Dit zijn mijn vroegste herinneringen, wat is jouw vroegste herinnering?

Geplaatst door

Vaak denk ik terug aan vroeger, mooie tijden waren dat. Geen druk, geen stress, geen zorgen. Lekker spelen, leven en laten leven. Als kind hoor je weinig tot geen zorgen te hebben. In mijn herinneringen kom ik ook alleen maar terug op logeerpartijtjes bij opa en oma, spelletjes op de zondagmiddag, lekker spelen en geen zorgen hebben.

Een warm nest

Ik kom uit een warm nest. Mijn ouders hadden een eigen zaak, maar er was altijd iemand bij ons thuis. Ik heb fijne ouders, waar ik toen en nu nog heel veel aan heb. Een broertje die ik vroeger wel wat aan kon doen, maar nu toch echt wel een hele toffe broer vind. De beste oom die er maar is voor mijn kindjes. Ja, ik kan oprecht zeggen dat wij vroeger een erg fijne thuissituatie hadden. Als ik nu nog bij mijn ouders thuis kom voelt dat ook nog gewoon als thuis. Ik heb er ook altijd fijne herinneringen aan, natuurlijk waren er wel eens woorden, waren wij vervelend en kregen we straf. Maar over het algemeen zijn het allemaal erg fijne herinneringen.

 

Mijn vroegste herinnering

Wat mijn vroegste herinnering is? Ik heb echt geen flauw benul. Ik realiseer me dat ik eigenlijk best nog wel veel weet van mijn kinderjaren, tenminste als ik dat met Mark vergelijk is mijn geheugen toch best goed. Weten we meteen waar onze kids dat van hebben… Maar dat ter zijde. Ik heb veel herinneringen, maar in welke tijdlijn dat precies ligt durf ik je niet te zeggen, wel weet ik dat de ene gebeurtenis vroeger is dan de andere maar hoe oud ik precies was? Geen idee joh!

Mee naar de zaak

Mijn ouders hadden een eigen zaak, in mijn peuter en kleuter jaren zat die nog tegenover ons huis. Ik kan me goed herinneren dat ik daar graag een kijkje kwam nemen als mijn vader aan het werk was. Ook mijn tante werkte er en mijn oma. Het was altijd wel gezellig. Op de toilet hing een bordje: Heren doe de bril omhoog, de dames zitten ook graag droog! Ik weet dat ik toen nog niet kon lezen, maar dat mijn tante het me voorlas en ik het zo grappig vond dat ik die zin regelmatig herhaalde en dat dit me eigenlijk altijd is bijgebleven.

Op de voetbal

Op zondag voetbalde mijn vader voordat zijn knie kapot ging nog. Ik weet nog dat we altijd over de tribune renden, we het krijt van het biljart op onze neus draaiden en vervolgens een blauwe neus hadden. Vonden wij heel tof, mijn moeder wat minder geloof ik…

Op zondag mee naar opa en oma kaarten

Op zondag ging mijn vader ook vaak kaarten bij mijn opa en oma op de boerderij. Wij gingen dan graag mee. Gingen beestjes zoeken, op zoek naar klavertjes vier en spelen met de hond. Af en toe kwamen we binnen voor kindercola of fristi met een schaaltje chips, het was tenslotte zondag ;)! Ook waren we gek van de koeien, en in de lege stal speelden we in ‘aardappelland’. Stiekem kwam ik bij de stier die niemand mocht aaien, want hij was zo wild. Ik borstelde hem dan, alsof het mijn pony was… Ook weet ik nog dat mijn tante ging trouwen en daar een bruidskoe heen ging, daar heb ik nog wel een foto van 😉 

De peuterspeelzaal

Ik weet nog dat ik een vriendinnetje had op de peuterspeelzaal, ik zat er net en zij ging naar de basisschool na een tijdje. Ik noemde haar Malou, maar zo heette ze helemaal niet haha! Hoe ze dan wel echt heet is me ontschoten..

De rondleiding op de basisschool

Eigenlijk was al meteen duidelijk naar welke basisschool ik zou gaan, die naast ons huis! Onze buurman was de directeur en gaf ons de rondleiding. Het fijne weet ik er niet meer van, maar dat hij ons de rondleiding gaf is me altijd bijgebleven. Net zoals dat ik in groep 1 een hele fijne juffrouw had, juf Marianne. Juf Marit van groep 2 viel daarbij toch wel vies tegen. In mijn veterstrik techniek zag ze niet veel en ik kreeg niet in 1 keer mijn strikdiploma, is me altijd bijgebleven…

Al verkering in groep 1

Ja dames en heren, ik was er vroeg bij. In groep 1 had ik al verkering. In de pauze handje vasthouden en met Valentijnsdag kreeg ik tm groep 3 een roos. Totdat hij van school af ging. Toen wou ik er niet meer heen om te spelen HAHAHA

Heb jij leuke herinneringen aan je kindertijd?

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *