Sinterklaas feest

Leuke herinneringen aan het Sinterklaas feest! Welke heb jij?

Geplaatst door

Mijn kinderen vinden alles rond en om Sinterklaas ontzettend spannend en interessant. Dat was vroeger bij mij niet anders. Nu is het aan ons de taak om leuke herinneringen aan het Sinterklaas feest te maken voor onze kinderen, want het is zo’n fantastische magische tijd! Mijn leuke herinneringen? Die ga ik met je delen!

Sinterklaas feest met de hele familie

Eén van de eerste Sinterklaas feesten, of wel, pakjesavond wat ik me kan herinneren is een Sinterklaas feest met de hele familie. Jong en oud was er bij. Ook waren er pieten en een Sinterklaas. Voor ons niet van echt te onderscheiden natuurlijk.

De intocht kijken op tv

Altijd was het spannend om de intocht van Sinterklaas te bekijken op de tv. Welke plaats hij kwam, ach dat maakte weinig uit. In onze pietenoutfit met pepernoten on the side genoten we volop. Er waren geen demonstraties en zo wel, dan kregen we dat niet mee want op de tv was er alleen oog voor Sinterklaas en zijn pieten. Maar natuurlijk ook de pakjesboot en Amerigo.

Sinterklaas feest op school

Natuurlijk kwam Sinterklaas ook op school. De grote poort ging open en alle kinderen stonden te wachten tot de Sint op zijn schimmeltje met pieten aankwam. Het was ontzettend spannend. Per klas mocht er een groepje een stukje instuderen voor Sinterklaas en dat was altijd ontzettend leuk. Later, toen het geloof weg was, bleef de magie toch wel. We trokken lootjes, maakten gedichten en surprises. Hele kunstwerken werden er gemaakt en wat waren we er trots op. Een mooie tijd!

Geen geloof meer in huis

Toen ik en later mijn broertje beiden niet meer geloofden in Sinterklaas, nadat ik toch volhield dat hij bestond, want ik wou nog cadeautjes 😉 was de traditie lootjes trekken begonnen. Overigens kreeg ik nog steeds cadeautjes in de schoen toen mijn broertje nog wel geloofde hoor. Maar even terug naar het lootjes trekken. Dat deden we jaarlijks met ons gezin en oma. Oma is er op haar 94ste nog steeds bij en woensdag zullen we het weer samen vieren. We zijn nu alleen met wat meer, want de partners en kinderen zijn er natuurlijk bij nu. Maar dat is al een aantal jaar zo natuurlijk. Nu maken we mooie herinneringen aan het Sinterklaasfeest voor de kleintjes. Want zo hoort het toch?

Wat zijn jouw herinneringen aan het Sinterklaas feest?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *