mama biecht op

Mama biecht op! Wat maak ik mijn kinderen wijs?

Geplaatst door

Mama biecht op. Natuurlijk zeg je wel eens iets tegen je kind waarvan je weet dat het niet helemaal waar is… Ja dat doet iedereen, maak me niet wijs dat jij dat nooit hebt gedaan… Een leugentje om bestwil..

 

Ik doe het, jij doet het vast ook.

Ik geef het toe,ik biecht het op. Heb het wel eens gedaan, soms bewust. Maar ook onbewust. En een paar van die uitspraken ga ik nu met je delen:

 

Mama biecht op, let the fun begin!

Ik geloof namelijk niet dat ik de enige ben die deze uitspraak wel eens gebruikt heb:

”Als je nu niet mee gaat, laat ik je hier achter!” of ”Jij wil niet mee? Oke, doei!”  En dan meteen een rennend kind achter je aan hebben. Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! WACHT OP MIJ!

 

 En deze:

”Van spinazie wordt je sterk en krijg je spierballen.” Bewijs dat dan ook maar eens! Je kent vast iedereen de verhalen van Popeye wel met z’n blikjes vol spinazie, maar ik heb nog nooit iemand gezien die na het eten van spinazie meteen spierballen had, jij wel?

spinazie

Of: 

”Als je nu niet gaat opruimen gooi ik al je speelgoed weg!” Al het speelgoed weggooien, dat is een vermogen! En alsof ik die tablets van over de 100 euro ‘even’ weggooi.

 

En: 

”Geen ruzie maken in de auto! Want ik zet jullie er uit en dan kan je naar huis lopen….” Zie je het al voor je? Een kind van 3 en 1 van 4 langs de kant van de weg zetten om vervolgens naar huis toe te laten lopen? Alsof je je kind als ouder zijnde aan de kant van de weg zet.

 

Lees ook: Moeders denken, zeggen en doen deze 10 dingen.

Ook deze mama biecht ken je vast:

Terwijl het 19.00 uur is en je echt graag rust wilt. ” Jongens het is al 22.00 uur, dat is echt heeeeel erg laat, we gaan nu naar bed.” Kun je best lang gebruiken hoor tot ze kunnen klokkijken haha!

bed

En mijn favoriet, die ik eigenlijk maar heel af en toe gebruik.

Als ik ergens even geen zin in heb: ”Nee dat weet ik niet hoe dat moet, moet je even aan papa vragen die helpt wel!” 

 

Biecht jij je uitspraak op Meer met Mama?

 

 

14 reacties

  1. Tot op een bepaalde leeftijd werkte uitstellen bij mijn nichtjes ook heel goed. “We gaan nu even eerst dit doen, en dan kunnen we straks extra lang dat ene leuke ding doen.”
    En dan hebben we het natuurlijk nog niet over Sinterklaas, de Kerstman, … Maar dat vind ik nu niet echt liegen, het is een deel van de cultuur en het verrijkt de fantasie van kinderen, vind ik helemaal niets mis mee!

  2. Haha grappig dat kindjes dat zo geloven hé! Ik merk dat bij m’n neefje ook! Moet best kunnen, sommige dingen moeten ze gewoon echt leren (eten) en dan kan zo fabeltje werken!

  3. Jazeker dit helpt echt wel vaak zie ik bij mijn vriendinnen die kinderen hebben, maar volgens mij wel tot een jonge leeftijd. De meeste kinderen van tegenwoordig zijn wel erg slim ze geloven ook niet alles.

  4. Die eerste zie ik bij heel veel ouders! Dan zie je die ouders inderdaad langzaam verder wandelen, eerst blijft het kind nog koppig staan, maar dan loopt het toch snel achter mama of papa aan! 😀

  5. Haha ik denk dat alle moeders hier wel schuldig aan zijn. Wist je trouwens dat er in spinazie helemaal niet zoveel ijzer zit als vroeger werd gedacht. Bij de meting is ooit de komma verkeerd geplaatst en dacht daarom iedereen dat er heel veel ijzer in spinazie zit, maar het is dus niet veel meer dan in andere groene groenten

  6. Amen voor dat ze nog geen klok kunnen lezen hahahaha Die van: mama wandelt wel door als jij geen zin meer hebt ook al super veel gedaan… om dan om het hoekje te kijken of hij nu komt of niet…. meestal blijft hij dus staan. Even koppig als ik dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *