stopcontactverstuiver

Geen muggen meer? Stopcontactverstuiver van Phytosun getest!

Geplaatst door

Hi lieve allemaal! Wat een prachtig weer, eigenlijk te heet he? Het grote nadeel van dit weer vind ik alleen die muggen! Daar houd ik echt niet van en ik ben er volgens mij ook nog eens allergisch voor. Die grote, rode bulten vind ik echt niet grappig. Toen Viata, een online apotheek, vroeg of wij de Phytosun stopcontactverstuiver  easyplug wilden testen, hoefde ik niet lang na te denken. Heel graag! Dan hoop ik dat ik het middel tegen muggen heb gevonden en ik hopelijk lekker kan slapen zonder gestoken te worden. Dus ging ik enthousiast aan het testen. Benieuwd of het werkt? Lees dan zeker even verder!

De Phytosun stopcontactverstuiver easyplug

Wil je de Phytosun stopcontactverstuiver gebruiken? Dan zit er in het ‘starterskit’ het volgende:

  • Een EasyPlug stopcontact verstuiver (lijkt op een luchtverfrisser)
  • Één klein absorberend staafje voor flesjes van 5 ml
  • Twee absorberende staafjes voor flesjes van 10 ml
  • Één groot absorberend staafje voor flesjes van 30 ml

Wat moet je er los bijbestellen?

  • Flesje(s) essentiële olie (citronella de Java en Lavendel heb ik getest)
  • Absorberende staafjes (navulling)

Hoe gebruik je het?

De Phytosun stopcontactverstuiver is heel gemakkelijk te gebruiken. Je maakt het flesje olie open, doet het absorberende staafje in het flesje en schroeft daarna het flesje op de verstuiver. Dan is het klaar voor gebruik. Het is inderdaad EasyPlug, dus heel makkelijk en snel in elkaar te zetten. Tip: let er wel op dat je handschoentjes aandoet, want je krijgt de olie (geur) niet best van je handen af.

De standen, voor het verstuiven, zijn makkelijk in te voeren door een aantal keer op de aan/uit knop te drukken. Hoeveel je moet doen vind je in een tabel in de handleiding. stopcontactverstuiverAlles kun je daar duidelijk in teruglezen.

Net voor wij gingen slapen deed ik de Phytonsun stopcontactverstuiver in het stopcontact en lieten wij deze even aan. In de handleiding kon ik wel vinden dat je met kinderen dit niet te lang en te vaak moet gebruiken, maar over jonge baby’s kon ik niks vinden. Wij deden het spul dus voor de zekerheid net voor het slapengaan aan.

Toen kwam het moment dat Lars naar bed ging. Wij liepen tien minuutjes voor het slapen de slaapkamer in en wilden de verstuiver uit het stopcontact halen. Nu deden wij dit heel snel, want wat een indringende geur kwam er vanaf. Zowel van de lavendel, als van de citronella. De geur is te overheersend om in de ruimte te gaan zitten en zeker om er in te gaan slapen. Dat vond ik erg jammer, want ik had veel vertrouwen in de Phytonsun stopcontactverstuiver. Maar hielp het wel? Daar gaat het natuurlijk om..

Test 1. De Phytosun essentiële olie ‘Lavendel’

Als eerste testte ik de essentiële olie in de geur lavendel, deze werkt niet tegen muggen maar is meer om lekker bij te kunnen ontspannen. De geur was erg indringend en ons hele huis rook ernaar. Daarnaast kreeg ik hoofdpijn van de geur en hebben we uiteindelijk een raam open moeten zetten. Deze geur en ik waren geen goede match, ligt natuurlijk ook aan je persoonlijke voorkeur.

stopcontactverstuiver

Test 2. Phytosun essentiële olie ‘Citronella’

Ik vestigde mijn hoop op de geur citronella. Wel was ik bang dat de geur weer zo indringend zou zijn als de andere geur. Dat is echt niet ideaal met een baby in huis. Met goede hoop begon ik dus aan het tweede flesje. Van de citronella geur kwam ook een enorm indringende lucht af, wat ik persoonlijk wel beter kon hebben. Deze geur verdween iets sneller uit de kamer, maar bleef alsnog een tijd hangen. De citronella geur kan je dus, net als de lavendel, beter niet blijven gebruiken als je kindje of jijzelf ligt te slapen, of zich in die ruimte bevindt.

Die nacht(en) werd ik overigens niet gestoken. De citronella geur mag dan heel indringend zijn, maar het werkt wel. Dat is natuurlijk wat je wilt als je een (Phytosun) stopcontactverstuiver gebruikt om de muggen te verjagen. Missie geslaagd dus! Wel moet je je afvragen of er dan geen andere (iets mildere) oplossingen zijn die beter zijn voor een baby, of een kindje.

Conclusie

Ik vind dat de citronella olie wel goed hielp, alleen een heel indringende geur had. De verstuiver ziet er verder heel modern uit en het is handig dat je het ook kunt gebruiken als gewone luchtverfrisser. Je wisselt de olie en de absorberende staafjes en je dan kun je de verstuiver gebruiken met een andere geur. De vorige geur is meteen verdwenen en dat is natuurlijk wel heel top! Geen geurtjes door elkaar.

Ondanks dat het echt een gemakkelijke verstuiver is, zie ik het voor mij niet als DÉ oplossing tegen muggen. Dit vooral door de indringende geur die naar mijn inziens niet echt fijn (goed) is voor een baby.

Ik ben benieuwd of jullie de Phytosun stopcontactverstuiver kennen en wat jullie hiervan vinden?  En wat doen jullie zelf tegen de muggen? Ik ben benieuwd!

Bedankt voor het lezen en graag tot de volgende keer! Loukie testte ook anti-insectenspul van Phytosun uit. Zou zij de oplossing tegen muggen en andere insecten wel gevonden hebben? Je leest het hier!

Liefs,

Leestip: Besparen op verzekeringen doe je zo!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *