luiertas

De inhoud van mijn luiertas.

Geplaatst door

Hi lieve allemaal! Dag 5 van de #30dagenblogchallenge alweer. Wat is het leuk om deze challenge met elkaar te doen. Vandaag mag ik de inhoud van mijn luiertas met jullie delen. Ja, want de luiertas is eigenlijk gelijk aan mijn eigen tas. Echt zoiets voor: ‘Je weet dat je mama bent als je..’ momentje. Zelfs als ik alleen op stap ga, wil ik de luiertas meenemen. Niet echt nodig he?! Maar wat stop ik nu eigenlijk allemaal in mijn luiertas? Komt ie!

Persoonlijke (mama) spullen in mijn luiertas

Er gaan natuurlijk niet alleen spullen voor Lars in, maar ook de spullen die ik voor mezelf nodig heb. Dat zijn over het algemeen:

 • Mobiel
 • Paspoort/ID-kaart/rijbewijs (voor mezelf en Lars)
 • Zorgpassen
 • Biebpas
 • Losgeld
 • Pleisters
 • Azaron (ik word overal lek gestoken dus..)
 • Zonnebril
 • Zakdoeken
 • Sleutels
 • Dopper met water (handig voor mezelf, maar ook om een flesje aan te maken). Doppers zijn ook ideaal als je jonge kinderen hebt. Kan je een bekertje van maken en dat drinkt natuurlijk wel zo handig.
 • Soms stop ik er ook wat van make-up, of een borsteltje in.

Babyspullen in mijn luiertas

Het overgrote deel gaat natuurlijk naar Lars zijn spullen.

 • Thermoskan met heet water (500 ml). Ik ga echt niet zonder heet water op pad! Op deze manier heb ik binnen no-time een flesje klaar.
 • Drinkfles
 • Melkpoedercontainer met drie voedingen
 • Twee hydrofiel doeken
 • Spuugdoekje
 • Luiers (in een luieretui)
 • Luierzakjes (van de Etos, die ruiken prima!)
 • Billendoekjes (in hoes voor babydoekjes)
 • Snoetenpoetsers (voor de zekerheid. Kan ook handig zijn voor jezelf.)
 • Verschoningsmatje (en eentje die je weg kunt gooien, zodat je matje schoon blijft en je deze niet iedere keer hoeft te wassen)
 • Slabbetje (die nam ik pas mee toen Lars een hapje begon te krijgen)
 • Extra setje kleding: rompertje, tshirt, een broekje, sokjes en een vestje. Stel dat het ineens heel erg afkoelt..
 • Een zonnehoedje (in de winter had ik een mutsje extra mee)
 • Zonnebrilletje (in de zomer)
 • Zonnebrand, in de zomer. ( Voor een review van zonnebrand kun je hier klikken! )
 • Speentje
 • Twee a drie speeltjes (waaronder één lievelingsspeeltje en één bijt-speeltje die altijd meegaat)
 • Bapanthen (een kleine tube)
 • Nagelvijltje
 • Kinderpleisters

Lees ook: 12 redenen waarom jij ook voor de Belgen moet juichen. En juich met onze Inge mee!

Extra spullen als ik een dagje wegga

 • Fruithapje (vaak Olvarit, omdat dit gewoon heel makkelijk mee te nemen is)
 • Boterhammetje, gesmeerd en al
 • Extra bakje voor zijn hapje
 • Lepeltje

Zo, dit was zo’n beetje de inhoud van mijn luiertas en tevens dus de inhoud van mijn eigen tas, haha. Niet zo heel spannend, maar wel heel praktisch! Een heel verschil als ik kijk naar de tas die ik voorheen altijd meenam. Ik denk dat veel moeders dit wel zullen herkennen.. Wij houden van praktisch, toch?!

Ik ben benieuwd: wat stoppen jullie in je luiertas?

Wil je geen blog van deze #30dagenblogchallenge en andere blogs missen? Abonneer je dan NU op Meer met Mama, dit kan rechts bovenaan deze pagina ♥ Vinden wij erg leuk namelijk!! 

Liefs,

Ps. Wil je meer over mij weten lees dan mijn voorstelblog, of neem een kijkje op mijn eigen blog Hallo lief kleintje.

Eén reactie

 1. Gelukkig pas er gigantisch veel in een luiertas 😀 Anders zou een koffer op wieltjes ook handig zijn. Ik begrijp wel uit je stuk dat jouw kleine nog heel klein is, dus hoe groter hoe minder zooi aan voeding je mee hoeft te nemen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *