lekker eten

Lekker eten en drinken. 10x wat ik lekker vind + tip voor verfrissend drankje!

Geplaatst door

Zoals veel mensen ben ik gek op lekker eten. Dit kan variëren van snaaierijen tot ‘normaal’ avond eten. Vandaag ga ik 10x delen wat ik echt heerlijk vind, dingen waar ik enorm van kan genieten. Wellicht zit er iets bij tussen wat ook jou het proberen waard lijkt. Ook tip ik je een heerlijk verfrissend drankje!

1.) Gamba’s

Waar je me echt wakker voor kunt maken zijn gamba’s. gamba gerechtIk ben er echt verzot aan. Dit kan met dit weer op de BBQ zijn, maar ook in een salade. Ook heb ik een overheerlijk gamba gerecht waar ook jij je vingers bij zult aflikken als je gek op gamba’s bent. Ook inktvisringen in olie bakken is trouwens erg lekker!

2.) Snickers ijs

Ik ben gek op Snickers ijs. Tijdens mijn laatste zwangerschap bunkerde ik zoveel naar binnen dat het me nog meevalt dat Emma geen Snickers geworden is. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is, hier kan ik altijd van genieten! Als het in de aanbieding is bij de Albert Heijn of Jumbo sla ik ook altijd graag groots in. Zo bespaar ik toch weer aardig wat centjes!

3.) Filet American

Wat heb ik dit gemist tijdens mijn zwangerschappen zeg! Al jaren is dit mijn favoriet op een toastje of stokbroodje! Gelukkig weten heel wat mensen dit, mijn vader nam tijdens de eerste keer dat hij Emma kwam bewonderen een heerlijk vers bakje voor me mee.

4.) Zuurkoolschotel a la Maddylekker eten

Ik weet het, ik spring van de hak op de tak ;). Maar als je wilt weten wat lekker eten is, dan kan ik je deze niet onthouden. De zuurkoolschotel a la Maddy is niet van dit seizoen, absoluut niet. Maar wanneer de herfst weer begint staat dit zeker bij ons op tafel.

5.) Champignons van de BBQ

Met dit weer kook ik liever niet binnen, vaker maak ik gebruik van de BBQ. Dit omdat ik het huis zo koel mogelijk wil houden, maar wel wil kunnen koken en lekker eten wil hebben. Een beetje variatie op de BBQ is altijd goed. De steeltjes van de champignons verwijder je. Je zorgt ervoor dat de champignons schoon zijn en je vult ze met bijvoorbeeld:

 • oudekaas
 • tomaten, in blokjes gesneden
 • geitenkaas
 • mozzerella
 • gehakt
 •  of een ander ingrediënt wat jou lekker lijkt
 •  

6.) Carpaccio

Dit is lekker eten hoor. Wel met lekker veel pijnboompitjes en kaas. Lekker op een sandwich van Turksbrood, als voorgerecht of in een salade.

7.) Duy­vis Spe­ci­al­ly ma­ri­na­ted pin­da’s te­riy­a­ki

Lekker eten als je s’avonds op de bank ligt, nadeel is wel dat die zak meteen leeg gaat. Normaal gesproken ben ik echt geen fan van pinda’s, maar deze moet je echt geprobeerd hebben!

8.) Muntthee

Heerlijk, kan ik in de zomer en de winter van genieten. Een goede kop graftakken muntthee is iets waar je mij erg blij mee maakt! In onze ‘moestuin’ heb ik een muntplant gepland, eigen kweek is fijn hoor!

9.) Red Bull

Niet gezond, maar ik kan er echt van genieten. Red Bull. Ja kom maar op, ongezond… Weet ik best. Gelukkig compenseer ik dat weer door bijna nooit alcohol te drinken!

10.) Patat oorlog en een frikandel.

Deze kan echt niet in mijn lijstje schitteren van afwezigheid. Als er iets is waar je mij wakker voor kunt maken is dit het wel. Ik ben er echt gek op! Geen luxe, lekker gewoon een vette hap!

 Tip: Verfrissend drankje!

Deze wou ik je zeker niet onthouden. Ik ben gek op lekker eten, lekker drinken en geniet van veel meer dan dat je hier gelezen hebt. Maar deze, moet je echt proberen!

Note: ik ben geen fan van bitterlemon.

 1. Oke, je koopt bitterlemon en jus d’orange (niet vers, is net wat minder lekker in deze combi)
 2. Je zorgt dat dit lekker koelt in de koelkast
 3. Zorg dat je ijsklontjes in de vriezer hebt
 4. Is het koel, dan kan het feest beginnen
 5. Pak een longdrink glas
 6. Pleur er wat ijsklontjes in
 7. Vul de helft met Jus d’orange
 8. Vul de andere helft aan met bitterlemon
 9. Nu ga je heerlijk genieten! Dit drankje verfrist echt heerlijk! Ook als je niet dol bent op bitterlemon. ( Ben ik ook niet.

 

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *