Mijn hulp in huis is iets anders dan anders.

Geplaatst door

Mijn hulp in huis is wat anders dan anders. Normaal zou je denken aan een hulp in het huishouden. Hoewel me dit heerlijk lijkt doen Mark en ik dit gewoon zelf. Vaak op zaterdag met z´n 2 het hele huis door terwijl de kinderen bij opa en oma spelen. Maar toch moet je het dagelijks wel bijhouden. Helemaal met kinderen in huis.

Geen TV, geen laptop?!

Onze kinderen kijken natuurlijk nooit tv, dit is namelijk niet verantwoord. Toch gebeurd het dagelijks dat ik opeens op de afstandsbediening ga staan of er plots op val en dan uit dat magische toverkastje beeld en geluid komt. Of de laptop start ineens op met Netflix…

Hulp in huis.

Ik moet bekennen dat de tv en de laptop toch echt wel mijn hulp in huis zijn hoor. Als ik even ergens mee bezig moet zoals de was, opruimen, schoonmaken of bijvoorbeeld koken dan zijn dit mijn 2 beste vrienden. Dan is er namelijk even dat moment dat ik even een beetje rust heb en mijn ding kan doen. Eigenlijk een soort hulp in huis die de kinderen stil kan houden, heerlijk als ik bijvoorbeeld de kast weer helemaal in en uitpak. Dit is nogal een taak.

Netflix

Netflix is eigenlijk ideaal. De laptop weten de kinderen bijna moeiteloos te bedienen. Is er een filmpje op wat niet leuk is dan klikken ze een andere aan. Het voordeel van Netflix vind ik ook dat er geen reclame bij tussen zit, er geen rare filmpjes tussen de kinderfilms staan zoals bij YouTube. Eerder keken de kinderen wel eens YouTube filmpjes, maar let je even niet op dan komen de meest rare dingen voorbij. Met de meest vreemde figuren en woorden. Nee niet echt een pluspunt nee. YouTube hebben we dus maar afgeschaft voor de kinderen. Gewoon lekker My Little Pony op Netflix en ze zijn erg lang zoet 🙂 Handig zo’n hulp in huis.

pixabay

Nick JR

Op TV kijken de kinderen vaak Nick JR. Dat is hier de bom hoor! Dankzij Dora spreken ze een aardig woordje over de grens. En dankzij Pow Patrol hebben ze hier een fantasie daar zeg je u tegen. Nadeel is dan weer wel dat ze hier ook graag pratende honden willen, het liefst die wat kan vliegen. Ja, je leest het goed VLIEGENDE hond haha.

 

 

Ook leuk om te lezen: De regie van een 3 jarige, 3 en de regie?

 

DVD

Een DVD is hier ook altijd een goed idee, samen een film uitzoeken is vaak een drama.. Maar als Merel en Bram dan toch uiteindelijk samen iets hebben kunnen uitkiezen hebben ze het erg gezellig samen.

Goedkope hulp in huis.

Hoewel ik dus een hulp in huis heb die helaas niet schoonmaakt en opruimt ben ik wel erg blij dat deze hulp in huis af en toe ingeschakeld kan worden. Ze is niet duur en maakt de kinderen toch eigenlijk wel erg gelukkig. En mama kan zelf even bezig met de dingen die gebeuren moeten. Ideaal.

 

Maak jij ook gebruik van zo’n hulp in huis?

 

 

18 reacties

  1. Haha, guilty! Hier ook zo’n handig hulp. We hebben dan geen televisie in huis, maar wel een laptop. Ik schrok trouwens ook wel van wat voor een rare filmpjes er soms tussen staan bij youtube.

  2. Netflix is superfijn! Echt een redder in nood als je een keer niet de verantwoorde knutselmoeder kunt of wilt uithangen. Toch weet mijn zoon ook weer makkelijk de weg te vinden naar YouTube, vind ik om de redenen die jij noemt altijd weer stom!

  3. Ik heb zelf geen kinderen dus ik weet er eigenlijk weinig over, maar het lijkt me wel lekker om af en toe even niet te druk bezig te hoeven zijn en de kinderen even te kunnen entertainen met Netflix bijvoorbeeld.

  4. Mijn oudste dochter zit in de leeftijd van tiener drama series als Riverdale en zo. Dus waar bij de kleine Netflix de beste oppas is, bij haar ben ik al snel ook onderuit op de bank meekijken

  5. Ik snap het helemaal hoor, ik zou er zelf ook gebruik van maken. Ik ken ook wat ouders die hun kinderen amper tv laten kijken maar ja ook daar kunnen ze veel van leren vind ik en bovendien heb je zelf soms ook even rust nodig toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *