eerste hapje

Het eerste hapje ging er moeiteloos in

Zwangerschap & Baby By jan 31, 2018 1 Comment

Baby’s mogen (officieel) vanaf 4 maanden bijvoeding hebben, het eerste hapje. Een mijlpaal en een speciale gebeurtenis voor vele ouders. Wat zou je baby er van vinden? De gezichten die je baby trekt kunnen hilarisch zijn.

Het eerste hapje voor Emma.

Onze Emma is een gezonde baby. Heerlijke Hollandse welvaart! Emma had al speciale voeding omdat Emma toch wel, net als haar broer en zus, een hongerige baby is. Als wij aan het eten zijn kan ze ons het eten van het bord afkijken, dat gaat dan samen met smakkende geluidjes. Emma kreeg haar eerste hapje bij 3,5 maand. Hoort niet helemaal, maar als ze er geen last van zou hebben zou het prima zijn. Zo gezegd, zo gedaan.

eerste hapje

Groente en fruit.

De eerste hapjes van een baby bestaan uit groente en fruit hapjes. Het eerste hapje dat Emma kreeg was het hapje doperwten. Dit ging er moeiteloos in. Ze genoot er van en vind het ook heerlijk om zelf de lepel naar haar mondje te brengen. Fruit, daar is ze iets minder gek op. Blijkbaar is dat naar haar mening toch net iets te zoet. Ik ga dus zelf fruithapjes maken. Dat is net even wat minder zoet. En het gaat er ook prima in.

eerste hapje

Het eerste hapje was natuurlijk wel even wennen.

Natuurlijk is het eerste hapje even wennen voor een baby, zo was dat ook voor Emma. Ze was natuurlijk alleen melk gewend en ja, dan was dat wel ineens iets anders wat ze voorgeschoteld kreeg. Zo was haar eerste hapje, haar eerste echte hap, echt even wennen. Dat gezicht was natuurlijk hilarisch. En ik was te laat met de foto. En wat moet je nou, heb je ineens je mond vol met prut? Zo ziet het er wel een beetje uit he? Want laten we eerlijk zijn, het moet gewoon helemaal gepureerd zijn omdat je baby nog niet een hap uit een appel kan nemen of weet wat echt kauwen is. Het is even aftasten welke hoeveelheid je op de lepel doet, want ja ook dat kan soms teveel zijn en dan komt het de mond zo weer uit.

eerste hapje

Emma doet het goed.

Emma eet goed, ik had niet beter kunnen wensen. Het gaat er vanaf het eerste hapje moeiteloos in. Van wortels tot banaan en broccoli tot appel. Ook drinkt ze haar fles nog goed en is het gewoon een hele blije vrolijke en gezonde baby. Wat wil je moeder nog meer?

eerste hapje

Hoe was het eerste hapje voor jou als mama? En wat vond je kindje er van?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik vond het altijd weer een bijzonder moment. Het ziet er zo schattig uit als ze iets anders proeven!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: