gezinssamenstelling

Mijn gezinssamenstelling

Geplaatst door

Ik kom uit een warm nest, een fijne gezinssamenstelling. Een lieve zorgzame en betrokken moeder en een vader die altijd voor ons klaar staat. Papa houdt nogal van grapjes maken en uitdagen. Daar heb ik dan ook mooie herinneringen aan. Ik krijg nog steeds 25 gulden als ik een keer wil met stratego of schaken. Mijn vader heeft altijd hard gewerkt om er voor te zorgen dat wij niets te kort kwamen. Mijn moeder was thuis totdat mijn zusje, Tine, naar de middelbare school ging. Daarna kreeg ze een parttime baan bij een kinderdagverblijf.

Nog altijd samen♥

Ze zijn nog steeds bij elkaar, mijn ouders. Samen kunnen ze nu van hun welverdiende vrije tijd genieten. Mijn zusje en ik zijn jaren geleden op ons zelf gaan wonen, maar gelukkig wonen we allemaal in dezelfde mooie stad, Nijmegen. Mijn ouders zie ik wekelijks, mijn moeder zelfs nog vaker want ongeacht mijn pogingen vind ik het huishouden nog steeds een uitdaging. Dus ze helpt me daarbij. Eigenlijk krijg ik dan vooral een schop onder mijn kont. En omdat mama zo hard werkt kan ik natuurlijk niet achterblijven. We kunnen heel goed samen werken, mama en ik. En tegen elkaar in gaan ook, maar dat is juist fijn. In drie dagen tijd hebben we onze verhuizing samen geregeld, alles in en uitgepakt. Die moeder van mij heeft een energie ik vind het bijzonder hoor. Toen ik zei dat wij helemaal klaar waren met de verhuizing kreeg ik alleen maar verbaasde blikken het was zo snel geregeld. Sommigen vroegen zelfs of ze mijn moeder mochten lenen.

Zusjes en nichtjes

Mijn zusje is anderhalf jaar jonger dan ik. Zij heeft een dochter die net zo oud is als die van ons. Één dag in de week komt mijn nichtje bij ons spelen en één dag in de week gaan de meisjes samen naar opa en oma. Mijn ouders genieten zichtbaar van de twee dames, al zijn ze wel een hand vol. Aan de ene kant houden ze elkaar goed bezig maar ze kunnen ook katten, krabben en slaan. Maar goed, het is wel heel bijzonder dat de meisjes samen mogen opgroeien.

Zussenliefde

Mijn zusje en ik zijn altijd samen geweest. We zijn vroeger een aantal keren verhuisd en dan ben je natuurlijk wel op elkaar aangewezen als je verder nog niemand kent. Ik was een vreselijke puber waardoor wij een beetje van elkaar af kwamen te staan. Ik vind het best lastig om daar op terug te kijken en dat doet me eigenlijk wel verdriet. Tine heeft altijd voor mij klaargestaan. Ik kon en kan haar altijd bellen. Toen mijn huis werd gesloopt, ik woonde in een sloopwoning, mocht ik zelfs bij haar en haar man in huis komen wonen. Maar nu is alles in ieder geval meer dan goed. Onze bijzondere band komt onder andere door ons fijne warme nest van vroeger, onze fijne gezinssamenstelling.

Het perfecte paar

Haar man was een vriend van mij en is nog steeds mijn beste vriend. Ik heb ze aan elkaar voorgesteld toen zij 14 was en hij 15. Ik dacht toen, en denk nog steeds, die twee zijn perfect voor elkaar. Daarom mocht ik tijdens hun huwelijk ook een praatje houden. Van praten kwam niet veel want ik huilde vooral. Tine was bij mijn eerste bevalling, we waren samen zwanger en kregen drie weken na elkaar een prachtige dochter. Die twee lijken overigens echt totaal niet op elkaar maar dat mag de pret niet drukken.

Wat heb jij overgehouden aan je gezinssamenstelling uit je kinderjaren?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *