december drukte

December drukte en kerstversiering!

Mama & Kinderen By dec 12, 2017 18 Comments

December drukte, wie kent het niet? Voor ons en velen met ons de meest drukke maar ook zeker de gezelligste maand van het jaar. December is koud, maar toch erg gezellig.

 

Die ouwe met de baard en piet.

Begin december begint het al de december drukte, eigenlijk november al want dan is die ouwe man er al met zijn pietjes. Alle kinderen van het rabat. Cadeautje hier, cadeautje daar! Liedjes zingen bij de schoorsteen, sinterklaas journaal en dan de volwassenen die zich druk kunnen maken over piet, zwarte piet en roetveeg piet. Gezellig joh! Ik ga mijn mening hier nu niet over geven gewoon puur en alleen omdat ik niet de intentie heb om weer een discussie op te roepen. Wij hebben het ontzettend gezellig gehad. Die ouwe had leuke cadeautjes voor de kids, een brief ook nog en het suikergoed was ook aanwezig.

Verjaardag Bram.

Ons Brammetje is ook nog eens jarig in december, 4 december wel te verstaan. Meneer vond het nodig wat eerder mama’s buik te verlaten en vond dit wel een leuke datum. Lekker hectisch, druk en veel te veel cadeau’s! Maar goed dat mag de pret niet drukken. Zijn verjaardag is zijn verjaardag en even speciaal als die van elk ander kind.

december drukte

Daag sinterklaasje, hallo kerstboom! Hallo December drukte!

Als pakjes avond er bij ons op zit hebben wij het liefst zsm de kerstboom in huis. Heerlijk knus en gezellig! Dit jaar kochten wij de boom op 4 december, ja,ja ik weet het officieel is die ouwe man nog niet weg ;)! Maar goed bij ons was hij al geweest. Bram zijn verjaardag hielden we op 3 december want dat viel op zondag en maandag 4 december zou hij op school starten omdat 5 december wel een vreemde dag is om te starten.

Als verrassing zouden we een kerstboom halen. En dat deden we dus. Op naar de Intratuin! Hoezo december drukte? Bram mocht deze keer de boom uitkiezen en het was een mooie hoor! Nieuwe kerstballen er bij helemaal toppie!

 

Ook nog even naar de Action. Hoezo december drukte?

Mark was op die desbetreffende 4 december vrij. Op de verjaardagen van de kinderen neemt hij altijd een snipperdag op. Samen brachten we de kindjes naar school. Dit was erg speciaal voor Bram, helemaal omdat het zijn verjaardag was en hij nu niet meer halve dagen zou gaan maar voor het eerst ook een hele dag.

Dat betekende dus ook dat Mark en ik de handen min om meer vrij hadden. Nou ja, vrij… We hebben dan natuurlijk Emma nog. Maar daar hebben we behalve luiers verschonen, een flesje geven en haar haar dutjes laten doen nog niet heel veel mee te doen. Gezellig met z’n 3tjes op pad naar de Action om alvast wat kerstversiering in te slaan. Dacht je op maandag valt het nog wel mee? Nee hoor de december drukte was hier ook aanwezig. Natuurlijk omdat een dag later het 5 december was maar ook omdat de kerstafdeling geplunderd werd door elke klant.

We kochten meer dan genoeg, maar hier zijn 2 leuke dingetjes die we kochten:

december

 

december

 

De kerstboom.

Natuurlijk moest de kerstboom ook opgezet worden, zo’n boom zonder maar iets er in is ook zo saai toch? Merel en Bram hebben elk hun eigen kerstbal. Super trots zijn ze er op. Die van Emma moet er nog komen. Maar zal er dit jaar zeker bij worden gehangen.

december

december

De kerstboom optuigen dat vind ik altijd nogal een dingetje. De lampjes test ik van te voren altijd, tenslotte ben ik een half uur bezig om die dingen er in te krijgen en je raad het al… Ze doen het niet meer… Oke repeat! De glazen ballen doe ik dan vervolgens zelf, Merel en Bram zijn er nog net iets te klein voor om ze er in te hangen zonder ze eerst te laten vallen. Zij mogen dan ook natuurlijk hen eigen kerstballen ophangen en de houten kerstfiguurtjes die wij ook hebben.

 

Helpen met kerstverlichting

Ook mogen ze helpen om de kerstverlichting en decoratie door het huis te organiseren. Erg leuk vinden ze dit. Zo hebben we lampjes die we overhadden in een grote glazen pot gedaan en als die dan s’avonds aan is dan staat dat erg gezellig!december

Ook kreeg ik van sinterklaas een etagère, super leuk ding! Ik had alleen geen idee wat ik er op moest doen. Toen kwam Mark met het idee er kerstballen in te leggen. Ik had de plastic ballen van vorige jaar nog over dus zo gezegd, zo gedaan! Leuke creatie van de kids. Zo mogen ze helpen het gezellig maken en wat zijn ze trots met het resultaat.

december

Natuurlijk moesten er buiten ook wat lampjes komen. Het liefst een heel bos met hertjes, een kerstster en 100.000 lampjes. Dat vond mama toch iets teveel van het goede en zijn we voor een subtiel verlicht haagje gegaan.

december

De kerstboom is toch wel de trots van de kinderen hoor. O en dan niet te vergeten de kerstman die er ook wel bij hoort! Het is zo gezellig he mam?! Mag ik even op de foto? Tuurlijk schat!

december drukte

December drukte, eigenlijk zijn we er stiekem wel gek op. December is een drukke maand, maar o zo gezellig! De lampjes, het samenzijn en de herinneringen die we maken!

Wat is bij jou favoriet in december?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

18 Comments

 1. Nathalie - Volgmama schreef:

  Wat leuk die gepersonaliseerde kerstballen. Mijn dochter is ook jarig in december. Afgelopen zondag zou er heel wat visite komen maar de meesten lieten afweten door de hevige sneeuwval.

 2. Jamey schreef:

  Wat een leuke kerstballen! Nog gefeliciteerd ook met bram natuurlijk!

  1. Maddy schreef:

   Dank je Jamey!!

 3. Melissa krijns schreef:

  Wat leuke kerstballen. En heerlijke drukke maand he. Ik vind Kerst echt heerlijk’ En geniet hier dan ook zo erg van.,

 4. Aniek schreef:

  Leuk idee, die etagère met kerstballen. Wij hebben een mini-kerstboom, en zo kan ik de overige kerstballen ook gebruiken.

 5. Stefaan BlogVivant schreef:

  wij hebben een grote schaal met allemaal kerstballen in, de etagere is nog origineler vind ik haha! zalig gewoon!

  1. Maddy schreef:

   Heerlijk toch! Dank je wel!

 6. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind die auto voor in de kerstboom echt enorm leuk! Ik ben bijna,geneigd hem ook te gaan kopen.

  1. Maddy schreef:

   Ja keer wat anders! Je kan hem vinden bij Hema

 7. Lynn schreef:

  Ooh ja, December, ik ben er ook zo gek op!
  En met al wat grotere kinderen hier (10 en 13) merk ik dat de pret echt begint!
  “Niet kijken hoor!”, zitten ze een cadeautje in te pakken ☺️

  Xxx

  1. Maddy schreef:

   Aah wat super leuk! ? dan smelt je toch van binnen?!

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Ik vind december vooral leuk om de gezellige sfeer die eromheen hangt: lichtjes, kaarsjes, kerstboom enz. 🙂

  1. Maddy schreef:

   Ja het is inderdaad een erg leuke maand!

 9. Lisa schreef:

  Wat een super leuke kerst versiering, ook die buiten! Zo leuk die kerstsfeer 🙂

 10. Ellen schreef:

  Nog gefeliciteerd!

 11. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Heerlijk maar idd druk die december maand. Van harte met bram, beter laat dan nooit zal ik maar zeggen 😉 en die gepersonaliseerde kerstballen in de kerstboom zijn wel erg orgineel. Heerlijk sfeertje weer zo. Jullie komen december wel door 😉

  1. Maddy schreef:

   Dank je!! Ja de kindjes zijn er ook erg blij mee. December komen wij zeker door haha

 12. Rieneke schreef:

  Ik ben gek op alle lichtjes en heb het liefst zo vroeg mogelijk de kerstboom al staan. December staat voor mij echt voor gezelligheid. Warme chocomelk met slagroom en dan lekker opkrullen op de bank naast de kerstboom, heerlijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: