De strijd die baby versus telefoon heet

Hi lieve allemaal! Mijn allereerste, echte blog voor ‘Meer met Mama’. Ik heb het idee opgevat om te schrijven over je telefoon. Naja, je baby versus telefoon. Dat is namelijk nog best een dingetje en toch denk ik dat het stiekem wel een dingetje is voor iedere papa en mama. Hoe doen wij dit? Kunnen wij hiermee omgaan, of toch niet zo heel goed?

Het besef: je baby versus je telefoon.

Vanaf moment één maak ik enorm veel foto’s en filmde ik veel momentjes van Lars. Als hij voor het eerst lachte, brabbelde, of probeerde om te rollen uiteindelijk. Mijn mobiel diende eigenlijk meer als fotocamera, en nu nog steeds. Ik geniet enorm van dit mannetje! Elk moment is zo bijzonder, dat moet gewoon vastgelegd worden.

Maar ja, die telefoon is veel meer dan alleen een fotocamera.. Je hebt: Facebook, Instagram, whatsapp, een fotoapp, een groeiapp en ga zo maar door. En dat niet alleen, het is ook nog eens een TELEFOON. Wanneer ik mijn telefoon oppak, zie ik dat ik al heel wat berichten heb en op verschillende apps. Ik open eerst mijn WhatsApp en kijk wie ik een reactie moet geven. Dan ga ik naar Facebook en bekijk wat er gezegd is in de ‘december app’. Dat is een groep meiden die ik ken van tijdens mijn zwangerschap, allemaal bevallen/uitgerekend in december. Echt super gezellig en leerzaam zo met z’n allen. Ik ben enorm blij met deze meiden, ode aan de ‘december app’. Dan blader in nog even door alle berichten heen en kijk ik op mijn Instagram.

Zie je hoeveel je eigenlijk moet bekijken en doen? Moet bekijken is het natuurlijk niet, maar dat gevoel is het wel. Je wilt toch altijd een beetje bij blijven en je wilt iedereen voorzien van een reactie, bijna niet te doen. Maar goed, dan heb ik dit gedaan en ben ik alweer een tijdje verder. En dan komt het besef: oh ja, ik ben Lars de fles aan het geven.. Dit vind ik zo niet oké, dus besluit ik al heel snel: dit nooit meer. Lars is mijn prioriteit nummer één en die verdient alle aandacht. Ben je thuis om lekker te genieten van je kindje, zit je op je telefoon.. Het voelde voor mij echt als baby versus telefoon. Dit moet gewoon anders.

Bewuste momentjes.

Baby versus telefoon.. Die keuze hoort er eigenlijk helemaal niet te zijn! Ik sprak erover met Erik Jan, want ja ook hij doet dit. Soms kan het echt niet anders, omdat alle servers en websites zijn vastgelopen, maar een groot deel van de tijd is het ook echt niet nodig. Dus we besluiten dat we niet meer op onze telefoon zouden zitten als we Lars de fles geven, of als we met hem aan het spelen zijn. Ik wil niet dat mijn kind zich later herinnert dat zijn ouders alleen maar op hun telefoon zaten. Mijn ouders hadden ook altijd tijd voor ons en dat vond ik heel fijn. Dat wil ik dus ook voor Lars.

Het gevaar ligt altijd op de loer.

We starten hier meteen mee en eigenlijk gaat het wel goed. Erik Jan vindt het wat moeilijker dan ik en die denkt waarschijnlijk: ‘zucht, heb je haar weer’, haha. Een verschil tussen man en vrouw denk ik. Ik moet trouwens wel heel bewust de telefoon weg leggen als ik met Lars bezig ben, want het gevaar ligt altijd op de loer dat je even snel wilt kijken. Een hele strijd dat baby versus telefoon, haha.

Wanneer zit ik dan wel op mijn telefoon? Ik kijk als Lars slaapt, of even alleen speelt. Dan doe ik dit het liefste wel uit zijn zicht. Momenten dat ik de fles geef, kan Erik Jan op zijn telefoon zitten en omgekeerd is het hetzelfde. Zo is er altijd één ouder die bewust een moment met Lars heeft, zeg maar. Ik vind dit veel fijner en leuker en de bijzondere momentjes beleef je dan ook veel bewuster. Natuurlijk pak ik wel mijn telefoon als ik een foto, of filmpje wil maken. Mijn mobiel is namelijk nog steeds mijn camera en minder foto’s ga ik echt niet maken. Een telefoon is sowieso niet helemaal te verbannen uit je leven, omdat het nu eenmaal onderdeel van ’tegenwoordig’ is. Lars zal hier uiteindelijk ook mee om moeten leren gaan, ooit! Maar niet nu al, met zijn vier maanden.

En lukt het bij ons dan altijd?

Nee, natuurlijk lukt het niet altijd. Soms als hij zijn ogen dicht heeft, kijk ik ook snel. Of ik zit midden in een stukje die ik nog aan het lezen was. Ik denk ook dat het niet erg is als je soms heel even op je telefoon zit, zolang je, je er maar bewust van bent. En die momenten dat hij drinkt, vind ik het wel heel belangrijk om tegen hem te praten en aandacht voor hem te hebben.

De strijd baby versus telefoon: gewonnen of verloren?

Een heel ding, maar ik denk dat als je net als wij bewust tijd maakt voor momenten dat hij drinkt of speelt, je veel meer kunt genieten. Dus gewonnen hebt van je telefoon, haha. Die telefoon kan ook wel even wachten en die berichten lopen echt niet weg. Plus dat je kind je dan niet als moeder, of vader, ziet die alleen maar op zijn telefoon zit. Dat wil ik niet, maar wie wel?

Soms voel ik me wel schuldig dat ik druk ben met andere dingen, maar ook daar zal Lars aan moeten wennen. Beetje loedermoeder wel hé.. Maar zolang het maar niet de telefoon is die voor zijn neus gehouden wordt en de aandacht opeist, valt het naar mijn inziens wel mee. Behalve om foto’s te maken dan, dat is anders. Lars lacht trouwens altijd zo lief recht in de camera. Zo gewend is hij al, oeps!

Ag, ik heb een tevreden mannetje, die veel lacht en brabbelt, dus ik zal iets goed doen. En op sommige momenten ben je net iets drukker dan anders, als er maar genoeg moment zijn om te knuffelen met je kleintje. Want wat is het toch een wonder hé?

Bedankt voor het lezen en ik zie jullie graag de volgende keer weer! Wil je meer lezen over mijn leven als mama? Kijk dan zeker even op mijn blog ‘Halloliefkleintje‘. Binnenkort ben ik er weer met een nieuwe blog op ‘Meer met Mama‘. Ik wil dan graag een ‘normale’ mamadag met jullie delen, zodat jullie wat meer over mij te weten komen. Mocht je trouwens mijn voorstel-blog gemist hebben, KLIK dan hier. 

Liefs,

Wat vinden jullie van de strijd: ‘baby versus telefoon?’ Hoe pakken jullie dit aan?

2 reacties op “De strijd die baby versus telefoon heet”

  1. Tja, ook mijn mobiel staat vol foto’s en filmpjes van de kleine dame. Maar ik probeer er ook bewust mee om te gaan. En nee, dat lukt niet altijd…. Maar, ik vind het bijvoorbeeld ook niet ok om je kleintje veel filmpjes enz op tablet/mobiel te laten zien. Af en toe moet kunnen, digitale tijdperk…. Maar niet dagelijks en/of lange tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.