checklist december

Checklist voor december: Dit heb ik gedaan of ga ik doen!

Geplaatst door

December is een hele drukke, maar ook zeker fijne en liefdevolle maand. Zo veel dingen te doen, dingen die ik moet doen, maar ook dingen die ik absoluut wil doen. Dit is mijn checklist voor december. Heb jij al een checklist voor december?

  1. Sinterklaas overleven stond zeker op mijn checklist voor december. Onze zoon gelooft heel erg in sinterklaas en die is er helemaal weg van. Met al die Sinterklazen overal moesten we maar zien hoe die gekte overleven.
  2. Verjaardag van Joey vieren. Dochterlief is twee geworden op 7 december, haar verjaardag moet natuurlijk gevierd worden dus dat deden we gisteren. Zoals altijd een huis voor familie en vrienden, ik geniet ervan! Lekker veel hapjes en gezelligheid. Goed afgevinkt op mijn checklist voor december!
  3. Kerstmarkt bezoeken, deze is nog niet afgestreept op de checklist voor december maar gaat zeker goed komen. We wonen ongeveer 5 minuten van Duitsland af dus ik gok op een Duitse kerstmarkt met Gluhwein en worst.
  4. Foute kerstfilm kijken. Lang leve Netflix. Ik doe dan net alsof ik het voor de kinderen kijk, maar het is genieten! Dit heb jij toch ook op je checklist voor december staan?
  5. Kerstboom opzetten en huis versieren. De lampjes hingen er al een tijdje maar de kerstboom staat er sinds 6 december. Helemaal kidsproof met stenen hangers van de Action, super leuke figuurtjes en ze vallen niet zo snel kapot.
  6. Nieuwe recepten proberen! Mijn hobby zoals jullie weten is koken. In december is het de tijd van het jaar om lekker te koken en nieuwe dingen te ontdekken. Het is heel anders dan in de zomer waar ik zelf op hete dagen stukken minder eetlust heb. Nu is het de tijd voor stoofpotten en stamppot. Maar de kalkoen voor kerst mag natuurlijk ook niet ontbreken!
  7. Oliebollen bakken! Natuurlijk doen we dat lekker zelf! Op oudjaarsdag de keuken is en oliebollen bakken hoort er gewoon bij en mag dus niet ontbreken op mijn checklist voor december!
  8. Trouwdag vieren, wij zin getrouwd op 31-12-2015 op de dag zelf is het vaak niet echt mogelijk om uit eten te gaan. Veel zaken zijn dicht en uiteten is voor ons de manier om iets te vieren. Dus ergens in december wil ik met mijn man uitgebreid gaan eten om onze liefde te vieren.
  9. Goede voornemens bedenken? Daar geloof ik niet zo in. Ik denk dat je moet verbeteren wat je wil en kan als er daar tijd voor is. Dus ik denk niet dat ik op 1 januari opeens een heel ander mens ben. Ik denk wel dat het wisselen van het jaar ruimte geeft voor inzichten en plannen. En met die insteek neem ik mij in december voor om dingen anders te gaan doen. Of te laten, of aan te pakken. Net wat ik nodig acht om een betere Loukie te worden.
  10. Genieten. Laten we vooral niet vergeten om te genieten van elkaar en deze mooie tijd. De kracht zit er denk ik in om vaker stil te staan bij wat je allemaal hebt. Hoe veel liefde er in je huis en om je heen is. Hoe fantastisch kinderen zijn en hoe onvoorwaardelijk veel liefde ze hebben. Wat een voorrecht.
checklist voor december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *