Even voorstellen: de nieuwe mama Ilse!

Geplaatst door

Hi lieve allemaal, wat de titel al zegt, even voorstellen! Hier een nieuwe mama die zich mag aansluiten bij het ‘Meer met Mama’ team. Wie ben ik? En wat kun je verwachten van mij?

De nieuwe mama.

Ik ben een nieuwe mama op Meer met Mama. Mijn naam is Ilse Visscher, ik ben 24 jaar oud en sinds 1 september getrouwd met Erik Jan. Op 15 december 2017 ben ik de mama van Lars geworden. Ik zal hem zometeen even apart aan jullie voorstellen, want hij is natuurlijk de hoofdpersoon in mijn leven, dus in mijn blogs.

In 2014 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs, wat ik tot vorig jaar met enorm veel plezier heb gedaan. Helaas werd het me, door mijn gezondheid, even te veel. Om die reden ben ik toen tijdelijk gestopt, raakte ik zwanger en ben ik op dit moment thuisblijfmoeder. Ik ben alleen wel een bezig bijtje, waardoor het me begon te kriebelen toch iets naast het ‘alleen moeder zijn’ te gaan doen. Van schrijven hield ik altijd al en ik besloot nog niet zo lang geleden dat ik daar iets mee wilde gaan doen. Dat resulteerde in mijn blog ‘hallo lief kleintje‘. Toen ik daarmee begon, kwam ik ‘Meer met Mama‘ tegen en werd ik enthousiast om hier ook voor te gaan schrijven! Ik besloot een gokje te wagen en kreeg al snel een positieve reactie terug. Nu heb ik mij mogen aansluiten bij deze geweldige mama’s (en papa) en mag ik mijn verhaal met jullie gaan delen.

Wat ik graag doe

Naast het bloggen heb ik ook nog een aantal hobby’s. Iedere woensdag en vrijdag ga ik naar yoga. Het eerste wat ik dacht was: oh jeetje, dat zal wel heel zweverig zijn. Mis dus, want het is heel vlot. Zelf ben ik eigenlijk helemaal niet sportief, maar nu die uurtjes yoga, heerlijk. Zeker als je even tot rust wilt komen, maar wel wilt bewegen. Hier ben ik trouwens mee begonnen tijdens mijn zwangerschap en dat heeft me toen ook ontzettend geholpen. Dus een grote hobby van mij op dit moment.

Daarnaast ben ik echt heel ‘burgerlijk’. Ik vind het heerlijk om samen met mijn man films en series te kijken en ga ik graag naar de bioscoop. Ik houd verder erg van mijn Brits korthaar katten Pip en Puk, koken, bakken en wandelen. Al is mijn allergrootste hobby het moeder zijn!

De hoofdpersoon in mijn leven: Lars.

Wat kan je toch dol zijn op zo’n lief, klein minimensje. Met zijn geboorte was Lars 2856 gram en 51 centimeter lang. Hij is precies om 00.00 geboren. Op dit moment is Lars al weer bijna vier maanden oud. We waren toevallig net bij het consultatiebureau en daar waren een aantal ‘minibaby’s’. Toen kwam het besef wel even dat hij echt niet meer zo klein is. Even slikken was dat wel, herkenbaar?

Maar wie is Lars? Lars is een rustig en tevreden mannetje. Zijn hobby’s zijn lachen, lachen en.. lachen! Dat doet hij overigens niet alleen naar ons, maar ook naar Pip (van Woezel) en een pinguïn. Daarnaast vindt hij het heerlijk om verhalen te vertellen en dat dan ook tegen diezelfde speeltjes. Altijd een gezellige boel hier thuis. Hij heeft een vast ritme en je kunt dus goed rekening houden met zijn behoeftes. Een duidelijke baby, die alleen huilt als er iets is, zo knap vind ik dat! Het is trouwens niet zo dat alles perfect, of makkelijk gaat hoor. Ook hier valt een hoop te beleven. Het moederschap past mij alleen wel goed en ik verbaas me er soms over hoe rustig ik ben in omgang met Lars (ben helemaal niet rustig van mezelf namelijk).

De andere hoofdpersoon in mijn leven: Erik Jan.

Wij doen graag dingen met ons gezin, maar we vinden het ook belangrijk om samen dingen te doen. Erik Jan houdt van zijn werk als IT’er, maar maakt ook altijd tijd voor zijn gezin. Ik kan echt van hem op aan. Hij is een lieve en goede papa, kan geen beter persoon wensen. Maar nu genoeg zoetsappigheid, haha. Wij zijn als stel erg aan elkaar gewaagd en houden van dezelfde dingen. Reizen is zo’n ding bijvoorbeeld. Afgelopen week zijn we naar Rome geweest en hebben we voor het eerst gevlogen met Lars. Willen graag dat hij hier al een beetje aan went. Reizen is een onderwerp die jullie zeker voorbij zullen zien komen.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?

Iedere maand ga ik een blog schrijven voor jullie en hoop zelfs dat me dit vaker lukt! Deze blogs zullen voornamelijk gaan over mijn dagelijks leven als mama. Verder zal het gaan over reizen met een baby/kind en over andere leuke, of interessante onderwerpen die ik tegenkom in het ouderschap. Het zullen herkenbare dingen zijn, vanuit mijn ogen en mijn eigen realiteit bekeken.

Ik hoop dat jullie al iets meer over mij te weten zijn gekomen en ik zie jullie graag terug bij mijn eerste echte blog voor ‘Meer met Mama‘! En mochten jullie nog iets van mij als nieuwe mama willen weten? Ik hoor het graag!

Liefs,

Ik ben ook erg benieuwd naar de lezers achter ‘Meer met Mama’. Wie zijn jullie als mama, wat zijn jullie hobby’s en hoe ervaren jullie het moederschap?

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *