De behangtrends van 2020

Huis & Tuin By jul 27, 2020 No Comments

Wil je je huis opknappen? Of ga je verhuizen? Kies er dan eens niet voor om de muren te verven, maar te behangen! Met mooi behang kun je een ruimte in huis een heel andere sfeer meegeven, en de opties voor behang zijn tegenwoordig oneindig. Ga bijvoorbeeld voor vliesbehang, kunststof behang of vinylbehang. Wij zetten de behangtrends van 2020 voor je op een rij.

Duurzaam behang

De laatste tijd kiezen steeds meer mensen voor duurzaam. Niet alleen wat betreft eten en kleding, maar ook als het gaat om interieur. Behang is gelukkig van zichzelf al redelijk duurzaam, maar wist je dat er tegenwoordig ook ecologisch, luxe behang bestaat? Gemaakt van duurzaam papier, en bij de productie wordt gebruik gemaakt van gerecycled regenwater. Niet alleen goed dus voor aan de muur, maar ook voor de natuur!

Veel geziene behangtrends: jungle op je muur

Deze trend hebben we eerder al eens voorbij zien komen, maar ook dit jaar is wat meer natuur op je muur helemaal hip. Niet heel gek ook als je je bedenkt dat de plant het meest populaire woonaccessoire is. Staan er bij jou veel planten in huis? Grote kans dat deze stijl perfect bij jouw interieur past!

Behangtrends: natuurlijke kleuren

Ook natuurlijke kleuren doen het goed je muur, want het zorgt voor een gevoel van rust in huis. Denk dan aan neutrale kleuren als lichtblauw, lichtgroen, beige, grijs, of bruin. Zo’n beetje iedere kleur die je ook daadwerkelijk in de natuur kunt tegenkomen. Fijne bijkomstigheid is dat deze kleuren in bijna ieder interieur mooi staan!

Fotobehang

In veel hotels of restaurants wordt gebruik gemaakt van fotobehang, maar ook in huis kan dit hartstikke mooi staan. Eén van de behangtrends die je huis echt een metamorfose kan geven. Ben je bijvoorbeeld fan van zo’n gave muur van rode baksteen, maar heb je deze zelf niet in huis? Dan kun je er met fotobehang heel gemakkelijk zelf een creëren! Of misschien heb je zelf wel prachtige foto’s gemaakt en wil je die groot op de wand hebben? Met fotobehang is heel veel mogelijk, en het ziet er nog eens sfeervol en persoonlijk uit ook.

Retro behang

Niet alleen in de mode is retro weer helemaal ‘in’, maar ook in huis. Denk dan aan veel kleuren, vormen, en prints. Houd je van de retro stijl? Ga dan terug in de tijd en behang een ruimte met de leukste prints van de jaren zeventig!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.