kleine jongen

Een goede oppas die bij je past? Zoek op oppassen.nl

Geplaatst door

Een goede betrouwbare en lieve oppas vinden is niet altijd even makkelijk. Het kan soms zelfs een hele zoektocht zijn. Een goede oppas zorgt voor je kinderen maar geeft jou ook het gevoel dat je zonder zorgen en met vertrouwen je huis kan verlaten. Niet altijd willen en kunnen opa’s en oma’s, broers of zussen of vrienden oppassen. Daarom is er oppassen.nl

 

Wat is oppassen.nl?

Oppassen.nl is een openbare community-marktplaats waar je je kunt presenteren als oppas of je kunt een oppas zoeken, dit doe je heel simpel vanaf je mobiele telefoon, tablet, laptop of computer.

Op oppassen.nl vind je een goede oppas, maar je kunt ook gastouders vinden en gastouderbureau’s. Maar mocht jij zelf een goede oppas of gastouder zijn of gastouderbureau hebben dan kun je je ook inschrijven en zo in contact komen met gezinnen die jij van dienst kan zijn. Op oppassen.nl kom je met elkaar in contact, dit kan voor alle soorten kinderopvang zijn in maar liefst meer dan 2.000 steden in Nederland. Met meer dan 50.000 oppassers is oppassen.nl de grootste oppas-community van Nederland.

 

Hoe vind je een goede oppas?

Je kinderen aan iemand toevertrouwen is niet niets. Op oppassen.nl of op de oppassen.nl app ( ja die is er!! ) kun je direct een goede oppas zoeken. Het is erg simpel, je hoeft alleen je woonplaats maar in te voeren en je krijgt alle oppassers in je woonplaats al op je scherm. Het is dan wel handig om de filter ook in te vullen. Zo kun je namelijk een oppas vinden die aan je verwachtingen voldoet. Ook zou je een profiel kunnen aanmaken waar je zelf je gegevens invult en je voorstelt.

Persoonlijk zou ik daarna een lijstje samenstellen met mijn ‘favorieten’, zo kun je een goede keuze maken. Als je dan iemand of meerdere oppassen hebt gevonden waar jij een goed gevoel bij hebt kun je diegene of je selectie uitnodigen voor een intake gesprek. Het is namelijk wel zo prettig om te weten met wie je te maken hebt en of er een klik is. Hiervoor heeft oppassen.nl een intake formulier wat je zou kunnen gebruiken.

 

Tips hoe je een goede oppas zult vinden.

 • Maak een lijstje met wat jij belangrijk vind in een oppas. Bijvoorbeeld: Leeftijd, opleiding, rijbewijs, ervaring, zelf ouder of juist niet, oppas of gastouder. (Dit zijn voorbeelden, maak een lijst met wat jij belangrijk vind in een oppas.)
 • Zorg altijd dat je eerst intake gesprekken hebt met de kandidaat/kandidaten. Een goede klik is belangrijk. Je zou het voorbeeld intake formulier hierbij kunnen gebruiken.
 • Kijk naar de referenties en of reviews van de oppas. Of vraag bekenden of ze bekend zijn met deze oppas.
 • Maak met de oppas goede afspraken, het is prettig te weten waar jullie beide aan toe zijn.
 • Laat de kinderen tijdens de intake gesprekken ook kennis maken. Het is fijn dat jij een klik hebt, maar je kinderen natuurlijk ook.
 • Volg je gevoel. Kies voor de oppas waar jij je prettig bij voelt.

 

Zoek jij een oppas of wil jij je inschrijven als oppas op gastouder? Neem dan snel een kijkje op de website of download de app.

 

 

Ook leuk om te lezen: Kinderen uit logeren, 12x waarom ik het heerlijk vind.

Ben jij bekend met oppassen.nl? Hoe regel jij de oppas?

 

Wat betaal je een oppas? Femke van onlineopvoeden.nl schreef er een blog over. Misschien heb jij er wat aan!

16 reacties

 1. Ik heb geen kinderen maar ik pas wel op enkele kindjes.
  Ik pas enkel op kinderen die me echt kennen zodat er een goede band is en dat ze me echt kennen, dat vind ik wel belangrijk.

  Ilona

 2. Ik heb gelukkig veel mensen om me heen waarvan er altijd wel 1 kan oppassen. Ik weet niet of ik zo gauw een dienst als deze zou gebruiken. Als ik kijk naar mijn regio zijn er ook maar 2/3 mensen die op de site staan, waarvan er eentje zegt: ‘ik heb geen ervaring, maar ik hoor van iedereen dat ik goed ben met kinderen’. Tja… schept niet echt vertrouwen, haha.
  Ik denk dat dit het beste werkt in grote(re) steden. Wij wonen hier in een gebied met veel sociale controle en een ons-kent-ons situatie.

 3. Mij lijkt het best lastig om een goede oppas te zoeken. Een aantal van m’n vrienden past regelmatig op, zelf denk ik wel dat ze een goede oppas zijn als ik hun verhalen hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *