Iets dat ik zelf heb gemaakt.

Geplaatst door

Vandaag mag ik jullie iets laten zien dat ik zelf heb gemaakt. Ik ben gek op zelf maken van dingen. Als klein meisje hield ik enorm van knutselen en het natekenen van de Disney-tekeningen op de potten mosterd. Voor iedere verjaardag vroeg ik knutselspulletjes, kleurpotloden of andere creatieve dingen…

Maar met de jaren ben ik steeds meer van de onbevangenheid kwijtgeraakt. Op de middelbare school tekende ik nog wel kleine krabbels in agenda’s en schriften, maar daarna stopte dat om een onverklaarbare reden.

Koken

Toen ik ging samenwonen, kwamen langzaam de creatieve genen in mij weer wat in beweging. Het begon met gekke dingen koken. Als we in een restaurant iets lekkers hadden gegeten, vond ik dat ik dat toch eigenlijk ook thuis zou moeten kunnen maken.  Zo ging ik aan de slag met spullen waarvan ik het etiket niet kon lezen uit de Toko en genoot ik met volle teugen van het prutsen en uitproberen.

Vanuit het koken was de stap naar het maken van taarten snel gezet, dus maakte ik de ene na de andere taart. Lekkere taarten, mooie taarten en nu en dan mislukte er één flink. Ach, daar leer je van toch? Toch trots dat ik ze zelf heb gemaakt en toch best cool geworden zijn.

Haken

Ik kan me nog herinneren dat ik ooit als kind van mijn oma een brei-les heb gehad, maar dat ik na een minuut of tien al besloten had dat die truien die ik op het oog had, voor mij écht te hoog gegrepen waren. Haken heb ik ooit eens op de basisschool gedaan, maar verder ook nooit geprobeerd. Dus toen ik een kleine tien jaar geleden via een vriendin in aanraking kwam met haken, was het voor mij eigenlijk nieuw. Ik vond het er uitzien als ingewikkeld gepruts, maar de dingen die ze ermee maakte vond ik prachtig, en dus vroeg ik haar of ze het mij ook wilde leren.

Zo is het begonnen. Inmiddels ben ik heel veel dekens, spreien, knuffeltjes, rokken, en tasjes verder. Haken kan ik inmiddels écht goed, ook geniet ik er enorm van! Het meest trots ben ik op één van de spreien voor op ons bed wat ik zelf heb gemaakt.

Ideeën

Inmiddels is mijn creativiteit weer helemaal terug, mijn hoofd loopt over van de ideeën. Helaas heb ik er niet altijd tijd voor. Ik vind het heerlijk om allerlei verschillende dingen te doen, zo vind ik mozaïeken leuk en geef ik daar ook nu en dan een workshop in. Ik hou van zagen en timmeren, verven (niet van schuren dat is nog wel een dingetje), kleien, knippen en plakken. Met een huis vol kinderen kan ik mijn lol op, want creatief bezig zijn vinden bijna alle kinderen leuk!

Recent maakte ik nav het “Help de Bij”-pakket van Natuurmonumenten een insectenhotel, erg leuk om samen met je kind te doen en de beestjes in je tuin zijn er écht blij mee! Zo is je kind ook erg trots en verteld ook dat heb ik zelf gemaakt!

Kinderhoekje

Mijn eerstvolgende project wordt een kinderhoekje in de woonkamer. Nu onze jongste pleegdochter bijna twee zal worden, heeft ze écht een plekje voor zichzelf nodig. Een plekje waar ze leuk kan spelen en dingen kan maken. Ik heb al duizend ideeën, maar nog geen echt plan, dus leuke tips zijn daarover meer dan welkom! 😊

Wat maak jij graag zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *