kerstbal maken

Je eigen kerstbal maken | DIY |

Geplaatst door

Je eigen kerstbal maken is natuurlijk ontzettend leuk voor kinderen. De aanloop naar kerst is voor de meeste kinderen een leuke maar spannende periode. Versieren, de mooie lichtjes, de kerstboom, het is allemaal leuk!

kerstbal maken

Knutselen met kinderen.

Knutselen vinden veel kinderen erg leuk. Onze kindjes in ieder geval wel. Verven, tekenen, knippen en plakken het is allemaal erg leuk om te doen. De kunstwerken moeten natuurlijk allemaal bewaard worden of weggegeven worden aan bijvoorbeeld opa en oma.

Action.

Bij de Action kun je meer dan genoeg knutselspullen halen. Het is niet duur en er zitten vaak erg leuke dingen bij. Zo kun je nog eens wat afwisselen qua knutselspullen. Deze keer kocht ik bij de Action een leuk DIY projectje, waarmee je zelf je eigen kerstfiguur maken kan.

Een kerstbal schilderen.

Bij de Action zijn verschillende kerstfiguren verkrijgbaar. Ik koos voor Bram en Merel voor een kerstbal, allebei dezelfde. Zo kunnen ze geen ruzie krijgen over wie welk figuur wil.

kerstbal maken

Een leuke bezigheid, je eigen kerstbal maken.

Zelf een kerstbal maken is natuurlijk ontzettend leuk voor kinderen. Het kerstfiguur is niet speciaal bedoelt voor in de kerstboom maar aangezien wij een kerstbal hebben zijn de kerstfiguren van Merel en Bram bij ons in de kerstboom terecht gekomen. Terwijl ik beneden aan het aanklooien was waren Merel en Bram druk met het beschilderen van de kerstballen.

kerstbal maken

Wat zit er in het pakketje?

Voor het kerstfiguur betaal je nog geen euro per stuk.

Er zit een kerstfiguur in die je kan ophangen. In ons geval een kerstbal.

Er zitten 3 kleurtjes verf in en een kwastje.

Je hebt niet veel nodig voor een uur lang plezier.

kerstbal maken

De kinderen zijn trots op de eigen inbreng in de kerstboom.

De kinderen vinden het natuurlijk hartstikke leuk om een zelfgemaakt projectje in de kerstboom te hangen. Super trots zijn ze er op en iedereen moet naar hun kerstbal komen kijken.

kerstbal maken

Hoewel ik graag een kerstboom heb waarbij de ballen op elkaar afgestemd zijn heb ik ook kinderen, kinderen die erg graag zelf een kerstbal willen uitzoeken of zoals nu gemaakt hebben. Dan hoort dat er natuurlijk ook bij in. Iets minder op elkaar afgestemd, maar iedereen heeft zijn of haar eigen inbreng gehad bij de boom en het is hartstikke gezellig!

kerstbal maken

 

Zouden jouw kinderen een kerstbal willen maken?

15 reacties

  1. Ik doe lekker zelf creatief! Al hangt dat kerstkoekje ook écht al jaren in onze boom die ik heb gemaakt toen ik nog kind was haha. Zo is je kerstboom altijd uniek met eigen creaties.

  2. Dat is echt een superleuk idee. Is dat van glas?
    Leuk werkje om te doen met de kinderen en bovendien een mooie herinnering voor later, voor als je over 20 jaar die bal weer in de boom hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *