in shock

In shock! Een reddingsactie op de vroege morgen.

Geplaatst door

Het is dinsdagochtend 12 juni 2018, 06.30 uur. Ik lig nog heerlijk te slapen in bed. Mijn wekker gaat namelijk om 06.50 uur. Mark komt de trap opstormen, kun je nu naar beneden komen?!! Hmm nu? Het is nog zo vroeg.. Ja nu!! Het konijn is ontsnapt en verdronken denk ik.. Ik ben in shock… en ik niet alleen!

Snel uit bed..

Ik storm naar beneden en loop de achterdeur er bijna uit. Ik kom buiten en kijk in het zwembad. Geen konijn, Mark komt achter me aan, daar onder de handdoek… Hij leeft nog geloof ik, het lijkt of hij ademt, kijk maar naar het buikje. Mark heeft gelijk, hij ademt nog.. Voor zover je het ademen noemt. Wat moet ik doen?? Ik pak een handdoek en leg hem daarop, hij ligt op z’n zij en zijn oogjes zijn glazig en of hij nog lang leeft betwijfel ik. Ik maak hem zo goed mogelijk droog en geef hem tikjes op zijn rug en daarna op zijn borstje. Wie weet of hij water heeft binnengekregen… Hij is in shock, dat is duidelijk. Ik heb nog nooit zoiets gezien…

Uitbreken

Onze konijnen willen nog wel eens een uitbraakpoging doen, ze weten één keer in de zoveel tijd de ren open te krijgen en vrolijk achter het huis te gaan rennen. Verschillende pogingen hebben we al gedaan, maar het blijft ze lukken.

In het zwembad gesprongen

Dit konijn is in het zwembad gesprongen en dreef in het water. Het zwembad is minstens een meter hoog. Dat hij daar in zou springen is iets wat we niet voor mogelijk hadden gehouden.

Een konijn in shock

Google is je beste vriend in situaties waar je geen verstand van hebt. Ik heb heel wat konijnen gehad, maar nog nooit 1 die een zelfmoordpoging heeft gedaan in een zwembad. Ook nog nooit 1 die in shock was. Op google zocht ik met de woorden: Konijn in shock. Een hele waslijst kwam er op mijn scherm.

  1. Haal het konijn binnen
  2. Kalmeer Konijn
  3. Konijn op een donkere plek neerzetten
  4. Zorgen dat het gaat eten en drinken

Eerst heb ik hem maar nog een keer droog gemaakt en in een warme deken gewikkeld. Ik wou tenslotte niet dat hij zou onderkoelen. Totdat ik de kinderen uit bed zou halen heeft hij bij me op schoot gelegen.. Hij bleef in shock.. Ik aaide hem, knuffelde hem en probeerde hem warm te houden. Maar toch moesten ook de kinderen naar school. Ik pakte een wasmand en deed daar een grote strandhanddoek in. Het konijn plaatste ik daar in en zette hem op een donker plekje in de woonkamer. Ondertussen maakte ik de kinderen klaar om naar school te gaan. Ik liet het konijn binnen staan in de wasmand met handdoek en een wortel… Hij zou of dood zijn als ik terug kwam of hij zou er nog in ongeveer dezelfde staat zitten dacht ik.

Bij thuiskomst

Bij terugkomst keek ik meteen bij het konijn, hij leefde nog. Gelukkig!! Als een konijn zomaar dood in het hok ligt is dat natuurlijk sneu, maar dit is gewoon echt heel, maar dan ook echt heel erg zielig om te zien. Ik aaide hem en hij tilde zijn kopje wat op. Gelukkig hij beweegt! Een paar kleine hapjes van de wortel had hij ook al gehad. Hij was niet meer in de shock die hij zeker 1.5 uur lang gehad had, maar echt top was hij nog niet. Hij piepte als ik wegliep en wou alleen maar op schoot zitten.. Arm ding. Ik besloot het hok maar even lekker te verschonen en er een flinke laag hooi en stro bij in te doen, zo kan hij toch warm blijven.

En nu?

Iets wat ik om 07.00 uur niet zou geloven, maar hij huppelt, eet en drinkt weer. Hij is nog wel vrij tammetjes, waarschijnlijk van de schrik en de stress maar het gaat een stuk beter. Hij is erg aanhankelijk, wat hij normaal eigenlijk niet is maar hij huppelt weer wat en geeft het andere konijn weer aandacht. We moeten hem nog maar even goed in de gaten houden.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *