Me-time…, heb je een klein ogenblik?

Mama & Kinderen By apr 21, 2018 3 Comments

Ken je dat? Die verdwenen me-time sinds je moeder bent geworden? Niets meer ongestoord kunnen doen, altijd en overal wel iemand uit de brand moeten helpen? Nou, hier is dat niet anders hoor. In deze blog wilde ik het oorspronkelijk hebben over het leuke slaapgedrag van mijn kids, daarmee bedoel ik het eeuwige wakkerblijven waar ze erg goed in zijn. En juist dat zorgde ervoor dat het daar nu niet meer over gaat. Want…heb je een klein ogenblik?

Mààhmáá, ik wil niet slapen

Ja, daar ben ik weer. Dank je voor je geduld. Intussen probeer ik Sophie in slaap te krijgen, en dat is elke avond weer een uitdaging. Zo ontzettend moe, maar ze vecht ‘dapper’ door om maar niet in Dromenland te komen. Beetje jammer dat ze telkens keihard begint te krijsen zodra ik uit haar zicht verdwijn. Ze is niet van plan mij een rustig avondje te geven. Ze wil niet slapen en het enige wat ze wel wil zit hier op de bank. Zucht. ‘Mam, heb je even?!’, ja hoor Snoes, mam komt eraan….

Waar zit mijn duim?

Sorry hoor als je niet meer weet waar dit over gaat. Ik kan gewoon niet aan een stuk door schrijven, want dat mag simpelweg niet. Mijn man zei toen ik thuiskwam nog dat ze de hele dag haar handje heeft bestudeerd. Haha, dan zou ze toch inmiddels wel weten dat haar duim aan dat handje vastzit? Jammer dat het geheugen pas later gaat werken, want zojuist was ze haar duim weer kwijt. Helaas is ducktape geen optie, schijnt kindermishandeling te zijn. Euhm, ja, ik dwaal weer af. Waar was ik ook al weer gebleven? Ik weet het niet meer, ik weet alleen dat het stervensdruk was op mijn werk en ik daarom nu gewoon heel moe ben en ik dus echt even me-time nodig heb. Sophie is zowaar nu een paar minuten stil. Yes, eindelijk. O, toch niet. Ja, Sophie slaapt, maar nu is Noah wakker. Ik ben zo terug.

Als je gek op kortingen bent moet je dit artikel zeker even lezen!✌♥

Pret in bed

Zo, Noah wilde ook nog wat drinken. Hopelijk gaat hij nu lekker slapen, want dat heeft hij nog niet gedaan sinds hij op bed ligt. Het was tweeënhalf uur feest en al zijn knuffels waren uitgenodigd. Volgens mij was het een erg gezellig partijtje, als ik de babyfoon moet geloven. Lachen, gieren, brullen en vooral veel kletsen. Slapen is ook Noahs hobby niet, raar maar waar. Heeft ie niet van mij trouwens, ik sta altijd bijna te juichen als ik weer mijn kussen ruik. Ken je dat? Ja, wat wil je anders hè met dat leuke slaapgedrag van kleine kinderen? Momentje hoor….

Me-time

Ik moest even heel hard en uitgebreid gapen. De kids zijn nu stil, ik hoor nu alleen mijn eigen bed nog roepen. ‘Arianne, heb je even? Joehoe, ik wil aandacht. Ik wil dat je bij me komt liggen en dan voorlopig niet meer weggaat.’ Ik ben dus zo moe dat mijn fantasie een loopje met me neemt. Ja, het is tijd voor me-time. Misschien dat ik nog even snel de ergste bende hier in huis opruim, want morgen kan ik weer niet ongestoord mijn gang gaan. Jep, de kinderen, je kent het wel. Die o zo geliefde en gewenste me-time gaat weer zo hoppa de prullenbak in. Het geeft niet, want Noah en Sophie zijn schatten. Óke, nu kan ik weer niet to the point blijven. Dus nu sta ik echt op om te doen wat ik al die tijd al wil: tijd voor mij alleen om even op te laden en te genieten van de rust. Tijd voor me-time. Ik ga…..wacht even hoor.

Ja, ik ben in Dromenland. Net als Noah en Sophie. Je kent het wel, één van de zeldzame momenten van ongestoorde rust. Overdags is er de wc, en ‘s nachts is er je bed. Ik kom de uitvinders persoonlijk bedanken. Hoe neem jij je me-time? Of accepteer jij ook min of meer dat dat nu verleden tijd is?

Author

3 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik houd niet zo van de term me-time, maar soms wil ik echt wel even alleen zijn. Anders heb ik het gevoel dat ik verdwijn in het tumult. Ik vind het dus echt nodig.

  1. arianne schreef:

   Tijd voor jezelf is inderdaad noodzakelijk, je bent meer dan alleen een moeder. Hoewel het moederschap voor mij persoonlijk de mooiste taak is die ik heb, moet ik mezelf zo af en toe ook wel helpen herinneren dat mijn eigen ik er ook nog is. Je eigen leven is niet voorbij zodra je moeder wordt, het is alleen af en toe wat passen en meten om tijd en ruimte te vinden voor jezelf. Me-time is natuurlijk veel breder dan op de bank je serietje kijken, voor mij is mijn werk (en zelfs simpelweg het huishouden ) ook een back-to-earth momentje. Op mijn werk wil ik zelfs geen telefoontjes aannemen die met de kids te maken hebben, tenzij er nood aan de man is 🙂

 2. Marjolein schreef:

  Voor mij is het ook zo belangrijk om af en toe even alleen te zijn en om op adem te komen. Dit richt ik dan ook echt bewust in en manlief weet dat ik hier behoefte aan heb en support me

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: