gevuld brood recept

Makkelijk en lekker gevuld brood recept voor jou!

Eten & Drinken By sep 07, 2018 2 Comments

Dit makkelijke en kindvriendelijke gevuld brood recept is ideaal omdat je het van te voren klaar kan maken en een eventueel overschot van de vulling kan de vriezer in en dienen als pastasaus! Ik ga hierbij uit van 4 personen.

Wat heb je nodig voor dit gevuld brood recept?

  • Oven
  • Schuimspaan
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Wokpan, liefst met deksel

    Voor de saus, ik haal al mijn ingrediënten bij de Lidl trouwens. :

  • Kuipje roomkaas
  • 500 gram gehakt, naar smaak. Rundergehakt is magerder maar half om half gehakt kan natuurlijk ook
  • 400 gram (verse) spinazie
  • 1 prei
  • 200 gram champigons
  • Basilicum (theelepel)
  • Oregano   (theelepel)
  • Knoflookpoeder (theelepel)
  • Marjolein (theelepel)
  • Rozemarijn (theelepel)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Verder:

  • 150 gram geraspte gratin kaas
  • Eén Turks afbak brood.

Hoe maak je het gevulde brood? Via dit gevuld brood recept natuurlijk!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het gehakt in een pan met wat olijfolie en rul het gaar.
  3. Snijd de champignons en prei en voeg deze toe aan het gehakt. Laat het even meebakken zodat het goed slinkt.
  4. Voeg de spinazie toe totdat deze flink geslonken is. Ik doe dit niet in een keer omdat het gewoon niet in de pan past. Als je er een deksel op doet gaat het ook sneller, goed om blijven scheppen dan gaat het ook sneller.
  5. Voeg de roomkaas toe en zorg ervoor dat deze goed doorgeroerd is en dus gesmolten
  6. Draai het vuur laag en laat de saus even lekker door pruttelen
  7. Snijd de bovenkant van het Turkse brood en hol deze uit.
  8. Voeg de kruiden toe aan de saus en roer nog even door.
  9. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe of eventueel wat extra kruiden.
  10. Schep met een schuimspaan het mengsel uit de pan zodat de vulling niet te nat is. Laat het dus even goed uitdruppelen en pers het een beetje uit. Het vocht van de groentes zorgt ervoor dat de saus zo nat wordt.
  11. Vul het brood met het mengsel.
  12. Bedek de bovenkant van het brood met de kaas, de bovenkant van het brood doen we er nog niet op.
  13. Zet het brood 5 minuten in de oven zodat de kaas goed gesmolten is en een mooie kleur krijgt.
  14. Voeg de bovenkant weer toe en laat het brood nog 5 minuten verder garen.

gevuld brood recept

Smakelijk! 

Heb je wat brood over? Mijn man vindt het heerlijk om de volgende dag weer een stuk op te warmen in de over. Dat doe ik dan op 100 graden zodat het niet te veel afbakt en het brood dus niet zwart wordt.

Aanvulling op dit gevuld brood recept:

De vulling van het brood is ook super lekker over de pasta, hierbij mag het vocht natuurlijk gewoon blijven zitten. Je kan ook variëren met dit  gevuld brood recept, zo kan je kip gebruiken in plaats van gehakt. Groente naar smaak toevoegen, zoals paprika en ui of de roomkaas vervangen door tomatenpuree. Maar ik zal meer van mijn makkelijke maar smakelijke recepten met jullie gaan delen!

Gek op gamba’s? Dan is dit recept ook wat voor jou!

Author

2 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Dit lijkt me een heerlijk brood! Lekker ook na een regenachtige dag of zo. Het heeft iets gezelligs.

  2. Hermien schreef:

    oh heerlijk op een Zaterdag dan kook ik niet zo uit gebreid

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.