loedermoeder taferelen

Loedermoeder taferelen. Fruit op!!!

Geplaatst door

Soms, heel soms loopt het hier even niet helemaal zoals ik het op de planning had.. De ochtendspits is hier druk, heel druk. Vandaag kwam ik er achter dat het fruit op was en ik dus geen fruit had voor de kinderen op school. Weer loedermoeder taferelen om te delen dus. Voor schooltijd moesten we nog met haast en vliegwerk langs de supermarkt.

Waar was de tijd dat we koekjes mee kregen naar school?

Vroeger, toen ik nog op de basisschool zat mochten we gerust koekjes meenemen. Tijden zijn nu veranderd. Hoewel ik gezond eten aanmoedig, deed ik dat vanochtend even niet. Natuurlijk was het gewoon dom van mijzelf.. Ik was namelijk vergeten om fruit te halen. En fruit of groente dat moeten ze op school eten tijdens de 10 uur pauze. Toch verlangde ik vanochtend even naar de koekjes van Samson en Gert hoor.. Die ik vroeger meekreeg, die in dat rode zakje. Ken jij ze nog?

Ochtendspits en loedermoeder taferelen

Ochtendspits is hier ook echt ochtendspits. Hoewel ik ook af en toe de loedermoeder uithang.. Heb je dat artikel al gelezen? Over in mijn pyjama naar school? Ja echt haha! Die lees je hier. Maar even terug.. Het is dus gewoon druk, om 7 uur stond ik naast mijn bed. Ik trok meteen schone kleren aan.. Ja dat dan weer wel haha. Haalde de kinderen uit bed. Pakte de kleding voor ze. Ze redden zichzelf met aankleden dus dat scheelt weer. Verder maak ik ze klaar en zet ze ontbijt voor, dan haal ik Emma uit bed en doe ik de fles. Trek ik schone kleren aan en dump ik voor het gemak even in de box ;). Dan maak ik mezelf paraat en maak ik de schooltassen klaar..

Geen fruit, shit!

Ja ik mag het niet zeggen, dacht het wel hoor. Zei het ook toen ik met mijn hoofd de kelder in dook om te kijken of daar toevallig nog iets lag.. Natuurlijk niet, daar ligt normaal gesproken ook geen fruit. In de koelkast dan? Nee ook niet… Fruitschaal leeg, koelkast ook geen fruit… ik denk alleen maar ; SHIT, SHIT, SHIT, SHIT!!!! O, nee… Er was vannacht iemand uit bed gegaan die even een paar happen van een peer nam en die nu dus lekker sappig en bruin van binnen is… Muisjes? Nee, Bram 🙂 .

loedermoeder taferelen

Snel langs de supermarkt.

Tandenpoetsen, schoenen aan jas aan en gaan met die banaan. Kindjes op de fiets, gaat net iets sneller.. Ik race er achteraan met de kinderwagen alsof ik een marathon snelwandelen doe en om 08.10 uur komen we aan bij de Jumbo. Snel pak ik bananen en weeg ze af. Dan naar de kassa en betalen. De caissière kijkt me vreemd aan… Ja vergeten fruit te halen… mompel ik.. echte loedermoeder taferelen he? O is me ook meer dan eens gebeurd hoor zegt de caissière.. Nou dat had ik even nodig hoor. Bedankt :).

Op tijd op school?

Je gelooft het niet, de kinderen zaten om 08.20 uur in de klas. Gewoon netjes op tijd. Ik snap nog steeds niet hoe het gelukt is. We waren allemaal spik en span in de kleren. Gewassen, tanden gepoetst, haar netjes, helemaal klaar. Zijn voor school bij de supermarkt geweest en gewoon 5 minuten voor de bel gaat in de klas. Top!  Blijkbaar presteer ik onder druk nog steeds het beste. Hahaha.

 

Een loedermoeder is een imperfecte moeder die af en toe het huishouden en de verzorging van kinderen iets wat laat versloffen. Een loedermoeder is per definitie geen slechte moeder, maar een moeder die af en toe eens een steekje laat vallen. En niet perfect is.

Ben jij wel eens iets vergeten te halen voor school?

10 reacties

  1. Ahh ieder mens vergeet toch wel eens iets? Ik weet nog dat mijn moeder vroeger áltijd een snoepje deed bij mijn lunch, als ze die vergat was ik altijd erg verdrietig haha

  2. Ah, ik kan me zo goed voorstellen dat je dan baalt! Hier laatst geen brood meer, Maar wel pannenkoekenmeel (prioriteiten hè) dus uiteindelijk maar pannenkoeken meegegeven naar de overblijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *