eerlijk over ouderschap

Even voorstellen, hier ben ik! Loukie!

Geplaatst door

Hoi Moeders! Vanaf vandaag mag ik mijzelf ook toevoegen aan het Meer met Mama team. Ik heb er súper veel zin in om mijn avonturen, uitdagingen en geluksmomenten met jullie te delen. Maar eerst even voorstellen! Mijn naam is Loukie en ik ben moeder van zoon Depp van bijna 4 en mijn dochter Joey van 1. Getrouwd sinds 31-12-2015 met hun vader, Joris. In het dagelijks leven ben ik thuis, ik schrijf graag op mijn eigen pagina en ben dus hier en elders gastblogger. Lees je mee bij het even voorstellen zodat je me beter leert kennen?

 

Dit heb ik gedaan en hier zul je onder andere over lezen

In 2016 heb ik mijn studie Facility Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Helaas zit ik nu sinds enkele weken weer thuis omdat mijn depressie de overhand kreeg waardoor de combinatie werk en privé voor mij onmogelijk werd. Ik was werkzaam als adviseur dagelijkse bankzaken bij de bank, het werk zelf vond ik heerlijk omdat ik het leuk vind om financiële vraagstukken uit te zoeken en mensen te helpen met hun financiën. Daarom heb ik er ook een handje van om over dat soort onderwerpen te schrijven. Ook over mijn depressie schrijf ik veel omdat ik het taboe wil doorbreken en andere moeders die het moeilijk hebben een hart onder de riem wil steken, je bent hierin namelijk niet alleen. Ondanks alle positieve verhalen over roze wolken en regenbogen is het moeder zijn echt een grote uitdaging en ik denk dat wij daar onderling best wat open en eerlijker over mogen zijn.

Zo ben ik

Ik omschrijf mijzelf als een luie (of makkelijke) moeder die toch altijd wel geloof heeft in een goede afloop. Ik laat mijn kinderen graag zelf dingen uitzoeken en neem ze eigenlijk altijd overal mee naartoe. Lekker makkelijk, toch? Eerlijk gezegd zit er geen pedagogisch verantwoord plan achter maar ik neem het graag zoals het komt. Wanneer we ergens tegenaan lopen zoeken we naar een oplossing en verder lijkt gezond verstand en de kinderen op nummer één zetten, vooralsnog een goede manier van opvoeden. Ik krijg in ieder geval vaak complimenten over de kinderen, hoe rustig en makkelijk ze zijn. En dan ben ik enorm trots.

Huismoeder

Nu ik huismoeder ben, ben ik op zoek naar de juiste manier om deze rol goed in te vullen. Een grote uitdaging voor een redelijk chaotisch persoon. Gelukkig verhuizen we binnenkort naar ons droomhuis en kan ik met een schone lei beginnen aan het heuse huisvrouwen bestaan. Ik ben open, eerlijk, recht voor z’n raap en een tikkeltje sarcastisch en dus gediagnosticeerd depressief.  Dat weerhoudt mij er echter niet van om zo veel mogelijk te genieten van alles wat ons mooie leven ons gezin te bieden heeft.

En dat ga ik dus allemaal met jullie delen, ik heb er zin in! Dit was mijn even voorstellen! Mijn artikelen kun je hier elke dinsdag vinden! Tot volgende week?

 

3 reacties

    1. Het was helaas geen keus. Maar nu heb ik wel besloten om eerst thuis een stabiele basis te creëren en dan verder te kijken. Vooralsnog betekent dat dat ik nog lang thuis blijf 🙂

  1. Het was helaas geen keus. Maar nu heb ik wel besloten om eerst thuis een stabiele basis te creëren en dan verder te kijken. Vooralsnog betekent dat dat ik nog lang thuis blijf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *