jongensmama

Even voorstellen: Esmar, jongensmama

Mama & Kinderen By jan 04, 2018 2 Comments

“Ik zie een piemeltje hoor.” De verloskundige lacht me vrolijk toe. Een traan van geluk biggelt over mijn wang. De droom dat ik ooit haren ga vlechten en jurkjes ga kopen valt in duigen. Maar wat ben ik blij. Het derde piemeltje op rij, dus ik mag me een echte jongensmama noemen!

Drie stoere jongens, een jongensmama.

“Inmiddels is dat moment alweer ruim tien jaar terug. Graag stel ik me even voor: Ik ben Esmar van Langen, 44 jaar oud, getrouwd met Marco en mama van drie stoere jongens. Sven (15), Bas (13) en Jelle (10). Een echte jongensmama dus.

Reizen zonder kinderen

Naast mijn gezin ben ik dol op reizen en hardlopen (in willekeurige volgorde). Ik werk drie dagen in de week op een klein zelfstandig reisbureau waar we de hele wereld verkopen. Het liefst ga ik zo vaak het maar kan op reis. Reizen doe ik graag met mijn gezin, maar ik vind het ook heerlijk om zonder kinderen te reizen en lekker even alleen Esmar te zijn. Als ik mijn mannen een knuffel geef bij het afscheid moet ik altijd even slikken hoor. Maar eenmaal in het vliegtuig is dat gevoel weg en geniet ik met volle teugen.

Hardlopen geeft energie

Hardlopen doe ik al vanaf mijn tienerjaren. Ik moet van mezelf gewoon rennen en noem het altijd een gezonde verslaving. Het is heerlijk om als mijn hoofd vol zit van mijn werk en gezin even heerlijk een rondje te rennen. Als ik weer terug ben is mijn hoofd weer helemaal leeg en voel ik mij vol energie

Girls Run The World

Sinds maart van dit jaar ben ik met drie enthousiaste meiden een blogpagina begonnen: Girls Run The World. We hebben elkaar leren kennen op een online cursus van de School voor Reisjournalistiek en blijken enorm te klikken. Onze gezamenlijke passies zijn hardlopen en reizen en dat hebben we gecombineerd op deze pagina. We bloggen over reizen op de mooiste plekjes van de wereld en hebben al veel enthousiaste volgers.

Bloggen maakt mij blij.

Bloggen maakt mij blij en ik vind het heerlijk om mijn belevenissen op papier te zetten. Ik kan niet wachten om naast mijn verhalen over reizen en rennen ook over mijn grootste passie, mama zijn te gaan vertellen.”

Wat is jouw passie naast mama zijn?

Author

2 Comments

  1. Inge schreef:

    Hoi Esmar!

    Da’s een mooie binnenkomer! Ik ben razend benieuwd naar wat er nog gaat volgen !

  2. esther perfors schreef:

    Leuk, heel benieuwd wat je nog meer gaat posten. Lijkt me heerlijk zo’n mannengezin 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: