kind scheldt

Mijn kind scheldt mij uit, ik zit met mijn handen in het haar!!

Vrouw By jan 22, 2018 1 Comment

Ik ben Amber, mama van een zoon (6) en ”stiefmoeder” van een dochter (10), haar moeder is overleden bij de geboorte. Het zijn 2 schatten van kinderen en ik ben met allebei even gek. Al is mijn band met mijn ”stiefdochter” beter dan die met mijn zoon. Mijn kind scheldt mij uit, meerdere keren per dag en ik zit soms met mijn handen in mijn haren.

Jaloezie.

Onze zoon is nogal jaloers aangelegd, hij kan erg boos en dwars worden als ik tijd doorbreng met onze dochter. Als wij gezellig onze nagels willen lakken, dan breekt de hel uit. Hij wil mama helemaal voor zichzelf, alleen. Het is niet zo dat hij moet wennen aan de komst van een zus, want hij weet niet beter. Loes is namelijk al aanwezig sinds zijn geboorte.

Met mijn handen in het haar.

Soms zit ik met mijn handen in het haar, ik heb allerlei dingen geprobeerd en ik weet soms gewoon echt niet meer wat ik met Tim aanmoet. Hij scheldt me uit in de winkel, op het schoolplein en ook als er visite is. Stomme mama, heks, heksenmoeder… Ik vind het heel erg en het doet me veel pijn.

Meerdere malen hebben we met hem gezeten, dit zijn geen nette woorden en dit is iets wat je niet hoort te doen. Belonen bij goede dingen en ook heeft hij regelmatig voor straf op zijn kamer gezeten. Mijn kind is af en toe onhandelbaar naar mij toe. Naar de meester op school is hij netjes, tegen papa en tegen opa en oma ook. Het lijkt het alleen bij mij te doen.

Het doet me erg veel pijn.

Het doet me erg veel pijn, mijn kind scheldt mij uit en ik lijk er niets aan te kunnen doen om het te stoppen. Ik heb het gevoel dat ik alles al heb geprobeerd. Soms barst ik in huilen uit, en dan voel ik me een slechte moeder. Ik probeer juist alles zo goed mogelijk te doen en ik maak absoluut geen onderscheid tussen zoon en dochter. Dit is iets wat mijn zoon wel graag zou willen zien geloof ik, maar dat vind ik niet eerlijk tegenover haar. Want voor mij is ze gewoon van mij, mijn dochter, mijn kind.

Mijn zoon kan ook erg lief zijn.

Het is niet zo dat Tim alleen maar onhandelbaar is. Hij is ook erg lief en scheldt mij ook niet alleen maar uit. Hij helpt me met dingen in huis, knuffelen daar is hij ook gek op en samen dingen ondernemen vindt hij ook erg leuk. Ik wil mijn zoon niet als een monster afschilderen, want dat is hij absoluut niet.

Schaamte, want mijn kind scheldt mij uit.

Soms weet ik alleen niet meer wat ik er mee aanmoet en denk ik dat het verstandig is om naar een psycholoog te gaan met hem. Mijn kind scheldt mij uit, dat is toch niet normaal eigenlijk!?! Ik schaam me er ook erg voor.

 

Lieve Amber, wat een heftige situatie. Ik kan me goed voorstellen dat het heel zwaar voor je is. Ik hoop dat het schrijven van dit verhaal je helpt en de lezers je misschien kunnen helpen. Liefs Maddy


  • Amber, Loes en Tim zijn fictieve namen, om de anonimiteit van de schrijfster en haar gezin te waarborgen.

Wil jij ook je verhaal kwijt? Mail dan naar maddy@meermetmama.nl. Dit kan natuurlijk Anoniem.


 

Author

1 Comment

  1. Sandra schreef:

    Wat een vervelende situatie zeg. Ik denk dat ik inderdaad een psycholoog oid zou inschakelen. Succes ermee!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: