De Lumies worden grote broer en zus | Review |

Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By okt 04, 2017 17 Comments

De Lumies, ken jij ze al?
Ik mocht een boekje van de Lumies ontvangen; de Lumies worden grote broer en zus.

De lumies

De Lumies bestaat uit een reeks boekjes

De Lumies is een boekenserie die wordt uitgegeven door Lucky Mukky. Tot nu toe bestaat de reeks uit 3 verschillende boekjes. Het nieuwste boekje dat ik mocht ontvangen is: de Lumies worden grote broer en zus.

De eerste 2 boekjes zijn geschreven door Sabine Wisman met illustraties van Erik Visser, het 3e boekje is geschreven door Maike van Heusden met illustraties van Erik Visser. De andere boekjes zijn: de Lumies zoeken een speen & de Lumies op het potje.

Merel en Bram krijgen een zusje.

Met een 3e kindje op komst leek me dit erg leuk voor Merel & Bram. Graag deel ik met je wat ik, en natuurlijk vooral Merel en Bram er van vinden.
Een nieuw avontuur van Lux en LouLou in Lumieland, de Lumies worden grote broer en zus.
Lux en LouLou worden grote broer en zus en dat gaat niet vanzelf. Met al hun spulletjes rennen zij door Lumieland op zoek naar hun vriendjes om op te oefenen. Zal het ze lukken?
Het boek ziet er erg mooi uit, het heeft een harde stevige kaft met mooie felle kleuren zodat het meteen de aandacht van de kinderen heeft. Ook van binnen staan er op elke bladzijde mooie tekeningen met mooie achtergronden. So far so good!

Grote broer en grote zus.

Het worden van grote broer en zus is natuurlijk erg spannend. Helemaal omdat Bram (3) en Merel (4) ook daadwerkelijk begrijpen dat er nog een zusje bij zal komen. Zeker Merel raakt er niet over uitgepraat. Ze wil met alles helpen als de baby er is en het liefst gaat ze elke dag spullen voor de baby met me halen. Bram vindt het ook spannend en wil graag het flesje geven. Luiers daar hebben ze beide al afstand van genomen, daar helpen ze niet mee. Slimme kinderen he?!

De Lumies worden grote broer en zus.

Lux en LouLou nemen je kleintje(s) mee door hun wondere wereld genaamd Lumieland. Ze willen erg graag oefenen met van alles en nog wat om een goede grote broer en zus te zijn. Dit blijkt een behoorlijke opgave. Ze willen namelijk alles al meteen helemaal goed doen en dit blijkt best lastig. Maar gelukkig is daar Konijn en die heeft een hele mooie boodschap voor Lux en LouLou. Je hoeft namelijk niet alles al meteen te kunnen. Als je maar voorzichtig en lief voor de baby bent dan ben je altijd de allerbeste grote broer of zus voor de baby.

Dit boek zorgt ervoor dat de spanning voor de baby er bij de kinderen wat af gaat. Natuurlijk is het spannend en een avontuur om een broertje of zusje te krijgen, maar dit boek zorgt ervoor dat het niet eng is en het leuk is om grote broer of zus te worden.

Beloning:

Bij het boekje zit een leuk medaille, deze kun je je kindje geven als beloning voor zijn of haar goede hulp. Er staat aan de ene kant Beste grote broer en aan de andere kant Beste grote zus. Zo zit er dus altijd een geschikte medaille bij het boekje!

Stappenplan van de Lumies:

De leukste manier om een kind voor te bereiden op een broertje of zusje.
Stap 1. Lees het boekje voor.
Stap 2. Betrek je kind bij diverse voorbereidingen met betrekking tot de nieuwe baby.
Stap 3. Geef je kind, als dank voor alle hulp, het cadeautje van de Lumies als beloning.

Wat vonden Merel en Bram?

Ik merk aan Merel en Bram dat ze het een erg leuk boek vinden. Ik heb het al meerdere keren moeten voorlezen. Ze voelen zich hierdoor meer betrokken bij de baby geloof ik. Ze vinden de kleuren en plaatjes mooi en snappen het verhaal goed. Merel bladert er ook graag alleen door heen om de tekeningen te bekijken en doet alsof ze zelf in het verhaal zit.

 

Wat vond Mama?

Mama is erg enthousiast. Het is een mooi boek met prachtige kleuren en tekeningen. Je kind leeft zich helemaal in het verhaal in. Merel is er zelfs zo dol op dat we het al 3x hebben moeten lezen. Mijn kinderen vonden het al leuk om grote broer en zus te worden maar nu helemaal. Ze snappen heel goed dat ze niet overal mee hoeven helpen en dat ze ook niet alles moeten kunnen. Ze snappen dat lief zijn voor de baby het belangrijkste is.

Is het een aanrader?

Ik zou dit boek zeker aanschaffen als je in verwachting bent en al 1 of meerdere kindjes hebt. Ik ben er erg blij mee! De kinderen gaan helemaal op in dit boek en leren dat het helemaal niet ‘eng’ hoeft te zijn om grote broer of zus te worden.
Wil je zelf het boek ‘de Lumies worden grote broer en zus’ aanschaffen? Je kunt dit boekje en de overige exemplaren hieronder vinden?

Boekjes van de Lumies:

[bol_product_links block_id=”bol_5cceb7d1d8a82_selected-products” products=”9200000069831462,9200000073684139,9200000099015345,9200000079742961″ name=”Lumies” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Inmiddels al grote broer en zus.

Inmiddels zijn Bram en Merel al grote broer en zus. Daarover meer hier. Wij zijn ontzettend gelukkig met onze dochter en zusje Emma. En de grote broer en zus? Ze doen het ontzettend goed! Zijn erg trots en lief voor hun kleine zusje.

  

Nieuwe ontwikkelingen van de Lumies kun je tevens volgen op de Facebook pagina van de Lumies

Ken jij de Lumies al?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

17 Comments

 1. Lodi schreef:

  Gefeliciteerd met jullie dochter en zusje. En wat een leuk boekje, ik denk ook zeker dat een boekje kinderen kan laten wennen aan het idee dat ze grote broer en zus worden. Geniet van jullie gezin.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het altijd ideaal dat boeken je kunnen helpen om je kind iets te vertellen en te verwerken. Dit boekje ziet er ook nog eens prachtig uit.

 3. Silkeblogs schreef:

  Oh, wat schattig! Het boekje ziet er superleuk uit.

 4. Lien schreef:

  Wat een leuk boekje. Ik ben zelf nog niet helemaal weg van de illustraties, maar da’s persoonlijke smaak natuurlijk

 5. Manon schreef:

  Vrolijk boekje met mooie illustraties, voor mij nog een ver van mijn bed show maar wel goed om te weten voor cadeautjes e.d. 🙂

 6. Laura Martens schreef:

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ziet er leuk uit, dat boekje! Mooie foto’s van de kindjes.

 7. Fleur schreef:

  Wat een leuk boek en een goede voorbereiding op dit bijzondere moment.

 8. MC Kleuver schreef:

  Super leuk dat zo’n boekje sinds kort bestaat. Lijkt me heel prettig om een soort leidraad te krijgen hoe je je kinderen mee kunt nemen in het avontuur. Gelukkig kan dat nu.

 9. MamaPlaneet schreef:

  Natuurlijk ken ik Lumies 🙂 Wat een leuk boek. Ook een leuk cadeau voor de grote broer of zus in wording.

 10. Blog & Beauty schreef:

  Ziet er schattig uit, en lijkt me zeker handig om de kleintjes aan het idee te laten wennen.

 11. Amylia schreef:

  Wat lief, en grote broer en zus zien er ook echt héél trots uit!

 12. Dhini schreef:

  Wat schattig en lief. Gefeliciteerd met jullie dochter en zusje.

 13. marjolein schreef:

  Superleuk wat schattig en een leuke manier om het ze te vertellen. De tekeningen erbij zijn ook top! Er komt geen kindje bij ons, maar wel een goede aanrader voor anderen

 14. Desi schreef:

  Wat een leuk boekje. Dit is ook echt een top kado om te geen. En natuurlijk gefeliciteerd met de geboorte van Emma.

 15. Nathalie - Volgmama schreef:

  Wat een leuk boek! Ik heb een ander boek van de Lummies over zindelijkheidstraining.

 16. Joanne schreef:

  Wat een schattig boekje is dit! Leuke illustraties.

 17. Judith schreef:

  Erg leuk boekje, ik wil die van de speen halen, schijnt goed te werken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: