van Mini Coopers vond.eigenschappen “Boodschappen wagentjes voor huisvrouwen waarvan de man teveel verdient.” Zei ik. Dat was dus zijn auto. Op dat moment ga ik dan bij mijzelf te raden, waarom?! Waarom zeg ik dit soort dingen voordat ik na denk over wie ik nou weer voor zijn of haar kop stoot. Nou kon hij er gelukkig om lachen, maar soms is dat niet het geval. Anderen vinden het fijn dat ik zeg wat ik denk, je weet altijd wat je aan mij hebt, wat ik van je verwacht of wat ik vind dat er moet gebeuren. Mijn moeder zegt altijd, “Je bent een open boek, probeer toch eens wat minder te zeggen!”

Chaotisch

Ik ben een chaoot. Altijd ben ik mijn sleutels kwijt, of mij telefoon of tas. Mijn voornemen is om altijd alles op orde te houden maar dat lukt me gewoon niet. Ik wil drie dingen tegelijk doen en weet dat niet eens meer wat ik aan het doen was. Ik trek de koelkast open en sta dan twee minuten na te denken wat ik ook alweer wilde pakken. Planningen en schema’s maken kan ik als geen ander, er daadwerkelijk iets mee doen is aan mij niet besteed. Aan de andere kant wil ik altijd precies weten waar alles is, als ik de was doe en ik merk dat ik een shirt of broek van de kinderen niet kan vinden zoek ik alles af totdat ik het weer terug heb. Mijn man is altijd verbaasd als ik weer iets kwijt ben omdat ik juist altijd wil weten waar het is. Waarom ik dat probleem niet tackel is dan de vraag. Ik heb geen idee. Ook ben ik impulsief, als ik iets in mijn hoofd heb moet dat gebeuren. En dan ook meteen, ik heb totaal geen geduld. Ook dat maakt me chaotisch, ik begin aan het een voordat het ander af is.

Bemoeial

Ik ben een bemoeial. Als ik iemand zie rondkijken en zoeken vraag ik of ik kan helpen. Als ik in een kroeg ben en iemand heeft moeite met tappen geef ik ongevraagd advies. d\Daar ben ik sowieso een ster in. Zelf denk ik dan ook, waarom houd ik niet gewoon mijn mond. Maar dan kan ik dus niet. Ik tel tot tien, wacht even af kijk om me heen en dan alsnog zeg ik wat ik denk of vind. Ook weer iets waar ik niet veel vrienden mee maak. Ik probeer al jaren om dat niet  meer te doen, maar het lukt me gewoon niet.

Mijn goede eigenschappen? Ik ben eerlijk, spontaan en zorgzaam. Is dat eigenlijk niet hetzelfde als wat ik eerder omschreef?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *