over mij denken

Hoe mensen over mij denken? Zo dus! #FeelGoodNL2018.

Geplaatst door

Hoe anderen over mij denken, dat is toch altijd wel een ‘ding’ om het zo maar te noemen. Dit was het onderwerp van week 2 van de #FeelGoodNL2018. Ik moest mensen om mij heen vragen wat ze van mij denken, wat mijn beste eigenschap is. Dus dat heb ik gedaan. Ik vroeg mensen hoe ze over mij denken. Dit kwam er uit…

Doorzetten en er voor anderen zijn

Hoe mensen over mij denken? Zo dus: Doorzetter, zorgzaam, altijd klaarstaan voor een ander en veel voor anderen doen. Dat is eigenlijk wel wat eruit kwam. Best bijzonder want ik vind dit eigenlijk behoorlijk normale eigenschappen. Misschien ben ik inderdaad wat streng voor mijzelf wat mij dan een doorzetter maakt omdat ik door blijf gaan totdat het lukt?

van mij denken

Bij de eerste week van de challenge heb ik geschreven over waar ik trots op ben, dat ik eindelijk de juiste hulp heb weten te vinden na zo lang met mijzelf te leuren. Eigenlijk deed ik dat primair voor de kindjes, ik vind dat die het √°llerbeste verdienen namelijk en ik ben op het moment niet de beste moeder die ik kan zijn.

Klaar staan voor anderenover mij denken

Dat niet iedereen tijd heeft voor vrijwilligerswerk begrijp ik volkomen. Ik heb de tijd nu wel als thuisblijfmama en met een schoolgaand kind en kies ervoor om die nuttig te besteden. Maar klaar staan voor een ander en misschien iets moeten doen wat jou net even niet uitkomt vind ik echt een eigenschap waarvan ik hoop dat de meeste mensen deze hebben!

Mijn ouders staan altijd klaar voor ons en anderen. Helpen iedereen die zij kunnen helpen dus ik weet niet beter dat dat normaal is om te doen. Om niet voor jezelf te kiezen maar gewoon middenin de nacht je bed uit te komen als iemand dat nodig heeft. Mijn deur staat altijd open er is altijd wel wat te verzinnen. Heb je een oppas nodig, of ik er nou twee heb of drie of vier, met mijn nieuwe medicijnen kan ik de wereld aan ;).

Hoe anderen over mij denken

Hoe anderen over mij denken of van mij vinden, maakt mij tot zekere hoogte niet uit. Ik ben het gewend dat mensen moeite hebben met mijn directheid en eerlijkheid. Mijn openheid wordt ook niet altijd begrepen, maar ik kan me daar niet meer druk over maken.

Vroeger deed me dat wel meer hoor, als mensen mij niet aardig vonden of een bitch. Maar ik kon en kan mijn mond gewoon niet dichthouden en dan komt het er soms ook nog eens veel anders uit dan ik bedoel. Helaas pindakaas, kwets ik iemand onbedoeld dan bied ik daarvoor oprechte excuses aan. De intentie om te kwetsen is er in ieder geval niet.

Juist omdat ik zo snel werd veroordeeld door mijn grote mond heb ik geleerd mensen meerdere kansen te geven, mijn uitgangspunt is drie. Na drie ontmoetingen kan je een redelijk beeld van iemand vormen en kan je bepalen of je er iets mee kan. Mijn vrienden weten precies wie ik ben en hoe ik werk en denk. Mijn eerlijkheid, spontaniteit en openheid zijn volgens hen kwaliteiten.

Hier maak ik me wel druk over

Waar ik me wel druk, heel druk, over kan maken is als mensen mij eigenschappen toedichten die niet juist zijn en me daarmee naar beneden halen. Een goed bedoeld advies waarbij een moeder compleet in de aanval gaat omdat ik ‘alles beter denk te weten’ en ‘me overal mee bemoei’ om vervolgens verder te gaan over dat ik dus geen goed persoon ben, dat raakt me.

Als jonge moeder wist ik ook veel dingen niet, dus mijn opmerking over dat bepaalde dingen nu worden afgeraden was echt niet vervelend bemoeid maar in deze cultuur van belerende en betweterige moeders begrijp ik zeker wel dat een opmerking dan zo wordt opgevat. Maar om dan door te draven en zo verder te gaan, dat lijkt me onnodig.

Leven en laten levenvan mij denken

Doordat mensen bepaalde dingen over mensen denken kan het best zijn dat je verkeerde informatie hebt.

Je kunt zeker wat van mij vinden, maar zorg dan wel dat je de juiste informatie hebt. Noem me niet onbehulpzaam als ik net van mijn vrijwilligerswerk afkom en dus geen tijd had. Of noem me niet narcistisch als ik met mijn blogs probeer een taboe op depressies te doorbreken, waarbij ik het uiteraard over mijzelf heb. Misschien doe ik niet alles zoals jij dat zou doen, maar leven en laten leven, oh mensen dan zou de wereld er toch stukken mooier uitzien!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *