meisjesnaam

Meisjesnaam gezocht! Hulp & reacties.

Geplaatst door

Meisjesnaam gezocht! Dat was de titel van een artikel dat ik schreef op Momambition. En jeetje wat kreeg ik er een reacties op! Op Facebook maar ook op Momambition zelf. Ik kreeg zelfs privé berichten op Facebook van mensen met de suggestie voor de meisjesnaam. Honderden namen kwamen voorbij.

Oproepjes doen is leuk.

Oproepjes doen vind ik leuk. Vooral als er veel interactie op is. En jeetje wat kreeg ik een interactie op deze oproep zeg! Het kon niet op.

Niet 1 meisjesnaam maar wel honderden.

Ik zag honderden verschillende namen voorbij komen. De ene mooier dan de ander. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik vond het al super leuk dat iedereen zo goed met ons aan het meedenken was. Bekenden tot onbekenden. Super leuk!!

Twijfel, twijfel, twijfel.

De meisjesnaam moest natuurlijk wel passen bij de namen van onze 2 andere kinderen, Bram & Merel. Ook houden wij van korte namen zonder teveel poespas en het moest niet te apart zijn. Uiteindelijk hadden we de naam! Het zou Sofie worden. Een hele lange tijd zou ons mooie meisje Sofie gaan heten. Bij Bram waren we er meteen uit, bij Merel ook. Maar als Bram een meisje zou zijn had hij Emma geheten. En je raadt het al.. De twijfel sloeg in de laatste weken toe. Sofie is een prachtige naam. Emma ook. Is onze mening dan he, je moet er van houden. Mark was eigenlijk meteen voor Emma, ik ook. Tot het moment kwam dat ik me bedacht dat het snel Emmaaaaaaa zou worden. Wij wonen in Twente, het oosten van het land. Daar worden woorden die eindigen om een A al snel verlengt met AAAA. Maar ondertussen was ik 38 weken zwanger en was het kleine meisje nog niet van plan zich te melden. De twijfel sloeg weer toe en eigenlijk bleef Emma maar door ons hoofd spoken, de hele zwangerschap lang. Met 39 weken was het geen Sofie meer maar Emma. Emma was het daar blijkbaar mee eens wat op de uitgerekende datum 22 september 2017 werd ze geboren. En die AAAA? Dat valt allemaal reuze mee ;).

 

En de meisjesnaam gezocht dan?

Natuurlijk hebben we alle namen bekeken, super leuk! En we hebben heel veel mooie namen voorbij zien komen. Zo ook Emma en Sofie. Wij willen iedereen die zo met ons heeft meegedacht bedanken voor de input! Super leuk!

meisjesnaam gezocht

 

Vond jij de zoektocht naar een meisjesnaam of jongensnaam ook zo lastig? Of was je er snel van overtuigt?

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *