Matthea

Heb je even voor mij? | Gastblog Matthea |

Geplaatst door

Weer een nieuw artikel in de artikelreeks: Heb je even voor mij?  Ik nam het voortouw en kreeg al snel leuke reacties van andere mama’s die mee wouden doen. We zijn nu bij de 4e gastblog aangekomen en vandaag lees je: Heb je even voor mij? Een gastblog van Matthea.


Hallo! Ik ben:

Matthea Osinga

Ik ben mama van:

Anne van 11 en Diya van bijna 7

Ik werd voor het eerst moeder toen ik (..) jaar oud was:

Ik was 34 jaar toen ik moeder werd.

Mijn blog is:

https://www.mattheaosinga.com/gratis-tips/

Op dit artikel ben ik het meest trots:

Ik blog pas sinds kort in het Nederlands maar ik vind ‘voelt je leven als leven of overleven’ wel raak

Dit doe ik het liefste met mijn kinderen:

Ik ga het liefst met ze naar buiten voetballen of naar het bos. In de sneeuw samen sleeen vind ik ook erg leuk (misschien nog wel leuker dan zij 😉

Matthea

Dit vind ik zwaar aan het moederschap:

Ik was na beide bevallingen niet mezelf, ik denk achteraf gezien dat ik een vorm van post natale depressie had. Roze was het zeker niet! Wat ik ook zwaar vond en nog wel eens vind (maar het wordt echt makkelijker nu ze wat ouder worden) is dat jijzelf altijd op de laatste plaats komt, dat je je zo moet aanpassen vaak. En gedeeltelijke doen we dat als moeder ook zelf, we mogen ons best wat meer bovenaan de to do list zetten.

Het heeft bij mij lang geduurd om mezelf weer op de rit te krijgen en om een vorm te vinden van moeder zijn die bij mij past. En dat ik me daarin niet hoef te vergelijken met andere moeders. Ik heb best veel tijd voor mezelf nodig, om dingen in mijn eigen tempo te kunnen doen, zonder afleiding; dat ik het gevoel heb dat ik weer Matthea ben en niet alleen moeder van. Dat is heel lang een worsteling geweest. Maar nu merk ik dat ik er een leukere moeder van ben.

 

Groetjes

Matthea

 

Lieve Matthea, wat fijn dat je ons een kijkje in je leven laat nemen. Ik vond het erg fijn om je artikel te lezen en te mogen delen. Bedankt voor je eerlijkheid! Liefs Maddy! X

 

In deze artikelreeks verschenen eerder op www.meermetmama.nl:

Maddy: De Mommy van www.meermetmama.nl

Ingrid:van Blogs by Ingrid.

Cynthia: van www.cynspired.nl

Judith: van www.pinkpress.nl


Wil jij nou ook graag mee doen aan deze super leuke artikelreeks; Heb je even voor mij? Dat kan natuurlijk! Iedere mama kan en mag mee doen!  Zou alleen maar super leuk zijn! Wil je mee doen klim dan in de spreekwoordelijke pen en stuur me een mailtje op: maddy@meermetmama.nl en je krijgt zo snel mogelijk een berichtje van me terug.

3 reacties

  1. Ik ken dat inderdaad ook wel, dat je na de bevalling heel erg moet wennen aan je leven dat wordt overgenomen door je kindje. Daarom was ik heel blij dat Ro hier echt 50% op zich neemt in opvoeding en huishouden. We doen alles helemaal samen en dat maakt het toch iets beter te behappen denk ik.
    Maddy ik ga je mailen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *