adhd

Mijn favoriete plek in huis

Geplaatst door

Iedereen heeft een plek waar die zich fijn voelt. Misschien is dat voor jou op vakantie, in het bos of in de auto. Velen van ons hebben en ga jezelf dan maar na, ook een favoriet plekje in huis. Het huis waarin je woont is de centrale plek in je leven. Je leeft, kookt en slaapt er. Als je het helemaal goed voor elkaar hebt, dan werk je er wellicht zelfs wel. Heb jij al bedacht wat jouw favoriete plek in huis is?

Onder het dak

Ondanks mijn 22-jarige leeftijd woon ik nog steeds onder het dak van mijn ouders. Ik ben in dit huis geboren en ben eigenlijk niets anders gewend. Daarom kun je waarschijnlijk al gokken wat mijn favoriete plek is: mijn eigen kamer. Zo heeft mijn kamer door de jaren heen een aantal metamorfoses gehad. De muren waren in de basisschooltijd groen en stond er een echt race-bed. Winnie de Pooh lag toen al naast me. En nog steeds hoor 😉

Op de middelbare school veranderde het thema naar een zeekamer.favoriete plek Hiervan zijn de restanten nog goed zichtbaar. Zo hangt er een meeuw aan het plafond en ben ik her en der omringd door schelpen. Anno 2018 hebben de muren een lichtblauwe-en grijze kleur en zijn al mijn meubels gemaakt van steigerhout. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Lees ook: Bestel jij via internet?

Mijn gevoel

Als je ergens nieuw binnenkomt, moet je een plek eerst eigen maken. Dit heb ik veel gedaan op scholen en op werkplekken. Gelukkig was er altijd de houvast van thuis. Dat verandert niet zo snel. Mijn gevoel herbergt daarom heel veel liefde voor de plek waar ik ben opgegroeid. Ik mag wel zeggen dat dat fantastisch is. Het is mijn favoriete plek omdat ik mij hier goed voel, omdat ik hier veel heb beleefd, mij kan terugtrekken, maar ook zeker omdat dit thuis voelt. Dat mag ook gezegd worden. Papa en mama, dankjewel!

Wat is jouw favoriete plek in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *