niet zonder

Vijf dingen waar ik echt niet zonder kan.

Geplaatst door

Vandaag mag ik jullie vertellen zonder welke vijf dingen ik echt niet zonder kan, een leuke vraag om zelf ook eens over na te denken. Zijn er dingen waar ik niet zonder kan leven? Meteen gaan mijn gedachtes naar mijn gezin, mijn man natuurlijk en de kindjes waar we zo lang op hebben moeten wachten. Die kan ik allemaal nooit meer missen!

Als ik mijn gedachtes verder laat gaan denk ik aan mijn vriendinnen, aan de gesprekken die we voeren, de leuke dingen die we doen en de keren dat ze me verrasten op momenten dat ik het allemaal even niet meer zag zitten. Hen kan ik ook écht niet missen!

Spullen

Maar dat is natuurlijk niet de vraag, de vraag is welke dingen ik niet zonder kan… Eigenlijk ben ik helemaal niet van spullen, ik hecht daar niet heel veel waarde aan. Ik loop in gedachten een rondje door mijn huis en denk na wat er zou gebeuren als ik de spulletjes die er staan, liggen en hangen zou moeten missen…

Beginnend in de hal blijkt al snel dat ik eigenlijk zonder de meeste spullen prima kan leven en zelfs gelukkig kan zijn! Als de foto’s in de hal weg zouden moeten zou ik wel even moeten slikken, maar ik zou er prima zonder kunnen. De lamp, kapstok, tassen en jassen, plankjes, kaarsjes en andere dingetjes kan ik prima missen, dus in de hal komen we nergens…

En zo wandel ik in gedachten het hele huis en de tuin rond en zo vind ik daadwerkelijk vijf dingen waar ik écht niet zonder kan!

Muziek

Ik kan écht niet zonder muziek, ik ben gek op muziek! Al vanaf dat ik redelijk jong ben, hou ik van muziek en dan voornamelijk van musical-achtige muziek, ballads en nederlands talige muziek. Ik hou van mooie teksten op muziek en ik kan écht genieten van zinnen die precies kloppen of een tekst die precies de lading dekt van een gevoel dat ik herken.

Het is niet zo dat ik dag en nacht muziek aan heb, maar ik luister toch wel dagelijks muziek. Als ik zit te schrijven of aan het dwalen ben op het wereld wijde web, als ik wandel, in de auto en als ik met de kinderen aan het spelen ben. Wat ik heel leuk vind is dat ik nu merk dat je de liefde voor muziek echt doorgeeft! Als ik onze pleegzoon uit volle borst mee hoor zingen kan ik daar écht van genieten, hoe vals of uit de maat het soms ook is! 😉

Flesje water

Ik kan niet zonder mijn flesje water, waar ik ben is ook mijn flesje water. Doordat ik een chronische ziekte heb slik ik dagelijks medicijnen, daarbij is het belangrijk veel te drinken. Sowieso is goed drinken natuurlijk belangrijk voor je lichaam, dus mijn flesje water heb ik wel echt nodig.

Zelf heb ik voor ons gezin allemaal een eigen fles, vrij van slechte stoffen en in een mooie kleur. Dit flesje vullen we dan thuis gewoon onder de kraan: heerlijk water! Soms een schijfje citroen of wat komkommer en blaadjes munt er in: heerlijk!

De zon

Ik kan niet zonder de zon! Natuurlijk kan niemand zonder de zon, maar de laatste jaren is het voor mij steeds duidelijker geworden dat ik zonder de zon écht minder vrolijk en opgeruimd ben… De zon geeft me energie, de zon zorgt ervoor dat ik blijer ben en meer zin heb in de dagen! 😊

Babydoekjes

Als moeder van jonge pleegkinderen kan ik echt niet zonder babydoekjes! Natuurlijk om te gebruiken bij het verschonen van luiers, maar ik gebruik ze voor zoveel meer! Ben ik de enige die eigenlijk alles doet met babydoekjes? De monden bijwerken voordat we naar opa en oma of naar school gaan, even een snel doekje over die kleine vlek op de kleding, even snel de tafel bijwerken na de lunch of de wc na het plassen van een jong jongetje… Er zijn steeds meer dingen waar ik mezelf op betrap…

Ben ik de enige?

Opschrijfboekje en pen

Al voordat ik kon schrijven en lezen liep ik als klein meisje altijd rond met potloden en papier. Ik tekende en schreef hele boekjes vol en later toen ik leerde schrijven, schreef ik aan de lopende band zelfverzonnen verhalen en boeken waarbij ik ook nog eens prachtige tekeningen maakte. (Tenminste dat vond ik zelf 😉 )

Hoewel die tijd al lang voorbij is en ik simpelweg de tijd mis om boeken en hele verhalen te schrijven, nog steeds heb ik altijd een opschrijfboekje en pen bij de hand. Standaard in mijn tas, op tafel, bij de computer en naast mijn bed… Ik hou van schrijven, ik schrijf lijstjes van de dingen die ik nog moet doen of die ik niet wil vergeten, ik hou al jaren een quotes boekje bij en van de kinderen heb ik allemaal een eigen grappige uitsprakenboekje. Als we op vakantie gaan, schrijf ik ieder jaar weer een nieuwe inpaklijst, boodschappen en eet planningen worden uitvoerig opgeschreven en ook cadeautjes voor verjaardagen, sinterklaas en jubilea worden bijgehouden in boekjes en schriftjes…

Ik kan dus écht niet zonder een opschrijfboekje mét een pen!

zonder kan

Lijstje compleet

En zo vond ik toch vijf dingen waar ik niet zonder kan en natuurlijk horen er nog een paar bij… Ik kan niet zonder eten en drinken, niet zonder onderdak (en dan het liefst ons eigen fijne thuis) en zonder een bed kan ik niet lekker slapen. We raken steeds meer gehecht aan spullen en luxe, zou ik bijvoorbeeld nog zonder mijn laptop, mijn tablet en mijn telefoon kunnen? En de tv?

Wat zijn dingen waar jij écht niet zonder kan?

Eén reactie

  1. Niet zonder notitieboekje kunnen herken ik heel erg. In de afgelopen jaren heb ik er dan ook tientallen verzameld haha.
    Verder vind ik het een goede vraag om eens over na te denken, waar kun je nou echt niet zonder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *