decembermaand

De decembermaand, dit vind ik er zo fijn aan!

Geplaatst door

Wat ik zo leuk vind aan de decembermaand? Heb je even? Voor mij is het een maand waar ik altijd lang naar uitkijk en wel hierom:

Eten

Ik houd van eten en ik houd van koken. Voor de feestdagen betekent dat dat ik lekker dagen lang de keuken in kan en allerlei nieuwe recepten kan proberen. Uiteraard eten en drinken we net wat luxer dan de rest van het haar dus dat maakt het ook weer extra leuk! Ik kan uren, nee dagen doorbrengen met het zoeken naar nieuwe recepten en het bedenken van menu’s. De supermarkten bieden nu ook zo veel lekkere en makkelijke producten aan. Ik waan me een heuse chef hoor!

sint traktaties

Foute kerstmuziek

Dat is toch fantastisch, die heerlijke foute maar o zo prachtige kerstmuziek mag je gewoon ongegeneerd luisteren!

Gezelligheid

Familie en vrienden zijn belangrijk om om je heen te hebben. De decembermaand heeft een aantal fijn dagen waarin je dat meer doet dan normaal. Het is belangrijk om samen te komen en te genieten van elkaars aanwezigheid maar ook om samen te koken, eten en spelletjes te spelen. Dat het buiten eerder donker wordt maakt het binnen altijd zo gezellig, heerlijk! Op tweede kerstdag komen bij ons altijd vrienden eten die mijn man en ik dan voorzien van een heerlijk menu en bijpassende wijnen. Dat is gewoon zo leuk om te doen. Ook gezellig: onze decemberbloghop! Meedoen, want er vallen leuke prijzen te winnen! Ben je met mijn blog uitgelezen en bij de decemberbloghop geweest, neem dan ook een kijkje bij onze kerstbloghop want ook daar kun je iets winnen waar het erg gezellig mee zal worden!

Warmte in de decembermaand

Het huis versieren en de lampjes ophangen. Dat is toch super leuk? De kerstboom maar ook de sinterklaas versiering. Als je meer tijd samen en binnen doorbrengt is het ook veel leuker om je huis van extra sfeer te voorzien.

decembermaand

Voor de kinderen

Voor de kinderen is de decembermaand natuurlijk ook een bijzondere en spannende maand. Onze zoon van nu 4,5 gelooft helemaal in Sinterklaas en dat snoetje als hij het journaal kijkt of sinterklaas ziet is onbetaalbaar. Dochterlief is nu net 2 geworden en roept ook al, klaas, klaas, cadeautjes! Heerlijk om dat mee te mogen maken! Soms voel ik me wel schuldig en ben ik bang dat hij te erg gelooft. En dan hebben we het niet eens over het schandalige aantal cadeaus wat er deze maand bij komt kijken. Maar goed, voor de kinderen is het een super leuke maand!

Hoe beleef jij de decembermaand?

de decembermaand

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *