mannen en bloemen

Mannen en bloemen, hoe zit dat?

Geplaatst door

Ik ben gek op bloemen. Ik heb altijd minstens één mooie bos bloemen in huis staan. Ook staat er aardig wat groen in huis van cactussen en kamerplanten tot een mooie kamerboom. Luchtzuiverende planten en planten die er gewoon ter decoratie staan. Ik vind het gewoon fijn om planten en dus ook bloemen in huis te hebben. Maar mannen en bloemen? Die van mij snapt er in ieder geval geen hol van..

mannen en bloemen

Kleur en groen in huis

Ik vertelde al dat ik gek op bloemen en planten ben. Regelmatig kom ik met een nieuwe aanwinst in huis bij Bloemen bij Bas, in Wierden, koop ik met regelmaat een mooi veldboeket. Veldbloemen, ik ben er echt gek op!

Mannen en bloemen, mijn vader

Mijn vader is een man die het snapt! Hoe ik het mij herinner is dat hij toch minstens eens per maand, misschien wel elke week, een bloemetje voor mijn moeder mee nam. Super attent en romantisch toch? Je kunt je afvragen waarom niet elke man dit doet…

Mijn man is zo’n man..

Mark is zo’n man, zo’n man die valt onder ‘mannen en bloemen’, zo’n man die nóóit bloemen haalt. De keren dat Mark met een bos bloemen thuis kwam, zonder dat ik jarig was, zijn op één hand te tellen. Ik geloof dat ik ze kreeg omdat hij wat goed te maken had..

Mijn man is niet de enige

Nu weet ik, uit verhalen van vriendinnen, én uit onderzoek dat ik heb verricht, dat er toch wel heel wat mannen zijn die geen bloemen voor hun vrouw halen. Persoonlijk vind ik dat toch best teleurstellend.. Nu klink ik natuurlijk als een verwend klein kind… Maar, als ik bijvoorbeeld de stad of het dorp in ga denk ik eigenlijk ook altijd wel even aan Mark. Dan neem ik vaak wel iets voor hem mee, een overhemd, shirt, of iets in die richting. Moet daar dan een bloemetje tegenover staan? Nee! Maar gewoon eens een keer aan een bloemetje denken, dat zou leuk zijn toch?!

En dat is nu juist het probleem! Mannen en bloemen? Dat gaat dus niet samen, mannen, of wel, de meeste mannen, denken er gewoon niet aan. Als ze er wel aan denken dan bestellen ze de bloemen bij de bloemist, maar vergeten ze op te halen.. Serieus, toen ik dit hoorde van een vriendin moest ik heel hard lachen. De bloemist wat minder denk ik 😉 .

Mannen en bloemen, hoe zit het bij jou?

Nu ben ik natuurlijk wel erg benieuwd hoe het bij jullie gaat. Mannen en bloemen is dat een goede combi, of gaat dat precies hetzelfde als hier in huis?

mannen en bloemen

Eén reactie

  1. Het gebeurd niet elke week dat mijn man bloemen meeneemt, maar hij doet het wel regelmatig en zeker op de juiste momenten. Op onze trouwdag, met mijn verjaardag en meestal ook op Valentijnsdag bijvoorbeeld. Maar ook een keer spontaan tussendoor. Dus ik mag niet mopperen. Ik vind het wel een fascinerernd gegeven dat vrouwen zo intens kunnen genieten van bloemen (ik ook trouwens) maar dat het een man over het algmeen zo onverschillig laat…..het blijven vreemde wezens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *