adhd

Een dag uit mijn leven

Geplaatst door

Mijn man werkt in de avonduren. Hij geeft tennisles en is daardoor nooit voor elf uur thuis. Daarom slapen wij redelijk laat. Ik houd daar sowieso van, heb altijd in de horeca gewerkt dus altijd een totaal ander ritme gehad dan toen de kinderen er waren. En nu, hoe ziet een dag voor mij eruit? Ik ga je vertellen hoe een dag uit mijn leven er uit ziet.

Geen ochtendmens

Ik ben dus geen ochtendpersoon. Dat betekent dat wakker worden lastig is. Mijn zoon wordt wakker loopt naar beneden, hij slaapt namelijk op zolder en kruipt bij mij in bed. We praten en knuffelen en dan staan we samen op. Gapend smeer ik zijn ontbijt en samen zitten we aan tafel.

Klaarmaken voor school

Daarna maak ik zijn rugzak klaar, ik geef fruit mee en een lunch. Vooral doe ik mijn best om een goede en verantwoordelijke moeder te zijn, of te lijken. We poetsen onze tanden samen en ik probeer zijn haren ergens op te laten lijken. Samen fietsen wij naar school. Mijn zoon vol trots over de stoep met zijn kleine fiets. Op de grote straat mag hij echt nog niet fietsen van mij hoor, dat geslinger is doodeng. We lopen samen het lokaal in en vol trots laat hij de meester weten dat hij zelf op zijn fiets is gekomen. Depp heeft een hele leuke en lieve meester, Joost. Vanaf dag een ging het goed op school. Dat was echt een enorme geruststelling.

Ik hoop altijd dat de kleinste slaapt totdat ik weg ben om Depp naar school te brengen. Dat is meestal ook het geval, soms niet en dan mag ze mee naar school. Joey vindt dat heel erg interessant en Depp vindt het ook heel leuk om zijn zusje te showen. Dan wel, thuis is het niet altijd een enorm succes die twee samen.

Sporten, vrijwilligerswerk & thuisstudie

Als ik Depp naar school heb gebracht ga ik nu twee dagen in de week sporten en één dag breng ik door bij mijn vrijwilligerswerk. De andere dagen breng ik dan door met Joey, we doen wat boodschappen, rommelen wat in huis of in de tuin. Van een tot vier slaapt ze ongeveer. Dat verschilt nogal per dag en ik merk nu ook dat het aan het weer ligt. De tijd dat zij slaapt is de tijd die ik nuttig kan besteden. Ik doe een thuisstudie, schrijf, kijk een leuke serie of doe een dutje. Erg he? Als Joey wakker is ben ik vooral bezig met corrigeren, opruimen en haar zoeken. Het is nogal een draak. Mijn man is overdag dus ook thuis, die is dan eigenlijk ook altijd aan het werk. Is het niet met zijn tennisschool dan wel met de wijnhandel. Meestal haalt hij Depp uit school voordat hij naar zijn werk gaat.

En verder…

Joris is rond een uur of vier weg, gelukkig is hij op woensdag vroeg thuis en op donderdag later weg. Die dagen proberen we met z’n vieren te eten. Op woensdag en vrijdag heeft Depp nog halve dagen, dan proberen we samen te lunchen. Als Joris naar zijn werk is spelen de kinderen wat in huis of in de tuin en rond een uur of 5 begin ik rustig met het eten. Eerst at ik nog wel later maar nu merk ik dat Depp echt om 8 uur in bed moet liggen. Ik wil om zes uur of half zeven uiterlijk gegeten hebben. Na het eten gaan ze samen in bad. Daar zitten ze een hele tijd in, ze vinden het beiden super leuk. Ik zit er dan naast op een krukje en maak foto’s, dweil de grond meerdere malen en blijf de kraan dichtdraaien. Dan haal ik ze er één voor één uit, droog ze af, kleed ze aan voor de nacht en we gaan nog even naar beneden om wat tv te kijken. Rond acht uur maak ik een fles pap voor Joey en gaan we naar boven. We lezen een verhaaltje op Depp zijn slaapkamer en Joey en ik stoppen hem samen in. Dan gaat mevrouw naar bed met haar fles. Eigenlijk slapen ze altijd meteen goed in. Soms hoor ik Joey na een uurtje weer en dan mag ze gewoon beneden komen spelen. Met Depp heb ik nooit problemen gehad, dat hij niet wil slapen of weer uit bed komt. Naar bed gaan is ook geen straf, wij zullen nooit zeggen als je niet luistert moet je naar bed. Ik zeg altijd dat ik jaloers ben dat hij zo lang kan slapen. Werkt echt super goed!

En dan opladen en aan de slag

Eindelijk liggen de kinderen in bed, eerst plof ik op de bank neer. Even opladen. Dan moet ik aan de slag, opruimen, afruimen, vaatwasser inruimen, keuken poetsen, was draaien en ophangen etc. Het huis ziet er om een uur of tien piekfijn uit. En dat blijft dan meestal zo tot de volgende dag, 8 uur ‘s ochtends. Dan gaat mama douchen en naar bed.

 

Hoe ziet jouw dag er uit?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *