serie

Een serie die iedereen gezien moet hebben, mijn favo series van Netflix

Geplaatst door

Tijdens dit schrijven kijk ik voor de tweede keer de serie Call the midwife op Netflix. Van mijn moeder heb ik de liefde voor Engelse series geërfd. Uren kan ik kijken naar die prachtige kleding en omgeving. Mijn fascinatie voor retro en vintage wordt daardoor heerlijk gevoed.

Call the midwife

Call the midwife is een serie die speelt in het Londen na de tweede wereld oorlog. Het gaat over vroedvrouwen die werken in de armste delen van de stad. De kleding, makeup en sieraden van de dames zijn alleen al de moeite waard om deze serie te kijken! Ook de maatschappelijke ontwikkelingen worden mooi in kaart gebracht. Daarnaast is het een mega feelgood serie met hier en daar ook wel een minder leuke gebeurtenis, maar dat hoort erbij. Er zijn nu 5 seizoenen en ik kan niet wachten tot de nieuwe uitkomt!

Bombgirls

Bombgirls, ook op Netflix valt een beetje in dezelfde categorie. Echter is het een Canadese serie en geen Britse. Bombgirls gaat over vrouwen die tijdens de tweede wereldoorlog het werk van mannen overnemen. Het zijn pittige tantes die goed weten wat ze willen en ook hier is de kleding voor mij al de moeite waard om te kijken! Van deze serie zijn twee seizoenen gemaakt.

Sons of Anarchy

Een andere fantastische serie is Sons of Anarchy. Je moet wel tegen wat geweld kunnen om deze serie echt leuk te vinden. Het gaat over een motorbende in America die op hun eigen manier hun illegale zaken doen. De serie gaat over familie, liefde, vriendschap, loyaliteit en natuurlijk de bende met hun praktijken. In totaal zijn er 7 seizoenen verschenen. Een super spannende serie die je in mijn ogen echt gezien moet hebben!

Als ik dan zo nadenk schieten er nog wel zes series binnen. Kijk ik nou echt zoveel tv? Ik denk het eigenlijk wel. Ik ben denk ik ook te nieuwsgierig om te stoppen met kijken waardoor ik echt of niks kijk of de hele dag de TV aan heb staan. Tijdens mijn studie deed ik dat heel veel soms, ik had geen radio aan staan maar de TV.

Nog meer tips!

Maar goed, hier nog wat tips. Houd je van Engelse series? Kijk dan ook Mr Selfridge en The Paradise, beiden gaan over een winkel in oud Engeland. Sherlock is ook briljant, een retedroge Engelse detective. Friends is een serie die iedereen gezien moet hebben en als je dat leuk vindt, dan is New Girl ook iets voor jou. Dat gaat over een meisje die in een appartement met drie vrijgezelle jongens gaat wonen omdat haar relatie verbroken is. Black Sails is een mooie serie over piraterij. White Collar vond ik ook echt super leuk, dat gaat over een witteboord crimineel die de FBI helpt met het oplossen van zaken.

Ik kan nog wel even doorgaan hoor, maar dat is écht te erg!

Wat is jouw favoriete serie?

 

Eén reactie

  1. The Paradise ben ik ook gaan kijken! Maar halverwege het tweede seizoen gestopt, het liep niet zoals ik verwacht had, haha. Maar het ziet er wel waanzinnig uit allemaal. Call the midwife lijkt me op zich ook nog wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *