5 jaar

Hiep, hiep, hoera! Merel is alweer 5 jaar.

Geplaatst door

Mijn kleine meid is alweer een jaartje ouder. Jezus zeg ze is alweer 5 jaar oud, wat gaat dat snel! Soms te snel, trust me!

Voor altijd mijn baby. Niet dus!

Ik wou dat ik kon zeggen dat ze altijd mijn baby bleef. Heerlijk hoe we knuffelden, samen in slaap vielen. Hoe ze rook, hoe klein, mooi en lief ze was. Natuurlijk weet je dat dit niet blijft. Kinderen groeien, worden ouder, ook wijzer. En ja ze blijven gewoon niet klein. Is niet tegen te houden, zo gaat het nu eenmaal.

5 jaar

Ineens 5 jaar oud.

Even knipperen met je ogen, een broertje en een zusje er bij en ze is alweer 5 jaar. Af en toe denk ik weleens; Jezus zeg, kan dat niet even wat minder snel gaan? Ineens is ze 5 jaar oud, 5 hele jaren! En het gaat zo ontzettend snel. Ze gaat alweer een jaar naar school, zit op zwemles, op gymles en speelt heerlijk met vriendjes en vriendinnetjes.

Genieten.

Als je even niet met je ogen knippert is het goed om van de mooie momenten te genieten. Want jeetje, dat zijn er ook veel hoor. De momentjes, de kleine momentjes, vind ik vaak het mooist. Net even die knuffel, die uitspraak (die ik wil opschrijven, en nooit doe), dat kleine speciale momentje, dat zijn de momenten die er toe doen. Iets met making memories! Natuurlijk is op vakantie gaan ook heerlijk. En daar maak je ook mooie dingen mee, maar ik ben meer een genieter van het kleine. En hoewel er ook genoeg momenten zijn dat ik haar wel achter het behang kan plakken, zijn er ook genoeg momenten om te koesteren. Daar sta ik ook graag bij stil.

geliefd

Foto’s van mijn 5 jarige meid.

Hoeveel foto’s ik wel niet van de kinderen heb gemaakt? Het zijn er ontzettend veel.

5 jaar
Merel als baby

Het is maar goed dat de laptop zo’n goede opslagruimte heeft. De foto’s staan en hangen natuurlijk ook in huis, maar even de laptop doorbladeren vind ik ook heerlijk hoor! Al die foto’s, van al die 5 jaren  terugzien is gewoon heerlijk!

Merel als baby
5 jaar
Merel 1 jaar

 

 

 

 

 

 

5 jaar
Merel 2 jaar
5 jaar
Merel 3 jaar

 

 

 

 

 

 

 

5 jaar
Merel 4 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trots op mijn meisje, ze is nu 5 jaar.

Trots op je kinderen ben je altijd, om verschillende redenen. Trots ben ik op haar omdat;

  • Ze een ontzettende lieve en spontane meid is.
  • Ze goed nadenkt over dingen en vaak bewust is wat de consequenties ergens van kunnen zijn.
  • Ze een hele lieve grote zus is, zowel voor Bram als voor Emma.
  • Ze mama graag helpt waar het kan omdat ze beseft dat het samen veel leuker is.
  • Ze veel vriendjes en vriendinnetjes heeft.
  • Ze vooral een erg lief kind is en ook echt kind kan zijn. Heerlijk om daar van te kunnen genieten.

En zo kan ik een hele lijst maken over waarom ik wel niet trots op haar ben. Wie weet doe ik dat nog eens 😉

 

Kinderen worden zo snel ‘groot’ geniet er van wanneer het kan! Wij gaan lekker een feestje vieren vandaag!

5 jaar

Geniet jij ook zo van de kleine momentjes met je kinderen?

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *